Forum

[Sabit] Blackmagic Pocket Cinema Camera / BMPCC4K-6K

1,931 Gönderi
73 Üyeler
0 Reactions
280.5 K Görüntüleme
(@anonymous)
Gönderi: 0

evet 4x cropla beni de kaybetti. mirrorless'lar 10 bite geçene kadar xh1-xt3'te kalırım artık. gh5s geçmişti ama tr'de muhatap bir firma olmadığı için yanaşmadım ona da.

Gönderildi : 08/10/2018 8:21 pm
(@kezzap)
Admin

GH5s bence de şu an için en ideal kamera.

Gönderildi : 08/10/2018 8:22 pm
(@anonymous)

GH5s bence de şu an için en ideal kamera.

ben xh1'i alırken neredeyse alıyordum onu. sonra onu getiren bir firma olmadığını öğrendim.sadece hayyamda "elimizde var bir tane abi" tiplerinde bulunuyor. dolayısıyla herhangi bir sorunda muhatabınız, makinenin uzmanı bir servis falan olmuyor. olmasa alırdım. bir iş de yaptım onunla fena değildi.

Gönderildi : 08/10/2018 8:29 pm
(@kezzap)
Admin

Tam konuştuğumuz sırada gelen videoya bak :

Gönderildi : 08/10/2018 10:29 pm
(@anonymous)

20 ye kadar izledim. hakli adam ama iste aldiktan sonrasi icin guven vermiyor. piyasasi de hic yok. 10 bit kendini farkettiriyor postta ama kullanirken 8bite dusmeniz gereken anlar oluyor fps den dolayi. 10 bit yuksek kare cekemiyor. 4k 10 bit 24 fps. sadece film ceken icin sorun degil ama surekli video isleri yapiyorsaniz fps gereken bir suru sey cekebiliyorsunuz. 180 kare dusuk isikta baya kotu sonuc veriyor. grain durumu iyiydi. su an secenekler arasinda hala en iyisi bu ama biri turkiyeye getirmekdikten sonra almam ben. birine aldirmistim ama 🙂 sony s3 u bu sene cikarmayacakmis artik xh2 ve sony a7s3 gercekten istedigimiz seyi verecek sanirim.

Gönderildi : 09/10/2018 2:10 am
(@kezzap)
Admin

İstediğimiz şeyler bitmiyor ki 🙂
Şimdi de inceden Medium Format'a sarmaya başladılar.
Sony planlarımız dahilinde değil dedi ama gelecek buraya doğru gidiyor gibi.

Bense hala eski kameraları olabildiğince operasyonel hale getirmeye çalışıyorum o nedenle.
Ama ben de senin işi yapsam her türlü 120fps'ye ihtiyaç duyarım, o kesin gibi oldu artık.
Bir basit slow-motion ile bütün videonun çehresini değiştiriyorlar. Kolaycı bir yöntem ama işe yarıyor mu, güzel mi, evet.

Gönderildi : 09/10/2018 2:42 am
(@anonymous)

evet slowmotion çok işe yarıyor. otel çekerken mesela slider falan kullanmadım zhiyunla slider gibi gidiyor bir saniyelik video 100-120 fps ile. show çekiyorsun adam ateşle oynuyor. yahut fabrika çekiyorsun kor demir akıyor makineden falan. modeli oynatıyorsun yine lazım. düğünde zaten lazım.

fuji 100mp orta format çıkarıyor şimdi. öbürü 50mp'di. oralarda bu işleri yapmayı düşünüyor musun? sinema harici biraz tanınınca iyi getirisi olur bence.

Gönderildi : 09/10/2018 1:45 pm
(@hcemince)

Şu an internetta sadece B & H da var sanırım. o da sipariş usulu satıyor. Almaya kalksak nasıl oluyor bilen var mı? Ödemeyi direkt güncel kur üzerinden alırlar mı?

Gönderildi : 09/10/2018 3:17 pm
(@desert333)

Geçenlerde ses kayıt cihazımı satılığa çıkarmıştım Adana'dan birine satmıştım ama son anda ödemeyi üçe bölmek isteyince o da ben de vazgeçtik. Neyse konuya döneyim. BMPCC'yle elimdeki kayıt cihazını ve mikrofonu bu gün olabildiğince temiz ses alacak şekilde kombine ettim. Amacım belgesel çekimi esnasında sesi mikrofon ve kayıt cihazından süzüp doğrudan kameraya kaydetmekti. Pratik olması açısından.
BMPCC'ye mikrofon taksak bile ses hiç de tatmin edici olmuyordu. Ben de RODE'yi H4N'ye bağladım. H4N'nin kulaklığından BMPCC'ye sterio kabloyla bağladım. Bunu daha önce de yapmıştım ama dip ses beni öldürüyordu resmen.
Yarım saat kurcaladıktan sonra neredeyse sıfır dip ses ve belgesel çekimleri için kabul edilebilir ses elde ettim.
Daha önce yaptığım hata BMPCC mic giriş seviyesini %50 civarında tutmammış. Videodaki seviyeler şöyle: BMPCC mic level %10
H4n level 75 H4n kulaklık çıkışı seviyesi 70
Daha hassas kulaklıkla bu hafta bir deneme daha yaparım.

Kargaya yavrusu şahan görünürmüş derler acaba bende de mi öyle oldu. Bir de siz bakın isterseniz.

Video şifre:bmpcc
https://vimeo.com/197111828

Paciente burdaki ara kablo aux kablosu olur mu yoksa daha başka mi kablo gerekir?

Gönderildi : 10/10/2018 9:01 pm
(@kezzap)
Admin

evet slowmotion çok işe yarıyor. otel çekerken mesela slider falan kullanmadım zhiyunla slider gibi gidiyor bir saniyelik video 100-120 fps ile. show çekiyorsun adam ateşle oynuyor. yahut fabrika çekiyorsun kor demir akıyor makineden falan. modeli oynatıyorsun yine lazım. düğünde zaten lazım.

fuji 100mp orta format çıkarıyor şimdi. öbürü 50mp'di. oralarda bu işleri yapmayı düşünüyor musun? sinema harici biraz tanınınca iyi getirisi olur bence.

Düşünüyorum, kovalıyorum.
Ama biliyorsun bunlar biraz network işi. Hele ki buralarda. Daha yeni girmişiz, Almancam orta düzeyde, zor oluyor. İş çıksa hemen atlayacağım. Aranıyorum, fotoğraf ve sosyal medyaya yüklendim. Temaslar var, ama somut bir şey yok henüz. Bir iki iş olsa, yavaş yavaş büyüyor. Bakalım.

Gönderildi : 11/10/2018 1:32 pm
(@kezzap)
Admin

Şu an internetta sadece B & H da var sanırım. o da sipariş usulu satıyor. Almaya kalksak nasıl oluyor bilen var mı? Ödemeyi direkt güncel kur üzerinden alırlar mı?

Sormak lazım onu. Vergisi mergisi de girecek işin içine biliyorsun değil mi?
Dilersen soralım. Yaz Türkçe metni ingilizce'ye çevirip soralım info'dan dil sorunun varsa.

Gönderildi : 11/10/2018 1:34 pm
(@hcemince)

Dilersen soralım. Yaz Türkçe metni ingilizce'ye çevirip soralım info'dan dil sorunun varsa.

vergiler ve kargo dahil 1525 dolar tutuyor (vergi+kargo 225 $) onları araştırdım da, sadece ön siparişli satışlarda parayı peşin çekiyorlar mı karttan yoksa tedarik edildikten sonra mı çekiliyor onu merak etmiştim.
Bm türkiye distribütörü Mediacast ile iletişime geçtim. Türkiyede önümüzdeki ay satışa çıkacağını söylediler. Liste fiyatı 1595 $ olacakmış. Bu fiyat üzerinden bayiler indirim yapabilir dediler.
Bir de türkiyede malum taksit şansı da olacak, garanti durumlarını vs düşününce TR almak mantıklı gibi ama yazdığınız konulara bakınca aldıktan sonra da belirli bir miktar harcama yapmanız gerekiyor yüksek kalite çekim için. Ayrıca kronik sıkıntıları olacak mı bilemiyoruz ilk alanlar biraz kobay olacaklar. ama görüntü kalitesine de bakınca ulan bu makineye değer o para diyorsun. Kullanımları bmpcc'ye göre daha pratik olan Gh5-s veya MarkIV belki daha akıllıca bir tercih olabilir ama onlarında fiyatları aldı başını gittiler. Onların sadece body fiyatına bmpcc4K çekime hazır bir set düzülür diye düşünüyorum. Elimde mevcut sony a6300 ve a6000 var çıtır işleri onlar ile halledip kısafilm vs işlerinde bmpcc4k yı kullanırım diyorum.

Bir şey daha sormak istiyorum.

Elimde - Sigma 30mm 1.4--sony
Sigma 18-35 1.8 -- Nikon
nikkor 50mm 1.8 - Nikon

Sigma 18-35 in altında diyafram tırnağı mevcut. Sizce diyagram kontrolllü manuel dönüştürücü alsam bir sıkıntı yaşar mıyım. Sonuçta netlik için focus peaking olacak? Bu manuel diyaframlı adaptörler lense zarar verebilir mi sizce?

Gönderildi : 11/10/2018 5:49 pm
(@anonymous)

hcemince aldıktan sonra yığınla test isteriz ama 🙂 mark 4 bence burada bahsi edilmeyecek bir alet. bm ve gh5s yanında 8 bit ve hala canonun bir halta yaramayan kalitesinde. gh5s ile ilgili yukarıda muhatap olmadığını söylemiştim. bunu göze alırsanız bm alternatifi olarak en iyi seçenek. ama bence e mount ve mft sistemi kullanmak yerine tek sistem kullanın. bende de benzer bir durum var.

Gönderildi : 11/10/2018 7:48 pm
(@kezzap)
Admin

vergiler ve kargo dahil 1525 dolar tutuyor (vergi+kargo 225 $) onları araştırdım da, sadece ön siparişli satışlarda parayı peşin çekiyorlar mı karttan yoksa tedarik edildikten sonra mı çekiliyor onu merak etmiştim.
Bm türkiye distribütörü Mediacast ile iletişime geçtim. Türkiyede önümüzdeki ay satışa çıkacağını söylediler. Liste fiyatı 1595 $ olacakmış. Bu fiyat üzerinden bayiler indirim yapabilir dediler.
Bir de türkiyede malum taksit şansı da olacak, garanti durumlarını vs düşününce TR almak mantıklı gibi ama yazdığınız konulara bakınca aldıktan sonra da belirli bir miktar harcama yapmanız gerekiyor yüksek kalite çekim için. Ayrıca kronik sıkıntıları olacak mı bilemiyoruz ilk alanlar biraz kobay olacaklar. ama görüntü kalitesine de bakınca ulan bu makineye değer o para diyorsun. Kullanımları bmpcc'ye göre daha pratik olan Gh5-s veya MarkIV belki daha akıllıca bir tercih olabilir ama onlarında fiyatları aldı başını gittiler. Onların sadece body fiyatına bmpcc4K çekime hazır bir set düzülür diye düşünüyorum. Elimde mevcut sony a6300 ve a6000 var çıtır işleri onlar ile halledip kısafilm vs işlerinde bmpcc4k yı kullanırım diyorum.

Bir şey daha sormak istiyorum.

Elimde - Sigma 30mm 1.4--sony
Sigma 18-35 1.8 -- Nikon
nikkor 50mm 1.8 - Nikon

Sigma 18-35 in altında diyafram tırnağı mevcut. Sizce diyagram kontrolllü manuel dönüştürücü alsam bir sıkıntı yaşar mıyım. Sonuçta netlik için focus peaking olacak? Bu manuel diyaframlı adaptörler lense zarar verebilir mi sizce?

a6300 varsa elinde almak mantıklı.

İnsanlar kullanıyorlar ve genel olarak bir sıkıntı verdiklerini duymadım lakin metabones üzerinden gitmekte fayda var. Elinde a6300 varken GH5s vs. mantıklı değil zaten.
a6300 tam bir all-in-one kamera, pocket öyle değil.
Pocket'in kullanım alanı farklı, adı üzerinde cinema camera.
Video camera değil. Bunu bilerek almak lazım.

Gönderildi : 11/10/2018 8:49 pm
(@paciente)

hcemince ben de manuel metabones kullanıyorum 18-35 ile. Bir zararını görmedim. Nikon mount.

Gönderildi : 12/10/2018 3:42 am
Sayfa 112 / 129
Paylaş: