Forum

[Sabit] Blackmagic Pocket Cinema Camera / BMPCC4K-6K

1,931 Gönderi
73 Üyeler
0 Reactions
280.6 K Görüntüleme
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin

Benim de tahminim o doğrultuda.

Gönderildi : 18/04/2018 11:56 am
(@kezzap)
Admin

https://instagram.com/p/BgZU5YAAKQg/

Nikon 50mm ile kısa bir time lapse.

Abi bu 50mm f1.4 mü 1.8 mi, nasıl memnun musun?

Gönderildi : 22/04/2018 1:56 am
(@paciente)

f1.8 KEzzAP
Keskinliği kontrastı fena değil. Ama çok ciddi bir kusuru var. Netlik halkasıyla yumuşak geçiş yapmak neredeyse imkansız. Ben düşük Işık’ta röportaj çekimi ya da amorstan diyalog çekimi için almıştım. Sabit kullanınca sıkıntı yok. Fiyatına göre iyi de sayılır ama bir helios etmez.
Satıp helios alırım sanırım.

Gönderildi : 22/04/2018 1:17 pm
(@kezzap)
Admin

Ciddi misin, f1.4'ü fena değil sanki. Helios'u ben de düşünüyorum, idarelik bir 50mm falan lazım Samyang alana kadar. Hala Canon 50mm f1.8'ini kullanıyorum ND filtreyle, pek memnun değilim.

Gönderildi : 22/04/2018 1:22 pm
(@paciente)

1.4’ü de iyi 1.8’in G modeli de iyi.

Lens kısmını şöyle tamamlamayı düşünüyorum:
(Buradan da fikir alayım)

Sigma 18-35 1.8 almıştım zaten. Yanına alacaklarım,
Samyang 14mm
Helios 58mm
Samyang 85mm
Tair 135mm

Gönderildi : 22/04/2018 1:23 pm
(@kezzap)
Admin

18-35 zaten efsanevi. Ben Cosinon 135mm kullandım geçen, elimdeki lenslerimden biri, beklediğimden iyiydi gerçekten pocket üstünde. Tabi bu lensleri bir de pocket'taki crop'u düşününce tripodsuz kullanmak imkansız gibi bir şey.

Dönüp dolaşıp hiçbiri Helios'un fiyat/performansına yaklaşamıyor sanıyorum.
Gerçekten önemli ucuz bir alternatif olarak düşünmek lazım.
Ben neticede en sonda samyang'a gideceğim. Ama daha çok zaman alır herhalde hepsini toplamam.
O yüzden etkin ara çözümler lazım. O süreçteyim, tatmin edecek 50 arıyorum. Kimi canon 50mm fd 1.4 diyor, ama Helios'tan daha iyi gelmiyor bana hiçbiri henüz.

Gönderildi : 22/04/2018 1:49 pm
(@paciente)

sigma 18-35’in tek kusuru ağır olması. Metabones ile diyafram kaça düşüyor bilmiyorum ama mum ışığında görüntü alabiliyorum hem de kullanılabilir kayıt. Açık diyaframda arka kısmı çok naif eziyor. Tam reklamcıların, klip tanıtım vs çekenlerin lensi olmuş.
24 ve 35 mm’de kullandığımda ve diyaframı 5.6 civarında tuttuğumda tam bir sinema lensi.
Son çektiğim belgeselde kullandım ve başka lense gerek kalmadı. Tek başına bütün optik ihtiyacı gördü.
Helios’un verdiği görüntüyü alabildiğim başka bir 50mm’ye rastlamadım daha. 2001’den itibaren fotoğraf çekiyorum ve bunun 4 yılı haber fotoğrafçılığıydı. Canon fd, ef, L; Nikon d, g... alayını kullandım ama benim zenit’tin 58mm’sinden aldığım görüntüyü diğerlerinden alamadım.
Canon 50mm 1.4 kullandım gerçekten iyiydi. Keskinlik kontrast falan üst düzey ama sinema için fazla keskin. Çektiğim görüntüler reklam filmi gibi. Nikon 50mm f1.4g’de de aynı sorun var. Aşırı keskin görüntü veriyor. Her iki lensin aşırı keskin olmasının yanında diğer kusuru da bokeh tatmin edici değil. Bunun nedeni sanırım diyafram bıçak sayılarının az olması.
Helios öyle değil. Keskinlik optimum, bokeh maksimum düzeyde. Tam bir sinema lensi.
Bir de arka optiğe siyah kartondan oval delikli basit adaptör yaptığında bokehler harika görünüyor.
Temiz bir tane bulduğumda havada kaparım çünkü metabones ile performansını çok merak ediyorum.

Gönderildi : 22/04/2018 2:20 pm
(@kezzap)
Admin

Bulursun abi, pek kıtlık yok o konuda.
Temizlik meselesi önemli tabi. Ben bir tane almıştım Canon ile kullanmak için, sonra sattım. Ah bir Zeiss Planar'ım var ama bozuldu. Yapılmıyor da. Duruyor öyle dekoratif. Alalım şu Helios'u da biraz yardıralım hadi. 🙂

Gönderildi : 22/04/2018 3:16 pm
(@desert333)

Helios 58mm var bende halkasi tabi zor dönüyor ancak bu lens sonsuza netlemiyor zannediyorum. Çünkü 550d ile kullanmıştım bir aralar benim Zenitin lensiydi Ama tatmin etmemişti beni. Şimdi siz böyle diyince bu lens bu kadar değerli mi?

Gönderildi : 22/04/2018 3:28 pm
(@paciente)

Helios 58mm var bende halkasi tabi zor dönüyor ancak bu lens sonsuza netlemiyor zannediyorum. Çünkü 550d ile kullanmıştım bir aralar benim Zenitin lensiydi Ama tatmin etmemişti beni. Şimdi siz böyle diyince bu lens bu kadar değerli mi?

Portre lenslerinin çoğu (eskiler) diyaframın en açık değerinin üç katına almazsan sonsuza keskin görüntü vermezler. Heliosta sonsuza net alan için minimum f5.6, ideal f11 diyafram değeri gerekir. Hala net vermiyorsa lens bozuktur.
Zaten bu lensi bokeh için kullanıyoruz. Derinlik için min 35mm kullanılmalı.
Diyalog, portre, detay çekimleri için birebir. Özetle bu lens vurgulamak isteğin “şey”le arka planı keskinlik olmadan genel hatlarıyla ayırıp üzerine Nur topu gibi bokeh veriyor.
Kusuru ise çok eski olduğu için çoğunda mantarlaşma var ve garip bir tül etkisi yaratıyor.

Gönderildi : 22/04/2018 3:39 pm
(@paciente)

Bulursun abi, pek kıtlık yok o konuda.
Temizlik meselesi önemli tabi. Ben bir tane almıştım Canon ile kullanmak için, sonra sattım. Ah bir Zeiss Planar'ım var ama bozuldu. Yapılmıyor da. Duruyor öyle dekoratif. Alalım şu Helios'u da biraz yardıralım hadi. 🙂

Bana “çek” de yemek bile yemem:)

Gönderildi : 22/04/2018 3:40 pm
(@kezzap)
Admin

Elbette fiyata göre konuşuyoruz desert333
Neticede 100-200 tl bandında bir lensten bahsediyoruz, ve paciente'nin iddiasına göre 500-600 TL ikinci eli satılan lenslere göre daha iyi. Böyle değerlendirmek lazım.
Genel olarak bu fiyat bandında ilk ismi verilen lenslerden biri.

Gönderildi : 22/04/2018 4:58 pm
(@desert333)

Anladım güzel bilgiler. Paciente hala Zenit ile çekiyor musun yoksa bıraktın mı analogu? Konuyu değiştirdim ama kusura bakmayın.

Gönderildi : 22/04/2018 6:35 pm
(@kezzap)
Admin

Ucuz bir tane bulurum belki diye necatibey'deki lensçilere gittim, 200 TL makinayla birlikte gayet temiz bir tane kaptım, hemen çekimlerimi de yaptım. Kısa günün karı.

Gönderildi : 23/04/2018 9:58 pm
(@paciente)

Hayırlı olsun. Çok iyi yapmışsın valla.

Gönderildi : 23/04/2018 10:42 pm
Sayfa 104 / 129
Paylaş: