Merhaba, Samyang 12mm T2.2 Cine Aynasız Makine Lensine sahibim Blackmagic Pocket Cinema Kameram var; gün ışığında çekimlerim başarılı olmadığı için bu lense uygun filtre arıyorum. Üstteki konuşmalarda nd filtre tavsiyeleri gördüm ama uzak olduğum bir konu. Sizce hangi filtreyi almalıyım? 67mm lensim, stop aralığı ne demek? Türkiye'den herhangi bir siteden alacağım, yurtdışı kaynaklı değil desteklerinizi bekliyorum
Iki tip alabilirsin, variable nd, ya da standart. Variable nd stop degerlerini degistirir 1'den 3'e kadar hepsi vardir ustunde. Ya da standart olanlari alirsin. O tek degerdir. Ben 3 stop kullaniyorum. Stop ne kadar isigi kesecegini soyler basitce. Sayi arttikca daha cok isik keser. ND filtrenin derecelendirmeleri degisiyor. Kimisi stopla, kimisi baska degerlerle. Sizin durumunuzda variable en iyisi olacaktir diye dusunuyorum.
Tiffen iyi markadir. Ben tiffen kullaniyorum.
insanin ici gidiyor. 🙂 hemen alacak olan var mi? enerji, depolama, işleme için gerekli sistem hakkinda aydinlatsa birisi bizi.
Lens ne acaba bunlarda?
Lens ne acaba bunlarda?
bem de merak edip baktim ama yazmamislar. lens de baska bir konu mft cok iyi bir lens kullanamadim henuz. 35 mm denk gelecek kontrasti, cozunurlugu renk gecirgenligi iyi bir lens ne var? bir de hizli olacak.
Videolar geldikçe geliyor, durduramıyoruz:
Pil ömrünü sordum, şöyle bir cevap gelmiş:
"As advertised. Little less than 1 hour per battery as I had the screen at 100% brightness. All my batteries are authentic Canon LP-E6 (13Wh) bought used. I had another shot with a Sony BP-U60 (114.5Wh) rigged and connected through dummy battery. I had the camera on for the entire shot for about 4 hours and the battery lost about 50%. So in general I think we are talking about 12~14Wh per hour with brightness at 100%."
Diyor ki ekran full parlalıktayken 1 saatten biraz az dayanmış 13wh Lp-e6.
Sony'nin 114.5 wh lik bir piliyle de full açık vaziyette 4 saat açık kalmış ve yüzde ellisi bitmiş, bu da ortalama tam ekran parlaklığında saatte 12-14Wh demek. 4:1 Raw çekim.
mAH'e çevirdiğimizde
13Wh 12 Voltta= 1083 mAH yapıyor.
Cevap verenin çektiği video da şu, lens klasik 12-35mm panasonic, diğer videolara bakınca lens farkı belli oluyor, ama kamera cidden iyi.
Bu da düşük ışık:
Almanya'da bir işe başlayayım, hemen alacağım gibi duruyor. 🙂
Sanırım singapur taraflarında dağıtıma başlamış.
Buralara Ekim'de gelir.
diger videodaki lensi cok merak ediyorum. son videolarda lens direk kendini belli etmis. iyi bir lens lazim bunun icin. sigma 18-35 mft icin var mi?
skin tones videosundan sonra aklimi celip duruyor ama fuji xt3 cikarmis simdi. fuji lensleri de cok begendim. pocketa ne takacagiz bilmiyorum.
Üst düzey lenslerle çekilmiştir diye düşünüyorum.
Bir video daha geldi yeni contax zeiss primelarla çekilmiş:
Ham görüntülerle oynayanlar arasında takip ettiğim bazıları, noise'dan memnun olmamış.
En doğrusu beklemek ve geri dönüşleri takip etmek elbette.
Senin elindeki kamera iyi.
Put simply, from what I saw and tried myself, the BMPCC4K would appear to be a low light beast. It was seeing into incredibly dark areas much better than my own eyes could. Even with the ISO setting maxed out at 25,600 the noise levels appeared perfectly acceptable, but even still it would be a simple matter to remove it within Resolve.
Diyor ki 25.600 de bile çok iyi noise seviyeleri.
Tam bir düşük ışık canavarı diyor.
Pil ömrüne de bu da benzer şekilde 50 dakika civarı demiş.
nasil iyi olabilir ki 25600 isoda.gorece iyi diyorsa olabilir. zaten 25 bin isoyla bir sey cekmek durumunda kaliniyorsa 8 bit ff bir sey daha uygundur bence.
Ben kullanıcı yorumlarını referans almadan direkt almayı düşünüyorum (biraz para kazanınca tabi)
Bizim pocketi de çoğu kullanıcı yerden yere vuruyor.