Forum

bir kamera alma macerası ve sonunda sony vx 2100, mutlu son.

8 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
3,223 Görüntüleme
(@hal9000)
Gönderi: 65
Başlığı açan

bu siteye ilk girdiğim günden beri kamera arama çalışmalarımı hızlandırmış ve birazda burdan aldığım gazla daha bi sarılmıştım bu kamera arama macerasına.. ilk yaptığım araştırmalarda canon xl1, xl1s üzerinde yoğunlaşmış, hatta internette bi tane ikinci el bulmuş ama güvenememiştim. kadire mesaj atıp sormuştum fiyatlarını, xl1 le xl1s arasındaki farkı, o da saolsun hemen cevap yazdı! sora izmirden almaya kara verdim ve gezdiğim yerlerde panasonic md 1000 den başka makine olmadığını ve herkesin xl2 satmaya çalıştığını gördüm.. nerdeyse 2600 a md 10000 i alıyodum (xl2 beni aşar : ) sora gittik hasanla denedik biraz, çok hafifti ve yetmedi bana, bide sanırım manual focusu yokmuş, soradan örendim.. hasanda bulamamıştı gibi hatırlıyorum. sora vazgeçtim almaktan. dv-art la konuştum dvx 100 serisi ni önerdi bende araştırdım pek bişey bulamadım ama kamera gerçekten güzel. ama izmirde ve internette bulamadım.. yani öle kaldı .. ve bigünnnn kumandalı helikopter ararken kendime 🙂 gitti gidiyorda karşılaştık o aletle. kendisine vx 2100 diyor soyadı sony 🙂 fiyatı uygun geldi. hemen al fiyatı 3000 ytl di ve 2900 de şimdi ye kadar kimse teklif yapmamıştı. 2900 e teklif yaptım ve bende kaldı. satan kameramanmış tjk de konuştuk gel site dışından satayım bende siteye para vermeyim dedi. olur dedim. istanbuldan birini ayarladım ve 2750 ytl yi ona transfer ettim. o da gitti kamera yı aldı ve bana postaladı. içinde sony geniş açı lens, hardcase(filmlerdeki metalik silah ve para çantası ) ve tün bağlantı kabloları pili herşeyi. 2750 iyi fiyat bence, 2600 e panasonic alıcakken. dvx 100 serisinde aklım kaldı .. ama başka bahara. şimdi kargonun gelmesini heyecanla bekliyorum. umarım bi sakatlık çıkmaz. bu alış veriş ve aramadan film olurdu. kamera gelicek, ama film bitmicek, aksine yeni başlıyorrr olucak.. emeği geçen herkese teşşekkürler.

hayat biz gelecek hakkında planlar yaparken ba$ımızdan geçenlerdir. J.L.

Gönderildi : 30/05/2006 1:02 am
(@dv-art)
Gönderi: 0

hayirli ugurlu olsun,umarim istedigin seyleri yaparsin 🙂 kamera fiyatlari sagolsun dolar ve euro yuzunden firladi yine, benim 3500ytl ye bas bas bagirdigim dvx in su anki fiyati bes milyar 🙂 (adamlarda sokmus arada zammi)

elindeki kamera iyi,cogu kimsenin onune gectin, o yuzden hakkini vererek bol bol yaratici seyler yaparsin umarim 🙂

aslinda disardan satin almak bir anlamda kotu cunku sitede satici garantisi vermek zorunda (Araya yasal prosedurler giriyor) ve gelen urunun diyelim ki pili cozulmus cikti,hemen iade edebiliyorsun, disardan olunca zor olur.
Ama dilerim hicbir aksilik cikmaz ve istedigin gibi olur,ben yanlizca ileride boyle riske girme diye soyledim (Benim onerdigim spot magazalarda bile garanti olmamasina ragmen 1 hafta degisim 1 ay da tamir garantisi veriyorlar)
ayrica bu saatten sonra dvx dusunme bence,bir sonraki adimin hdv kameralar (Tavsiyem hvx olmali) zaten bir iki seneye kadar onlarda iyice ucuzlar.

eger tripodun yoksa paraya kiyip biraz iyi tripod almani oneririm,aradaki farklar daglar kadar oluyor,ozellikle ayak cok iyi olmasa bile kafa iyi olursa cok cok iyi olur.

hadi hayirli olsun 🙂

Gönderildi : 30/05/2006 1:36 am
(@hal9000)
Başlığı açan

ben normalde fotoğraf çekiyorum tripodum vardı ama uzun zamandır kullanmıyorum. canon ae-1 var bende onun içindi. alırım bi tane olmadı.. sitedende gelse garantisi az aslında, çünkü adam pilli sen değiştirmiş yada sen bozmuş diye bilir diye düşündüm. neyse aldık artık bakalım ne çıkacak 😀 bişeyler çeker koyarım deneme.. film için birikmem lazım daha kafamda oluşuyo bişeyler. saol herşey için!

Gönderildi : 30/05/2006 1:43 am
(@dv-art)
Gönderi: 0

genel olarak alisveris sitelerinin yontemini anlatayimda kafalardaki sorular gitsin (ilerisi icin)

simdi sen bir mali begenirsin ve parayi site araciligiyla yatirirsin, adam paranin yattigini gorunce malini yola cikarir, kapina gelir, siteden siteye degismekle birlikte mutlaka en azindan kapida kontrol hakki verilir, ve sen 'tamam istedigim ve gordugum mal bu' diye imzalayip (veya siteye onay verip) mali aldigin zaman onlarda gerekli kesintiyi yapip parayi saticiya transfer eder,bazi siteler 1 hafta garanti sart kostugu icin 1 hafta boyunca alinan malin parasi saticiya odenmeyip sitede bekletilir, 1hafta sonunda sikayet olmazsa para yatirilir. bunlarin hepsini uyelik sartlarinda belirtirler zaten.

Gönderildi : 30/05/2006 2:00 am
(@hal9000)
Başlığı açan

evet dediğin herşey bu sitedede var, ama asıl sorun şu ki ben art niyetli biri olursam , ve siteden gelen şey; kamera diğelim ve ben kutudan kamera çıkmadı ( kargo şirketleri tutanak tumuyo denedik) dersem, yada elimde ki bozuk pili takar ve bundan bozuk pil çıktı der geri yollarsam ,paramda bana dönerse, bi pil kârım olur.. biraz riskli bu işler. biz elden aldık . arkadaş orda demo yapmış biraz kasete falan çekmiş. ben teknosada çalışıodum orda bile bişeyi aldın ve götürdün eve ,bozuk çıktı getirdin , servise yolluyoz, senin bozmadığını garantilemek için. çok saçma ama bi saat önce bile almış olsa, kesin servise gider. eğer servis müşteriden kaynaklanıyo derse ürün geri alınmaz.(insiyatif mağaza sorumlusunda tabii) buarada serviste kaldığı süre 15 ila 30 gün arası, yani adam aldığı mal bozuk çıktı die, parasını verdiği şeyi 30gün kullanamıo. hatta, bozukluk ondan derlerse, bozuk bozuk aluıo. çok garip. başıma çok geldi çalışırken. bide memnuniyetsizlik garantisi var. beğenmediysen getir diye. kamera, foto. mak. kişisel bakım ve cep tel hariç. o da şirketin uyguladığı bişey aslındaü, yasal bişey yok. yani bi ürün ayıplı çıkmadıysa, sen o ürünün iade yada değişim talebinde bulunamazsın. ama adamlar müşteri çekmek için memnuniyetsizlik garantisi verio. bi keresinde adam yılbaşından bigün önce lcd tv aldı . yılbaşının ertesi günü getirdi evime olmadı diye .. bişey yapamadık seve seve aldık. adamda yılbaşını evde lcd tv le geçirdi. yani elektronikte iş birazda şans:) türkiyede işler karışık. en iyisi görüp deneyip dükkandan almak ama onda bile adam sen bozmuşun kardeşimdersen iş sarpa sarar!

Gönderildi : 30/05/2006 2:12 am
(@hal9000)
Başlığı açan

film çekmekle ilgilide bişey söylemek isterim. ben sinemayı savaş gibi düşünüyorum bazen, yani silahlarını tanıycaksın ve hepsini iyi kullanacaksın yada kullanan birilerini bulacaksın,. (kamera, montaj, özellikle ışık, ses, müzik ve daha bi çok.) bide niçin savaştığını bileceksin. yani yıllar sora ünlü bi yönetmen olursan, tarzın ve bakış açın hep tutarlı olucak. amacım bi düşünce ve bakış açısı sağlamak. onun için birikiyorum. film çekmek kolay değil biliyosun. kamerada ki bi kaç adam biraz müzik, film değil . hepimiz biliyoruz. o yüzden ilk önce şu montaj programlarını sindirip, kameraya sahip çıkabilecek bi hale geleyim. ışık çok önemli, eğer ışık yoksa hiç bişey yok. ne görüntü, ne renk , herşey ışık sayesinde. ona yönvermek çok önemli. bilmek ışığın huyunu! tanımak. kubrick bi filminde sadece mum ışıklarında film çekmiş(bi sahneyi). belgeselinde anlatıyodu. hangi film şimdi hatırlamıom. ama avizelerde falan mumlar, başka hiç ışık yok. carl zies (böle mi yazılıodu 🙂 ) ın özel bi merceğini kullanmış bunun için. herşeyi bi sürü yönden düşünmek lazım. senelerdir fotoğraf çekiyorum. ışık hala beni şaşırtıyo, filitreler konusunda hala yetersizim. anca kadraj konusuna hakimimdir ve bide konuya. demek istediğim film çekmek bi çok şeyi aynı anda düşünmek ve bu da senin tarzını ve adını oluşturuyo. kamera kendi kendine çekmez demişti biri bi yazısında bu formda 🙂 doğru. bu bi engeldi, aştım . bakalım bişey çıkarta biliyomuyum... ama sadece deneme çekimi koyucam şimdilik, kamerayı görsün ve fikir sahibi olsun die arkadaşlar. benim için oyuncu çok önemli. herşeyden önemli. tiyatro oyuncusuyum ve bunu iyi öğrendim. iyi oyuncular bulduktan yada yarattıktan sora gerisi diğer işlere ve becerilere kalıo. ama bence kötü oyuncuyla iyi film olmaz. en azından ben beğenmem. katılırmısın bilmiyorum 😀 amma yazdım 😛

Gönderildi : 30/05/2006 2:36 am
(@bulentkalkan)
Gönderi: 83

Cok guzel dusunuyorsun. Bence de bir bakis acisi yakalamak cok onemli. Buna "tarz" da diyoruz.

Film olayinda birseylere hakim olmak cok onemli. Ancak sunu soyleyeyim, eger sen herseyi kendim yapicam, cekimi de montaji da isigida kendim koyucam dersen olmaz. Film cekmek ekip isidir. Yonetmen olmayi dusunuyorsan elbette tum bunlari bilmende fayda var. Ne bileyim sen kamerayi kullanmazsin, montaji yapmazsin ancak ne istedigini bilirsin en azindan.

Kameran hayirli ugurlu olsun. Montaj olayini iyice sindirmeden olaya girmem demissin. Haklisin ancak ben senin yerinde olsam, ikisini ayni anda gotururum. En azindan kendi cektiklerini montajlarsan hem kameradaki hatalarini gorursun hem de montaj konusunda kendini gelistirirsin. Fotografla ugrasman cok guzel bir arti senin icin. Yalniz fotograf duragandir. Kamera ise "harekettir." Kadraji yakalarsin cok guzeldir ancak ufak bir harekette sacmasapan bir kadraj olur. Bunun uzerine git derim ben. Hareketli kadraj yakalama isi baslibasina bir konudur. isik konusunda calismalar yap. Ayni sahneyi farkli isik degerleri ile cek. her cekimini not et. yakaladigin etkiyi kendince isimlendir. iste o zaman bir tarz yakalayabilirsin. En buyuk yonetmenler kurallari yikanlar olmustur hep. Kendi tarzini yakalamak icin illa ki birseyler kesfetmek zorunda da degilsin. Mevcut teknikleri kendince harmanlayarakta kendine has cekimler yapabilirsin.

Bir de bir kameraman olarak en buyuk tavsiyem su olabilir sana. Cektiklerine montaj programlarinda color correction vs. gibi efektler uygulama isine girmeden once kameranin uzerindeki ayarlarla neler yakalayabilecegine bak. Unutma ki programlarla verecegin etki daima yapaylik tasir. Ancak cekim esnasinda yakaladigin etki her zaman daha dogaldir. Cektigin ham goruntulerin daha iyi olmasi icin kameranin sinirlarini zorla. son tavsiyem kamera hareketlerine hakim olmak icin bol bol cekim yap. Cektiklerini mutlaka bir TV de izle. bu sana hatalarini gorme sansini verecektir.

bir an once deneme cekimlerini bekliyorum. Daha detayli elestiri ve yorumlar alirsin bizden. Ben elestiriye kendimce "Yakit" diyorum. Cunku ben kendi adima aldigim tum elestirilerle "gaz" alip daha iyi isler yapmisimdir. Sen de aldigin elestirilerle "depoyu doldurup" daha daha iyilerini yaparsin insallah.

Gönderildi : 30/05/2006 3:45 pm
(@hal9000)
Başlığı açan

bülent tavsiyelerin ve fikirlerin için saol. aynı fikirde olduğum birileri olması dahada gaz verio elbette. dediklerinin bi çoğunu düşünüyorum zaten, mesela kesinlikle çektiklerimi montajlıcam zaten ve gittim heryere görmemiş gibi kameramıda götürebilirim. ne kadar pratik o kadar hakimiyet 😀 umarım herkes istediğini alır ve çeker. çünkü bu en güzel tatmin. buarada para konusunda çok kasıp aldım bu kamerayı, ileriye yatırım birazda. hakkını vermeye çalışıcam 🙂 saygılar herkese

Gönderildi : 30/05/2006 6:26 pm
Paylaş: