Forum

[Sabit] Blackmagic Pocket Cinema Camera / BMPCC4K-6K

1,931 Gönderi
73 Üyeler
0 Reactions
280.6 K Görüntüleme
(@tarikalpat)
Gönderi: 0

Gerçekten ilginç. İlk pocket modeli çıktığında da dslr ların sonunun geldiğini düşünüyorduk ancak bu seferki farklı. Bu sefer büyük bir dönüşüm oluyor. Fotoğrafçılar için yine birçok markanın Dslr serileri devam eder ancak 4k 60 fps lerin, Prores Raw ların havalarda uçuşacağı bu dönemde kimsenin film çekmek için dslr makinelere yöneleceğini zannetmiyorum. Tabi hiç beklemediğimiz Nikon bir hamle yapmazsa 😀
İşin şakası güzel heyecan oluyor bizim için de. 10.000 tl lik makine alıp onu hacklemek moral bozucu bir durum.

Gönderildi : 13/04/2018 3:32 am
(@mcfly)

Şu saçmalığa bakar mısınız review hazırlayanlar bile copy paste gidiyor hiç araştırma düşünme yok, aşağıdaki resmi üstteki video dan aldım:

178 pixel / 134 pixel = 1.33 yani 4/3 sensör. Yanlarına 10mm, 18.96mm yazmışlar. Bakar bakmaz zaten anlaşılıyor ölçülerin yanlış olduğu, resimdeki kırmızı çizgi ve yazıları ben ekledim anlaşılır olsun diye.

Bağımsız , eğer dediğin gibiyse en yüksek çekim çözünürlüğü 4096x3072 olması gerekmiyor mu? 4/3, Sensörün mekanik boyutu olamaz bence çünkü görüntü algılayıcı kısım kamerada açıkça görülüyor. Bir önceki modele bakın orada da büyük bir dijital aksam var fakat görüntü algılayıcı kısmı küçük:

"Pain is temporary, film is forever."
"You can't stop what's coming."

Gönderildi : 13/04/2018 11:00 am
(@bagimsiz)

Bir önceki modele bakın orada da büyük bir dijital aksam var fakat görüntü algılayıcı kısmı küçük:

Bence burada soruyu cevaplamışsın.

Önceki modelin etkin görüntü algılayıcı alanı 12,48 - 7,02. Oranı en yüksek kayıt formatı olan 1920/1080: 16/9: 1.77
Bu modelde etkin alan 18,9 - 10. En yüksek formatta 4096/2160: 17/9: 1.89

Gönderildi : 13/04/2018 4:36 pm
(@anonymous)

panasonic bunun uzerine bir sey koyamaz daha fazla. simdilik. sony de benzer bir sey cikaracak. bunlar zaten fs7 ve evayi bu aletlerle ortadan kaldirmayi kabul ettiler mecburen. blackmagic bu sefer pocketi cikardigi zamankinden daha buyuk bi darbe vurdu bence.

ornek videolar cikmis dedi biri ama bulamadim bulan var mi? gh5s ile bunun arasinda kaldik

Gönderildi : 14/04/2018 1:12 pm
(@kezzap)
Admin

Evet ilk pocket'in dalgası bunun yanında osuruk gibi kalır. 🙂 Çünkü pocket bir sürü dezavantajı ile geldi.
İnsanlar biraz da mübalağa sanatını kullanarak pocket vs. alexa tarzı fotoğraflar paylaşıyorlar. 🙂
Fakat pocket'in tüm eksikliklerine rağmen müthiş bir ticari hamle olduğunu şimdi anlayabiliyoruz.
Pocket'la resmen gösterdiler, beklenti oluşturdular, şimdi de elletecekler amiyane tabirle. 🙂

Gönderildi : 14/04/2018 1:28 pm
(@kezzap)
Admin

Delirdi millet:

https://www.timeanddate.com/countdown/generic?iso=20180901T00&p0=%3A&msg=BMPCC4K+Countdown&font=sanserif

Bu arada monitöründe false color ve focus peaking de var.
Peh!
İyi ki monitör almamışım.
Buna geçtiğimde gerek kalmayacak büyük olasılıkla.

Gönderildi : 15/04/2018 2:42 pm
(@paciente)

İkinci el bmpcc patlaması var internette. Herkes elden çıkarmaya çalışıyor:)
İlanlardaki en acı cümle de şu: “hiç kullanılmadı” ya da “sadece test çekimi yapıldı”

Gönderildi : 15/04/2018 4:16 pm
(@kezzap)
Admin

Millet satsın, ben yine tutarım bunu, kamera satmayı sevmiyorum.
Zaten setup'ı da kurdum gibi, tripodla bataryayı kullanabiliyorum, biraz zahmetli ama oldu.

https://www.instagram.com/p/BhlyzXXnlLJ/?taken-by=fk_images

Gönderildi : 15/04/2018 6:19 pm
(@mcfly)

Bağımsız, ben sadece sensör boyutundan bahsediyorum, çözürünlük 2. planda. Gönderdiğim ilk resime dikkat edin, 18.96 178'in, 10 da 134'ün aynı oranda katları değil. Ortada bir yanlışlık var, ya kameranın sensörü resimlerdeki gibi değil ya da ölçüler yanlış. 4/3 sensör demeleri de ilginç tabi. İlerde güncelleme ile 4/3 çözünürlük kaydı verip sensörün tamamını kullandıracak bir kayıt imkanı verebilirler diye aklıma gelmiyorda değil hani. Neden 4/3 bu kadar önemli derseniz özellikle anamorphic kayıt için çok çok önemli. Gerçekten 4/3 sensör ve tamamından kayıt alınırsa bugün arri alexa'ya karşı bile alternatif olabilir, hemde güçlü bir alternatif, hatta rakip.

"Pain is temporary, film is forever."
"You can't stop what's coming."

Gönderildi : 16/04/2018 10:42 am
(@kezzap)
Admin

Ön siparişi bile bhphotovideo'da en çok satılan ürün şu anda.

Gönderildi : 17/04/2018 1:43 am
(@kezzap)
Admin

Yeni yapılan bir incelemeye göre bu alet sağa doğru geniş ya, tripod girişinin yerine göre sağda daha fazla alan var. Bu da zhiyun gibi motoru sağda olan ürünlere uymayacağı anlamına geliyor.
Ronin-S ile tanıtılmıştı, bir ortaklık olduğu konuşuluyor aralarında.

https://jamiebrightmore.com/filmmaking/blackmagic-pocket-cinema-camera-4k-paired-with-the-dji-ronin-s/

Gönderildi : 17/04/2018 11:53 pm
(@tarikalpat)

Kezzap yine yetiştin.
Bu hafta içerisinde Zhinyun Crane Plus almayı düşünüyordum. Bu kamera için. Genişliğinden dolayı böyle bir sorun olduğunu tahmin edip araştırmıştım ancak bununla alakalı bir bilgi bulamamıştım. Kamerayı geriye çekip, motorun köşesinden kurtarırım diye pek sallamamıştım ama öyle değilmiş. Blogdaki yazıya göre normalde Ronin s modeline de uyumlu değil. Sadece sola hizalı eğim motoru modunda uyumlu oluyormuş. Bu Zhinyun Crane de buna benzer sola eğimli motor olayı yok mu? Hiçbir şekilde kullanamıyoruz sanırım bmpcc 4k ile.

Gönderildi : 18/04/2018 12:50 am
(@kezzap)
Admin

Yani çözümler elbet çıkacaktır diye konuşuluyor, ama benim de yakında bir gimbal planım var ve zhiyun düşünüyordum, ama sanırım Feiyu'yu düşüneceğim. Biraz daha belli olsun işler. Takip ediyorum ben. Yazarım her gelişmeyi buraya.

Gönderildi : 18/04/2018 12:53 am
(@tarikalpat)

Bmpcc4k ile Ronin S i buluşturmuşlar. Belli ki bir ortaklık var. Sola eğimli motor durumundan baya kurtarıyor.

Gönderildi : 18/04/2018 1:26 am
(@vlkanersin)

Zhiyun gibi el gimballarında baya öne çıkan bir firmanın Bmpcc4k'dan kullanıcılarını mahrum bırakacağını sanmıyorum. Örneğin yeni zhiyun 2'de Canon 1DX kullanmak için kendi aparatını çıkardı. Büyük ihtimalle küçük bir ek parçayla Bmpcc 4k kullanımını kendi gimballarında sağlayacaklardır. Bekleyip göreceğiz 😉

Gönderildi : 18/04/2018 11:37 am
Sayfa 103 / 129
Paylaş: