Forum

[Sabit] Blackmagic Pocket Cinema Camera / BMPCC4K-6K

1,931 Gönderi
73 Üyeler
0 Reactions
280.5 K Görüntüleme
(@paciente)
Gönderi: 0

Bmpcc’de bi ara yaptığı kampanyayı bunda da yapsa diye totem yapalım beyler.
Bmpcc’yi Satıp almayı düşünüyordum ama kıyamadım bi türlü. Tam da dilini tamamen çözmüşüm kameranın.
Bi sonraki (bütçeli) işimde para yerine bu kamerayı istesem diye aklımdan geçmiyor değil.

Gönderildi : 20/09/2018 2:14 pm
(@kezzap)
Admin

Rokinon manuel bildiğim kadarıyla, vardır belki otomatikleri ama cinema lensleri haliyle manuel.
Kullanılmayacak denmedi aslında, kullanılmayabilir mi diye soru işareti vardı. Onun da sebebi kameranın altındaki tripod thread'inin bulunduğu yerin sağ tarafı ile olan mesafesinin geniş olması, ve takıldığında motora çarpma olasılığının olması. Kameranın genişliği 7 inch, fotoğraflardan anlaşılan sağa doğru 4-4,5 inch daha geniş gibi. Eğer zhiyun'da kamerayı taktığında solunda 3-2,5 inch, sağında 4-4,5 inch gibi yeterince bir boşluk oluşuyorsa, 1'de de çalışır diye düşünüyorum. Zhiyun Crane 1 ile 2'nin fiziki tasarımları aynıysa da zaten çalışır.

https://www.blackmagicdesign.com/products/blackmagicpocketcinemacamera/techspecs/W-CIN-12

Gönderildi : 20/09/2018 2:14 pm
(@anonymous)

rokinon'un sinema lensi ile pek alakası yok aslında diyaframı manuel yapıp sinema lensi diyorlar. malzemesi de çok belli ediyor kendini. 18-35 x2 ile güzel olur sanırım pocket ile ama 900 gram lens. çok da uzun. artı araya converter girecek. ağırlık dengesi yamulacak. zhiyun 2 gerekir sanırım buna. body 10 bin sigma 6 bin zhiyun 2 4 bin maşallah. 🙂 ben şimdilik xt3'e mi geçsem bir seneliğine acaba

Gönderildi : 20/09/2018 2:55 pm
(@yasinilcebay)
Gönderi: 27

Fuji XT3 benide cezbetti. Sony'den ayrılmam diyordum ama ciddi ciddi a6300 den Fuji XT3'e geçeceğim. 4K 60fps 10bit 400MB H265 codec, flog ve eterna film modları, video af performansı ve en önemlisi fiyatı (8500tl).

Gönderildi : 20/09/2018 4:19 pm
(@kezzap)
Admin

Zaten bizim fiyat aralıklarımızda cinema lensinin normal bir lensten görsel anlamda öyle çok bir farkı yok. Dediğin gibi focus ve diyafram sistemini değiştiriyorlar, videografi işi için foto lensleri daha iyi olabilir zaten. Otomatik focus ve diyafram özellikleri var çünkü.

Gönderildi : 20/09/2018 4:33 pm
(@kezzap)
Admin

Fuji XT3 benide cezbetti. Sony'den ayrılmam diyordum ama ciddi ciddi a6300 den Fuji XT3'e geçeceğim. 4K 60fps 10bit 400MB H265 codec, flog ve eterna film modları, video af performansı ve en önemlisi fiyatı (8500tl).

İyi kamera ama lens sistemi problemi var benim için.
Sanırım micro four thirds lensleri Fuji X'e çeviren adaptör yokmuş.

Gönderildi : 20/09/2018 4:45 pm
(@kezzap)
Admin

https://vimeo.com/290989183

Gönderildi : 21/09/2018 3:51 am
(@kezzap)
Admin

Gönderildi : 02/10/2018 1:14 am
(@kezzap)
Admin

Bu videoyu da dün paylaştım bastım gittim.
Evet tahmin ettiğimiz gibi Zhiyun ile müdahalesiz uyumlu değil kamera.
Ekstradan bir quick release plate alıp yana kaydırdıktan sonra uyumlu hale geliyor, abimiz de bunu anlatıyor.

Bu arada a7s III'ü yakın zamanda beklemeyin, açıklama yaptılar Photokina'da. Önümüzdeki sene içinde gözükmüyor dedi.

Gönderildi : 03/10/2018 1:24 am
(@anonymous)

Bu videoyu da dün paylaştım bastım gittim.
Evet tahmin ettiğimiz gibi Zhiyun ile müdahalesiz uyumlu değil kamera.
Ekstradan bir quick release plate alıp yana kaydırdıktan sonra uyumlu hale geliyor, abimiz de bunu anlatıyor.

Bu arada a7s III'ü yakın zamanda beklemeyin, açıklama yaptılar Photokina'da. Önümüzdeki sene içinde gözükmüyor dedi.

o zaman mücadele panasonic blackmagic ve bir nebze fuji arasında geçecek. sony video konusunda biraz fotoğrafın canon'u gibi oldu. burnundan kıl aldırmamaya başladı. ben xt3, yakında çıkarsa xh2 ve blackmagic arasında gidip geliyorum sürekli.

Gönderildi : 03/10/2018 10:48 pm
(@kezzap)
Admin

Gönderildi : 03/10/2018 11:55 pm
(@kezzap)
Admin

Bugün bir kullanıcının pilin 20 dakika dayandığı ifadesini okudum.
Biri demiş bende 50 dakika dayanıyor senin pilde sorun var.
Takipçisi olacağım, yok öyle. 🙂

Bu da data rateleri:

Gönderildi : 07/10/2018 4:07 pm
(@factotum)
Gönderi: 27

Adam Prores422'yle çok iyi görüntüler almış. Memleketin ışığından mı, Lumix G X Vario'ların alametifarikasından mı bilemedim. Sizin bir fikriniz var mı? Şayet bu kiti alsam ve elimdeki Zhiyun Crane Plus'a takmak istesem diye bir hesap yaptım.

1,7kg(bmpcc4k) + pil(77g) + ssd(51g) + ssd tutturacak plate ve usb kablosu(max 100g) + Lumix G X Vario 12-35mm(305g) + bmpcc4'ün motoru takılmasın diye alta takılacak plate (max100g)

=

2326gram yapıyor(işlem hatası yoksa)

Bu da Plus'ı olan için Crane 2 almaya gerek olmadığını gösteriyor. Fakat aynı zamanda shotgun bir video mic koymak için de yeterli ağırlığı karşılamıyor. Olsun sessiz çekimler için bile olsa çok çok iyi.

Şaka maka bu kamera sayesinde, 30-35bin liraya 2 çantaya sığabilecek bir prodüksiyon şirketi olunabilir. İşte bu bütün oyunu değiştirir.

Gönderildi : 07/10/2018 7:07 pm
(@anonymous)

ben anlamadim simdi 1080 50 fps de 110 mbps kaydediyor sanirim. bu 128 gb ile 18 dakika mi yapiyor

evet oyle oluyormus. bu durumda en mantikli secenek harici ssdye kaydetmek sanirim. gorsellerde kullanilan samsung ssd 950 lira. onun icin bi cage yapmislar o alinsa ve lensle birlikte agirlik baya artacak. mft pancake lenslerden sogudum ben artik. samyang 16 mm f2 olarak var. sigmanin 16 mm si olabilir bunun icin. e mount to mft adaptör var midir?
bir de hd 120 fps de crop factor 4 oluyor gibi garip bir sey okudum yabanci bir kaynakta dogru mu yoksa yanlış mı anladım ? oyleyse tamamen vazgecicem.

Gönderildi : 08/10/2018 7:06 pm
(@kezzap)
Admin

Bir yollasana okuduğunu crop yapıyor biliyorum da miktarını bilmiyorum.

Ben aslında çoktan vazgeçtim. Ergonomik olarak zorlu bir kamera ve pil ömrü konusunda şüphelerim var hala. Kötü kamera demiyorum, diyemem, zaten yeni bir kamera planım da yok ama alacak olsam şüphelerim olurdu. Sıkıştırmalı raw falan güzel işler de, ssd + usb c powerbank bir arada olmuyor zaten olsa da neremize takacağız. Evet heyecan verici kamera ama pratik kullanım için şüphelerim var. Tıpkı abisi gibi teçhizat kamerası, run and gun dediğimiz stilde bir kamera değil.

Düğün gibi işlerde bu kamera insanı çok zorlar bence.
Ama film çekeceksen de çok iyi alet.

Gönderildi : 08/10/2018 8:13 pm
Sayfa 111 / 129
Paylaş: