Bende begendim. Ellerinize sağlık. Ama lens de iyi değil mi? Bir de @paciente davincide filmconverti ücretli yani orijinalini mi kullanıyorsun?
Teşekkür ederim. Evet ücretli olanı kullanıyorum.
Lens belgesel, tanıtım, düğün vs için efsane ama sinema için kötünün iyisi diyebilirim çünkü netlik alan ve net geçişleri biraz problem.
Fotoğraf için üretilmiş bir lens olduğu için net geçişleri üzerine pek emek harcamamışlar:) (sigma 18-35 f1.8 )
Teşekkür ediyorum bilgiler için.
Bir arkadaş Moza Air ile Bmpcc 4k yı buluşturmuş.
Moza hakkında ne düşünüyorsunuz? Bmpcc4k gibi bir kamera için bu stabilizer alınabilir mi? Yoksa Ronin-s modelini beklemekte fayda var mıdır?
Alınabilir sanıyorum, ama bir beklemek lazım, Ronin-s pahalı olacak çok.
Kameranın çıkmasını bekleyip almak lazım. Daha birçok alternatif olacaktır.
zhiyun buna çözüm bulmalı ama ben emin olamıyorum. kolay mıdır sizce? yani bu ikisi böyle bir ortaklığa gidiyorsa zhiyun bunu kolaylıkla aşamayacak durumda mıdır? pocket alan herkese zhiyuınu sattırmaya niyetlendiler herhalde.
Yapılabilir deniyor, ama zhiyun da bunu kâra çevirecektir ek bir şeyler satacaktır.
DIY çözümler olabilir. Ama ne kadar etkili olur bilmiyorum. İmkansız olduğunu sanmıyorum alternatif bir quick release plate ile. Fakat sonucu ne ölçüde etkiler bilemem.
Moza'yı geçen ayki İzmir fuarında inceledim biraz. Gayet güzel cihaz. Distribütörü Zhiyun ile şirket olarak eski bir ortaklıktan falan bahsetti, geçmişi var yani dedi. Moza'nın muadil ürünlerde opsiyonel satılan aparatlarla beraber gelmesiyle, kullanışlı kumandası cezbedici. Bir de fiyat faktörü var tabi. O da Moza'dan yana.
Moza'yı Amazondan yaklaşık 1 yıl önce aldım kullanıyorum ve çok memnunum. özellikle Timelapse için almıştım. ürün malzeme kalitesi oldukça iyi. ilk aldığımda firmware güncellerken kilitlenmişti. Çin'e gönderdim ve değiştirdiler yedek bataryalar vs. hediye ettiler. ürünü herkese tavsiye edebilirim...
Yukarıdaki videoda 7:56 da Moza'nın tilt motoru sol tarafta kalıyor. Daha sonra videodaki arkadaş kamera ile gimbalı kablo ile bağlamak için tilt motorunu sağa getiriyor.
Dolayısıyla tilt motoru sola geçebiliyor. Zaten Ronin-S gibi Moza da 360 derece kullanılabilen bir gimbal. Yani Bmpcc4K motor sol taraftayken kameraya yer açıldığı için rahat bir şekilde kullanılabiliyor olması lazım.
Ancak son paylaştığım videoda (aşağıda tekrar paylaşıyorum) eleman motoru sola çevirmek yerine ufak bir quick release plate ile kamerayı bağlıyor. O haliyle bile kamera düştü düşecek vaziyette oluyor.
Anlamadığım nokta Moza'nın tilt motoru sol taraftayken kullanılamıyor mu? Ya da sol tarafta olduğunda gimbalın stabilizer performansını mı etkiliyor? Neden videodaki arkadaş kamerayı plate ile bağlamayı tercih etmiş?
Sorarım tarıkalpat bu soruyu insanlara. Ben de merak ettim. Cevap gelince yazarım. Kullanmadığımız için aletleri bilmiyoruz
Şimdi önce şunu sorayım moza air'in motorunun diğer tarafta olabildiğinden emin miyiz?
Baktığım fotoğraflarda hep sağda. Karıştırıyor olabilir misin?
Tek emin olduğum kısım Moza'nın 360 derece dönüş yeteneğinden dolayı motorun sol tarafa geçebilme iznini vermesi. Ancak Moza kapalı iken sol konuma getirip, çalıştırdığımızda motor kendi kendine sağa mı geçiyor, yoksa sol konumda çalışmaya devam mı ediyor, o kısımdan emin değilim.
Aslında gimbal kendilinden sağa geçse bile çalışır vaziyetteyken telefon uygulaması ile tekrar sola getirilebilir. Ancak bu durumda da gimbalı bir nevi ters kullandığımız için kontroller ters şekilde çalışacaktır. Yani örneğin kamerayı sola söndürmek istediğimizde, kontolden sağa doğru hareket ettirmek gerekecek.
Videodaki arkadaş da yüksek ihtimal bu sebeple plate takma tercihinde bulundu.
Ronin-s için de biraz erken ancak onunla ilgili ne NAB fuarında ne de tanıtım görsellerinde motor solda gözüküyor. Yani aynı durum aslında Ronin-s için de geçerli olabilir.
Ya ben de motorunun yerini değiştirebildiğimiz bir gimbal olduğunu biliyorum, ama onun hangisi olduğunu unuttum açıkçası. Ya da tamamen yanlış hatırlıyorum. Ama sanki kapalıyken basit bir döndürmeyle motorunu diğer tarafa alabildiğimiz bir gimbal videosu izledim.
Öte yandan Feiyu'nun motoru solda mesela.
Ronin ile ilgili çıkan dedikodu şu. Ronin'in motoru sağda olacak, ama takıldığı yer sorun olmayacak, Pocket 4K'nın genişliğini kabul edecek.