Bin liranın altına alabileceğiniz en açık diyaframa sahip geniş açı tamron 17-50 olur.
Onu da Nikon mount bulursanız diyafram kontrollü basit bir dönüştürücüyle iyi iş çıkarır. Fiyat gene 1100-1400 arası tutar.
Yalnız ben makineyi çöpe atma riskini anlayamadım.
Neden öyle bir risk var?
serkan_istanbul
Bilmiyorumki önce ben almaya cesaret edemedimpocket 4k yı otomatik odaklanma yok 5 yonlu titreşim önleyici yok vs vs, ama sony a7s3 beklemekten şiştim. ve buradada kamera pek tavsiye edilmiyor anladığım kadarı ile, benim için pil sorun degil harici monitorum var ssd diskte alacağım ve full hd ile alakam yok 60p ve 30p 4k raw icin alacagım ama sanki kamera heran arıza verebilirmiş elde kalabilirmiş gibi hissetim yazılanları okuyunca. Siz tamron 17 50mm kullandınızmı yeterince keskinmi acaba sıfırı hong hong da 1000 lira Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF] diye geçiyor aynı lensin bir kaç farklı modeli var
https://www.klasfoto.com.tr/urun/tamron-17-50mm-f-2-8-sp-af-xr-di-ii-vc-nikon birincisi bu 3500 civarı
bir taneside bu https://www.klasfoto.com.tr/urun/tamron-17-50mm-f-2-8-lens-nikon-uyumlu buda 2500 tl
https://www.price.com.hk/product.php?p=102466 buda benim yurt dısından aldırma imkanım olan model,
titreşim önleyicili modelide varmıs ama sanıyorum bunda çalışmaz zaten ileride panasonic 12 35mm 2.8 almayı dusunuyorum
sanıyorum bu videoyu tamron 17 50mm ile cekmişler altında oyle yazıyor
Arkadaşlar birde sigma 17 50mm var pocket kamera ile baya videoları var youtubda pixco speedbooster diye bir adaptorle imaj sabitleme özelliği calısıyor gorunuyor şu videoya bakabilirsiniz bilgisi olan arkadaşlar pocket kamera ve sigma lens üzerine ve imaj sabitleme üzerine yorum yaparsa sevinirim
Viltrox ef m1 diye bir adaptor gordum bu imaj sabitleme ozelligini ve kısmi otofokusu kullanmaya yararmı acaba sigma 17 50mm lensi pocket 4k kamerada kullanırken?
arkadaşlar şu videoyu izledikten sonra burada kullandıgı belirtilen sigma 17 70mm lensi almaya karar verdim yurt dısında 1600 tl sıfırı bu lens hakkındaki gorusleriniz nedir sigma 17 50mm den daha pahalı dxomark puanları benzer viltrox ef m1 ile titreşim önleme özelliğini kullanabilirmiyim acaba
sadece merak ettiğim için bir şey sormak isiyorum. a7s3 bekliyorduysanız bütçe var sanırım, ursa vb. düşünmemenizin sebebi boyut mudur?
i
arkadaşlar şu videoyu izledikten sonra burada kullandıgı belirtilen sigma 17 70mm lensi almaya karar verdim yurt dısında 1600 tl sıfırı bu lens hakkındaki gorusleriniz nedir sigma 17 50mm den daha pahalı dxomark puanları benzer viltrox ef m1 ile titreşim önleme özelliğini kullanabilirmiyim acaba
Titreşim önleme ya da benzeri işlemler ara elemanlar kullanıldığında sorunlu olur.
Düzgün çalışsa bile o lenslerde çatır çutur ses yapar.
En iyi yöntem crane gimbal kullanmak olur.
Yeni bir tür adaptör keşfettim. Sadece nikon lenslerde oluyor sanırım ama, focal reducer değil (öyle modeli de var) dolayısıyla ucuz. Nikon lensleri, otomatik olanları ki esas espri burada, manuel lens gibi kullanabiliyorsun. Nikon lenslerin arkasında, makineye bağlanan yerde, böyle küçük bir diyafram zımbırtısı var. Böyle küçük bir iğne gibi bir şey diyaframı oynatabiliyor. İşte adaptör de o iğne gibi alete kademeli olarak müdahale edebilmeni sağlıyor. 20 küsür euro.
Bunu yazdım çünkü bu adaptör ve uzun süreli lens kullanıcılığı hadisesinde, böyle bir sıkıntı var.
Otomatik lensleri mft'lere ancak otomatik kullanıma izin veren adaptörlerle etkin kullanıyorsun. Yani speedboosterlar gibi makinenden diyaframı kontrol etmeni sağlayan adaptörlerle mümkün oluyor, onlar da pahalı. (gerçi ucuzları da çıkıyor ama 100-200 dolar civarı onlar da)
Bu noktada nikon lenslere yatırım yapmak, elbette her nikon lensin arkasında bu iğneden var mı bilmiyorum, çok iyi bir tercih olacaktır, çünkü manuel lens gibi olabiliyorlar. (Bir yandan da nikon'un hala bir türlü giremediği bir video alanı rekabeti var, belki oraya bir üretim yaparsa, ilerideki kameralarından birinin nikon olma şansı da oluyor, ama lenslerinde bu özellik olduğu sürece gerek yok zaten) Arasına da ekstra cam sokmadan oluyor ki bu çok daha iyi. (evet belki focal reducer işlevi görüp ekstra stop kazanmıyorsun ya da crop'u düşürmüyor ama bence gerek yok. ) Benim şansıma eşim Nikon kullanıcısı, zamanında nikon lensleri almış. Bu adaptörü keşfetmemle benim blackmagic'in bedavadan 3 tane lensi oldu 🙂 Daha henüz alıp denemedim ama paylaşmak istedim.
Evet KEzzAP ben de metabonesi Nikon mount almıştım.
Yukarıda nikon mount tamronu bu yüzden tavsiye etmiştim arkadaşa.
Elimdeki canon bayonet tamron 17-50’yi nikon uyumlu ile takas etmeye çalışıyorum çünkü bulursam elimde 34-100 f1.8 lens olmuş olacak.
İş metabones olunca zaten bir sorunumuz kalmıyor da, benim önerdiğim çok çok daha ucuz bir çözüm.
Yani keşke lensler manuel müdahale edilebilecek şekilde çıksa diyeceğim ama niye yapsınlar ki. Sonuçta Canon Lens aldığın zaman bir bakıma bundan sonra da Canon alacağım garantisi altına giriyorsun. Manuel lens çıkarsa, ona buna takabilirsin otomatik fokusu dert etmiyorsan.
Metabones ve türevleriyle çözülüyor ama pahalı. Neyse ki Nikon'un bu özelliği sayesinde halledeceğiz gibi duruyor. Şimdilik teorik olarak öyle. Haftaya salı geliyor bakalım adaptör.
Arkadaşlar youtubda yeni pocket 4k kamera ile panasonic lumix 12 35mm f2.8 lensin kullanıldığını gördüm. bu lens ile titreşim önleme ve kısmi otofokus özellikleri kullanılabiliyor gibi gorunuyor, sigma lens adaptor vs derken aynı paraya geliyor nerdeyse yurt dısından alacagım icin. pocket 4k için lumix 12 35mm 2.8 tavsiye edermisiniz. bu lensi alırsam gimbal ile kullanım içinde buyuk kolaylık olacak ustelik 24 70mm denk geleceği için daha fazla geniş açı ihtiyacımı karşılayacak. yanıtlar için teşekkürler
keşke benim de almanya'da tanıdığım olsaydı dedim 🙂
yazdıktan sonra aklıma geldi kezzap almanya'da değil mi 🙂
Kezzap bize Almanya’dan bir bmpcc 4K bir de gocuk:)
Kezzap bize Almanya’dan bir bmpcc 4K bir de gocuk:)
Çikolata? 🙂