Heyecanlandırıcı gerçekten. İnsanın kafasını kurcalamaya yeter.
Pili iyi olmasa bile, USB'den şarj oluyor abi. LP-E6 ile çalışıyor. 1 saat vaadediyor her biri. Yetmedi powerbank de uyuyor.
SD kart aldık bir de ortamlarda onu boşaltmak için yanımızda HDD taşırdık, abiler uğraşmayın gençler, direkt HDD'ye atın diyor.
Şu anda bence bütün kendi alanındaki kameraların önüne geçti. (Bir tek IBIS olmaması sıkıntı olabilir.)
Tabi özelliklerine bakarak konuşuyoruz.
Ama lowlight'ta da iyi diyorlar.
Daha ne. Blackmagic duruyor duruyor, gençler yapın hamlelerinizi diyor diğer firmalara.
Sonra bir vuruyor, ortalık darmadağın oluyor. Pocket'ın yanına başka kamera lazım fikirleri tam canlanmışken, durun yettim dediler. Benim bir sonraki kameram bu olacak gibi.
Bu öyle bir kamera. Hala erken konuşmak için, ama çok şey vadediyor.
Çünkü Pocket için dezavantaj olan her şey ortadan kalkmış bence. Fazlası var.
Lowlight'ı görmem lazım ama.
Bu fiyata bu, delirtti herkesi.
Kesinlikle. O kadar çok güzelliği var ki insanın başını döndürüyor.
Uzun zamandır raw için mark3 düşünüyordum ve karar vermiştim haziran ayı zamanı almak için. Ancak bu kamera dururken sırf raw için mark3 almanın hiçbir sebebi kalmadı bende. 650d de yanımda kalır böylece.
Gün gibi doğdun Pocket...
Şekil şemal da öyle pek kötü durmuyor ayrıca. Dslr gibi. Acaba özellikler tipini törpülüyor mu? Olabilir. İSO 25600 falan diyor gece ışığında pek sorun olmayacak gibi bana kalırsa. Abi çok güzel kamera yahu. Diğerleri de çok iyi şeyler vaad ettiler ama vay filan demedim hiçbirine. Bu başka ya kalp çarpıntım var şimdi.
25600 var da noise oranı nasıl olacak. Mesele o. Ama 6400 iso bile kullanılabilir performans sergilese iyi olacak. Zira 1600 ün bile noise ü çok eski nesilin.
Pil meselesi en kolayı. Sony'lerdeki gibi dummy batarya alır, takarız. np-f 980 ile kullanırız. ben a6500'ün sıfırı 6 bin, ikinci eli 5500 olunca alamadım. a6300 desek o da 4 bin. vergisi algısı derken bunun da bize gelmesi 6 bin'i bulur. sony'e vereceğime buna veririm. yeter ki iso'su başarılı olsun.
Eğer doğruysa Eylül ayında satışa sunulacakmış. Bu kadar geç olması normal midir?
Gerçi ilk pocket da bu aylarda tanıtılıp Eylül ayında satışa sunulmuş.
Yalnız tam Fulgura konusuydu bu aramıyoruz değil.
Blackmagic genelde öyle. İnsanlar alsın etsin, kullansın videolar gelsin. Seneye anca alırız. Ama kafam netleşti gibi benim.
Kamerayı iç batarya ötesinde bir sistemle kullanmak cidden sorun. Npf 970 ile de kullandım, 12v powerbank ile de. Her ikisi için ergonomik çözümler gerekiyor. Var yok değil, ama sıkıntı işte. Hız kesiyor. Ekstradan harcamalar artıyor. Npf970 aldım iki tane. Biri bozuldu, çakma büyük olasılık. Sony ama iyi taklit etmişler. O yüzden sony diye görüp almamak lazım. 300 tl falan biri. Duracell den gitmek gerek. 12v powerbank turkiyede bulamıyorsun. Yurtdışından aldım. Ergonomik sıkıntısı var. Ama bu lp-e6 yani canon batarya için çözüm üretmek çok kolay olacak. ucuz, grip teknolojisi gelişkin.
Yani bu enerji sorununu hallederiz diyordun ben de. Benim için en temel problemlerden biri olageldi bmpcc te.
İkincisi ekran sorunu. Ekran görünmüyor güneş altında. Viewfinder alalım diyoruz, tuhaf bir boyutu var ekranın özel tasarımlar dışında viewfinder bulamıyorsun. 3d printer ile adaptör yapıp 3,5 inç viewfinder kullanmaya başladık. Yine ergonomik sıkıntılar çıktı.
Bunda ekran 5 inçe çıkmış. Standart bir boyut ucuz çözümleri vardır. Standart hdmi girişi var, her fps de çalışır mı bilmiyorum bakmak lazım ama teorik olarak her hdmi bağlantısı olan monitörü harici olarak kullanabiliyorsun. Ama iste hertz sorunları falan var görmek lazim.
Depolama ile ilgili soruna girmiyorum bile yukarıda değindim. 128 gb sd kart al, raw ile 30 dakika çek sonra onu boşalt falan. Ohooo.
Yani aslında kameranın arada ihtiyacınız olan özelliklerinden ziyade bu özellikleri mühim. Bunlar hallolmuş üzerine yeni teknolojiler gelmiş. Fiyat da sabit sayılır zira 300 dolarlık stüdyoyu beleş veriyorlar.
Sesimizi duymuşlar sonunda.
Fiyat da makulmuş. Pil, kayıt rahatlığı, xlr giriş, 4K 60 fps... Güzel haberler bunlar.
Sadık müşterileri için bir de rakı masası kursalar tadından yenmez;)
salladilar yine piyasayi ama lowlighti da gectim o pilin yetecegini sanmiyorum. beni yine bekletecek sanirim bu alet. sony de bunu bekliyordu belki de. artik ff prores ile rakip olabilir sony anca. su an segmentte panaonic ile blackmagic kafa kafaya geldi.
Pil o haliyle yetersiz olur evet. Canon 7D’de bile yeterli olmuyor ama Kezzap’ın söylediği gibi grip kullanarak rahatlıkla aşılabilir.
Her koşulda harici güç kaynağı şart tabi.
Dokunmatik ekran dışında menüde aktif gezinebileceğimiz analog tuşlar da olsaymış keşke.
Bir de 2 tane rec tuşu koymak nedir ya? Hedef kitleye Vlog cuları da katarak genişletmek istemişler herhalde.
Umarım tek derdimiz bunlar olur 😀
Bu arada kameranın içine bir de soğutucu fan koymuşlar. Alt ızgaradan havayı alıp üst sol ve sağ ızgaralardan sıcak havayı veriyor. İlk pocket modelinin ısınma sorununa böyle bir çözüm getirmişler.
TR fiyatını sordum media cast’a, 1600$ (yaklaşık 7000) liradan satış yapacakşarmış.