Forum

[Sabit] Blackmagic Pocket Cinema Camera / BMPCC4K-6K

1,931 Gönderi
73 Üyeler
0 Reactions
280.6 K Görüntüleme
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin

Farazi konuşuyoruz aslında. Feiyu'nun performans videoları izlenebilir, çok fikrim olmuyor bu konuyla ilgili, lakin pocket çıkmadan konuşmak çok zor. Firmaların pocket 4K'nın peynir ekmek gibi satacağını bilerek, yeni modellerini uygun yapacaklarını ve bunu kendilerine bir avantaja döndüreceklerini düşünüyorum açıkçası. Yani Zhiyun'un işine gelir Crane 2'de çalışmaması mesela. Herkes Ronin-s'e yönelemez sonuçta, uçurum var fiyatlar arasında.

Bir cengaverlere sordum bakalım ne diyecekler...

Gönderildi : 28/05/2018 1:44 pm
(@kezzap)
Admin

Sordum, genel olarak rahat millet, halledilir her türlü quick release plate ile deniyor.

Gönderildi : 28/05/2018 8:53 pm
(@tarikalpat)

Ronin-s an itibariyle bhphotovideo üzerinden ön siparişe girmiş bulunmakta. 699 dolar.
Sitesi de güncellenmiş. Uyumlu kameralar listesi yayınlamışlar. Bmpcc4k gözükmüyor. Büyük ihtimal pazarda bulunmadığı için.

Gönderildi : 29/05/2018 1:22 pm
(@tarikalpat)

Feiyu'nun A2000 modelinin tilt motoru hem sağ hem de soldayken kullanılabiliyor.
Zaten Mg v2 modelinin motoru solda. Ancak pocket'ın çıkış portlarını tamamen kapatıyor. Bu modelde daha fazla pay bırakmışlar. Ayrıca sağ tarafa alındığında ufak bir plate çözülebilir durumda.
Ayrıca Malzeme kalitesi Mg v2 ye göre daha iyi duruyor. Dual handle' a ayrıca kontrol düğmeleri eklemeleri de hoşuma gitti.
Artık şu gimbal muhabbeti bitsin vallahi kendimi kesicem 😀 Konunun dışına da çok çıktık.

Gönderildi : 31/05/2018 8:31 am
(@anonymous)

blackmagic sitesinde ülkeyi türkiye yapınca fiyat 1300 dolardan 1600 dolara çıkıyor. bize bu fiyata mı gelir yani bu? bir de eylülde tr'de bulabilir miyiz yoksa tr de bulunması vakit alır mı fikri olan var mı? cfast kartlar da 1000-2000 liraymış 🙁

Gönderildi : 05/07/2018 2:44 pm
(@kezzap)
Admin

Evet o fiyata gelecektir ilk etapta.
Stok kısmını bilmiyorum, şu anda ön sipariş verilebilen bir yer varsa Türkiye'de, oraya Eylül'de gelme şansı olur diye düşünüyorum.
CFast kart kullanma bence. SSD al. Böylelikle SSD'ye yaptığın kaydı direkt bilgisayarda kullanabilirsin. CFast Kart alırsan, örneğin 256 GB onun bilgisayardaki karşılığı için de 256GB hard disk, ya da SSD alman lazım. Ama SSD alırsan harcaman bire düşer.Daha da ucuz.

Gönderildi : 05/07/2018 3:58 pm
(@anonymous)

ssd harici takılmıyor mu onu zhiyunla birlikte nasıl kullanacağım?

Gönderildi : 05/07/2018 5:47 pm
(@kezzap)
Admin

Harici evet. Bulunur herhalde onun bir yolu. Monitör takmak için çözümler üretecekler bu gimballara. Bir aparatla ssd ye de uyarlanabilir bence. Teorik olarak olması gerekir. Neticede monitör takılıyorsa, tripod girişi olan bir alet yapmayı düşünecektir girişimciler. En kötü elinde tutarsın hafif bir şey ssd. Hatta ssd çantaları var, uzun bir kablo ile kemerine takarsın.

Gönderildi : 05/07/2018 10:57 pm
(@tarikalpat)

Bir arkadaş 3d printer sayesinde böyle bir aparat yapmış. Muadilleri Alibaba'dan çıkacaktır diye düşünüyorum.

Gönderildi : 06/07/2018 5:40 am
(@kezzap)
Admin

Bu kadar basit işte, neler neler yapıyor insanlar.

Gönderildi : 06/07/2018 7:04 pm
(@serkan_istanbul)
Gönderi: 31

Arkadaşlar şu videoda blackmagic kamelarla ilgili bir sorundan bahsediyor sanırım kamera ısınınca sensörde bir sorun oluştuğundan ve kötü çekim yaptığından bahsediyor bu konuda bilgisi olan varmı acaba?

Gönderildi : 24/07/2018 10:12 pm
(@kezzap)
Admin

Bu sorun Blackmagic Pocket'ta yok bildiğim kadarıyla, en azından ben karşılaşmadım, 4K'nın bazı modellerinde var.

Gönderildi : 24/07/2018 10:34 pm
(@serkan_istanbul)

Yanıt için teşekkürler KEzzAP. Sanıyorum sizde pocket kamera mevcut, yeni çıkacak modeli ile ilgili bir kaç sorum olacaktı belki bir yorumunuz olur.
1) resmi sitesinde depolama hızları konusunda şu bilgiler yer alıyor
Depolama Hızları
4096 x 2160 CinemaDNG RAW - 272 MB/sn
CinemaDNG RAW 3:1 - 129 MB/sn
CinemaDNG RAW 4:1 - 97 MB/sn
sizce burda belirtilen 4096 x 2160 CinemaDNG RAW - 272 MB/sn saniyede 30 kare içinmi geçerli yoksa 60 kare içinmi? eğer 30 kare içinde 60 kare çektiğinde 544 MB/sn olarak kaydedek sanırım doğrumu?

2) Diyelimki 4096 x 2160 CinemaDNG RAW - 272 MB/sn bir kayıt yaptık ve bunu, 250 gb ssd disk ve 1 tb normal hdd olan yeni model bir bilgisayarda ortalama saniyede 130 MB veri aktarabilen 5400 rpm bir harddiske yukledik. davinciyi ve premier pro yu vs 250gb lık bir ssd ye kurduk ancak kamera kaydını dev dosya boyutlarından dolayı normal harddiskimize yukledik, normalde davinci veya premiere pro ya düşük kalitede oynat dediğimizde bu videoyu oynatabilirmiyiz? normal harddiskin saniyede 272/MB veri aktarma hızı olmadığı için, düşük kalitede oynatsak bile yine sorun yaşarmıyız? illa ssd disk kullanmak yada dosyaları yeniden daha kucuk bir boyuta sıkıştırmakmı gerekiyor?

3)Elinizdeki pocket kamera en yuksek kapasitede saniyede kaç MB Depolama hızına sahip? bir pocket 4k kamera alıp ortama 3 4 saatlik en yuksek kapasitede raw video çekmek ve kurgu montaj yapmak için birde 4 tb samsung ssd almak gereklimi sizce?

Gönderildi : 29/07/2018 12:06 am
(@kezzap)
Admin

1) Sitede saniyede 30 kare için diyor. Evet aşağı yukarı o şekilde olacaktır.
2) Muhtemelen SSD gerektirecektir, ama 4K Raw çekmek hele 3:1; 4:1 gibi olasılıklar varken bence pek gerekli olmaz çoğu zaman.

Ben 7200 rpm'de, işlenmemiş HD Raw'u eş zamanlı oynatıyorum. Renk attığında, SSD bile zaman zaman zorlanabiliyor eş zamanlı oynatmada.

Ama söylediğin koşullar altında eş zamanlı oynatma pek mümkün olmayacaktır. Proxyle olabilir. 5400rpm denemedim hiç.

3) İlla 4Tb gerekli diyemem. Ne yapacağınıza bağlı. Fazlasına da ihtiyaç duyabilirsin. Ben uzun projelerde prores çekiyorum zaten. Ama HD dahi şu an elimde çok bir şey olmamasına rağmen 1,5 TB'lık yer kaplıyor çektiklerim. Maksimum 1,5 saatlik görüntü vardır elimde. Bu dosyaları atıp renk ile işlediğinizde bir de çıktı için yer ihtiyacı olacağından her görüntü aslında sahip olduğunun 2 katı yer kaplıyor olacak.

ProRes Raw diye yeni bir format var. Bunu desteklemesi bekleniyor 4K'nın. O zaman işler biraz daha kolaylaşacak.

Fakat elimizdeki depolama imkanlarıyla bizim seviyemizdeki kişiler Raw kamerayla çok zor çalışırlar.
O nedenle ben aslında Raw kamera önermem, ya da önersem bile Raw çekmeyin 3:1; 4:1 Raw çekin derim.
Prores Raw geldiğinde bu yüzden işler çok değişecek.

Fikir olması açısından söyleyeyim. Rengini yaptığım uzun metraj 80 dakikalık bir filmin yalnızca filmin kurgusunda kullanılan CinemaDng Raw 4K dosyalarının toplamı 8 TB'tı. Kullanılmayan dosyaların ne kadar olduğunu bilmiyorum, ama 3-4 katı bile inanılmaz bir rakam yapıyor bizler için. 7200 rpm'de öyle çok yoğun oynatma sorunu yaşamadım ama. Renk attığımda 24 kare 14-15'e düşüyordu. Renk için yeterli bir sayı zaten bu çoğu zaman tek kareden yapıyorsun.

Gönderildi : 29/07/2018 2:51 am
(@serkan_istanbul)

Anlıyorum benim laptoptaki 5400 rpm harddisk hız testinde 140MB hız yapmış gorunuyor, aynı harddiskin 5gb olamı var ama doldukca ağırlaşıyormuş, ben 3 4 saatlik muzik videoları çekip onları kurgulamayı planlıyorum, esasen sony a7s3 kamera almayı planlıyorum 1 ay içinde duyurulacak dediler sony deki arkadaşlar. 10 bit ve 60p olacakmış.
Zhiyun Crane plus ve yeni 90 gramlık samyang af lensler ile toplamda 1600 gram ağırlıkla gimbalda otofokus yaparak telefonla yuz takibi yaparak kullanma imkanı var. ancak raw video ile arasında muazzam fark olursa pocket kamerayı almayı yada enazından ikinci kamera olarak sabit sahneler için otofokus gerekmeyen sahneler icin almayı planlıyorum.

malesef imkanları ne kadar zorlarsak zorlayalım yinede yetmiyor gtx 1060 ekran kartlı 6 çekirdekli 8 nesil 8750 işlemcili oldukça yuksek bir rakama laptop aldım ama red kameranın sitesinden 8k ve 4k video indirdim işlemci 100 oluyor premierede ancak kaliteyi dusurursem takılmadan oynatıyor. klite codec yukledim ve ekran kartına ağırlık ver diye bir secenek yaptım bu sekilde premiere de ekran kartıda yuzde 80 oranında dahil oluyor ama davinci de sadece video oynatımında işlemcide herşey ekran kartı yuzde 10 kadar dahil oluyor. ancak bendeki ssd sata değil nwm dedikleri ssd den 3gb yakın saniyelik hızı sony a6500 ile çekiğim 4k videoda renk vs hiç bir işlemde zorlanmıyor. şuan için a7s3 ile pocket4k kamerayı dikkatle takip ediyorum ilk aşamada birinden birini tercih etmem diğerini ilerleyen zamana bırakmam gerekiyor, sony a6500 kameram var ama 8 bitlik düşük kapasite dosyalar henüz profösyonel kameralarle çekilen videolarla yarışacak duzeyde degil.
Ayrıca ayrıntılı yanıt için teşekkürler

Gönderildi : 29/07/2018 3:22 am
Sayfa 107 / 129
Paylaş: