Forum

[Sabit] Blackmagic Pocket Cinema Camera / BMPCC4K-6K

1,931 Gönderi
73 Üyeler
0 Reactions
280.5 K Görüntüleme
(@paciente)
Gönderi: 0

desert333 evet aux kablo kullanıyorum. Hatta bendeki en dandiği. Navigasyon aleti kutusundan çıkmıştı. Paylaştığım video artık yok ama aynı yöntemle şu iki video var. İkinci videoda tek klibin sesini hepsinde kullandım ama aynı yöntemle kaydettim. Belgesel için yani ortam sesi için kabuledilebilir.
https://instagram.com/p/Botnj2tgfOc/
https://instagram.com/p/Bozl2kJAv9R/

Gönderildi : 12/10/2018 3:49 am
(@paciente)

Sistem şu:

Gönderildi : 12/10/2018 4:12 am
(@kezzap)
Admin

Birileri bu forumu mu izliyor bilmiyorum ama sürekli GH5 Pocket 4K karşılaştırmaları gelmeye başladı. 🙂 İkisi de MFT lens kullandığı için muhtemelen.
Bu videodan da çok daha net anlaşılabileceği gibi Pocket görüntü kalitesi olarak kendi çevresinde adı anılan bütün kameralardan daha sinematik ve iyi bir görüntü veriyor.
Dinamik aralık, renk vs. Hepsi daha iyi. Fakat dikkatimizi çekecek şeylerden biri de şu. Pocket'in genel olarak olumsuz yönü sorulduğunda yine pil ömrü ve ekran diyorlar. 🙂
O kadar açık ki soruların cevabı. Pocket'i alıp çok hızlı bir şekilde kullanamıyorsun resmen.
İyi bir görüntü için, mobilitiye feda etmek anlamına geliyor pocket, neticede videografi ile sinematografi ayrımı yapmak gerekiyor:

Not: Az önce bir başka video izledim, metabones ile auto-focus çalışmadı dedi.

Gönderildi : 12/10/2018 2:48 pm
(@desert333)

@desert333 evet aux kablo kullanıyorum. Hatta bendeki en dandiği. Navigasyon aleti kutusundan çıkmıştı. Paylaştığım video artık yok ama aynı yöntemle şu iki video var. İkinci videoda tek klibin sesini hepsinde kullandım ama aynı yöntemle kaydettim. Belgesel için yani ortam sesi için kabuledilebilir.

Teşekkür ederim Paciente bende zoomh1 var. Aslında bende denemiştim senin yöntemi ama kameradaki ayarları %50 de tuttuğum için kulaklıktan gelen ses kulağımı patlatacakti resmen. İnşallah senin yöntem bende de faydalı olur.

Gönderildi : 12/10/2018 11:34 pm
(@desert333)

@desert333 evet aux kablo kullanıyorum. Hatta bendeki en dandiği. Navigasyon aleti kutusundan çıkmıştı. Paylaştığım video artık yok ama aynı yöntemle şu iki video var. İkinci videoda tek klibin sesini hepsinde kullandım ama aynı yöntemle kaydettim. Belgesel için yani ortam sesi için kabuledilebilir.

Şimdi baktım bmpccnin ekranını da çektim ama sanırım telefon hafızasından buraya resim konulmuyor. Şimdi paciente benim aux kablonun ucunda 2 çizgi var ve mono kaydediyor galiba senin aux kablo 3 cizgi mi? Zoom h1in mic çıkışından bmpccnin mic girişine bağlıyorum kulaklığımı da bmpccnin kulaklık çıkışına bağlıyorum sesi dinlemek için doğru mu yapıyorum? Bir de sistemin fotosunu koymuşsun acaba bmpccnin üzerindeki ses ayarlarının fotoğrafını da paylaşır mısın rica etsem?

Gönderildi : 13/10/2018 12:54 am
(@paciente)

Evet bendeki üç çizgi. Zoom'un mic çıkışı derken kulaklık girişini kastediyorsan doğru.
H1 mic level 70-80, H1 kulaklık (ses çıkışı) 40-50, BMPCC mic level 10 olacak. Ses seviyesine göre H1 ses çıkış seviyesini artırır ya da azaktırsın. Dip ses minimum olur bu şekilde.
Söylemekte fayda var, kurmaca için kabul edilir olmaz hele ki diyalog kayıtlarında işe yaramaz. Belgesel ortam sesi (yapılan bir işi vs kaydederken) kabul edilir ses alabilirsin.

Gönderildi : 13/10/2018 3:23 am
(@paciente)

Slow motion için ufak bi deneme yaptım ama buraya koymaya utandım KEzzAP
Sen de dene sene. 30fps, shutter angle 45 ve %35 oranında yavaşlattım. Fena durmadı ama bana saçma geldi. Kötünün iyisi deyip belki bir yerde kullanılır.
Bu ayarlarla kaydedip twixtor'da kurcalamak lazım biraz da. Twixtor kullanıcısı varsa bi kaç klip yollayalım. Merak ettim nasıl olacağını.

Gönderildi : 13/10/2018 3:31 am
(@paciente)

Slow motionu yukarıdaki gibi programla halletsek 4K kısmı da sorun değil bence. İlla ki 4K isteyen olursa 12bit veriyi 4K çıktı alıp koyarız önlerine. Bakalım kim anlayabilecek?
Not: “isteyen olursa” derken festivalleri kastettim aman yanlış anlaşılmasın.

Gönderildi : 13/10/2018 3:35 am
(@desert333)

Evet bendeki üç çizgi. Zoom'un mic çıkışı derken kulaklık girişini kastediyorsan doğru.
H1 mic level 70-80, H1 kulaklık (ses çıkışı) 40-50, BMPCC mic level 10 olacak. Ses seviyesine göre H1 ses çıkış seviyesini artırır ya da azaktırsın. Dip ses minimum olur bu şekilde.
Söylemekte fayda var, kurmaca için kabul edilir olmaz hele ki diyalog kayıtlarında işe yaramaz. Belgesel ortam sesi (yapılan bir işi vs kaydederken) kabul edilir ses alabilirsin.

Diyalog kayıtlarında kullanmam zaten dediğin gibi ses senkronu bur yerden sonra dert olabiliyor bu sebeple bende bu yöntemi kullanmak istiyorum. Ya belki sizi meşgul ediyorum ama niyetim öğrenmek. Bmpcc de audio kısmında microphone input var o 100. Ch1 and ch2 input levels mic ve line var hangisi secilmeli? Ch1 ve ch2 inputlarin ikisinin seviyelerini yüzde 10 yapıyorum doğru mu? Bir de headphone volume var o yüzde 50de duruyor. Bu ayarlar konusunda ne dersin teşekkür ederim.

Gönderildi : 13/10/2018 9:43 am
(@kezzap)
Admin

Slow motion için ufak bi deneme yaptım ama buraya koymaya utandım @KEzzAP
Sen de dene sene. 30fps, shutter angle 45 ve %35 oranında yavaşlattım. Fena durmadı ama bana saçma geldi. Kötünün iyisi deyip belki bir yerde kullanılır.
Bu ayarlarla kaydedip twixtor'da kurcalamak lazım biraz da. Twixtor kullanıcısı varsa bi kaç klip yollayalım. Merak ettim nasıl olacağını.

Bakayım bir, ama twixtor gibi programların yaptıkları kabul edilebilir değil bana göre.

Gönderildi : 13/10/2018 5:38 pm
(@paciente)

desert333 evet ch1 ve ch2 10 olacak. Line değil mic seçili olacak. Handphone kameranın ses çıkışı. Orası 100 olsun.

Gönderildi : 13/10/2018 6:20 pm
(@hcemince)

@hcemince ben de manuel metabones kullanıyorum 18-35 ile. Bir zararını görmedim. Nikon mount.

marka- model önerin var mı acaba? sen hangisini kullanıyorsun dönüştürücü olarak?

Gönderildi : 13/10/2018 6:52 pm
(@desert333)

@desert333 evet ch1 ve ch2 10 olacak. Line değil mic seçili olacak. Handphone kameranın ses çıkışı. Orası 100 olsun.

Sağol paciente çok yardımcı oldun.

Gönderildi : 13/10/2018 7:55 pm
(@paciente)

hcemince bendeki metabones marka. Ucuz bulmuştum ama şu an uçmuş fiyatlar. Alternatif olarak viltrox düşünülebilir. Markayı doğru yazmışımdır umarım.
Şu da var optik eleman barındıran ara aparatlarda kaliteden taviz vermemek şart çünkü metabones'te bile görüntüde netlik kaybı var biraz.

Gönderildi : 15/10/2018 1:42 pm
(@paciente)

@desert333 evet ch1 ve ch2 10 olacak. Line değil mic seçili olacak. Handphone kameranın ses çıkışı. Orası 100 olsun.

Sağol paciente çok yardımcı oldun.

Rica ederim. Denemelerini burada paylaşırsan seviniriz.

Gönderildi : 15/10/2018 1:47 pm
Sayfa 113 / 129
Paylaş: