bende tesekkur ederim 🙂 eger biraz faydali olabildiysem ne mutlu.
birde sunu ekleyeyim ben kesinlikle marka saplantili biri degilim,yani oluruzde panasonicden donmeyiz, yasasin canon gibi soylemlerim yoktur 🙂 acikcasi birkac yil once ilk defa kendime pro kamera alacak kadar param biriktiginde bende canona ilk goruste asik olmustum, sekli beni hipnotize etmisti, ve neredeyse almak uzereydim, sonra aklima sus esyasi almadigim gercegi geldi, o yuzden teknik ozellikleri iyice arastirmaya basladim, turkiyede ve turkce hicbir doyurucu bilgi yoktu (hala da yeterince yok)
o yuzden yurtdisi siteleri inceleyip birkac ay suren kararsizlik sureci yasadim. simdi ayni seyleri baskalari yasamasin diye elimden geldigince yardimci olmaya calisiyorum,zaten sikayet ettigim seylerden biride bu, bizim insanlarimizda nedense herkes yonetmen,herkes oyuncu vesaire ama su ulkede kameralar hakkinda doyurucu bir tane site yok, eger yurtdisi siteleri incelersen sirf canon veya panasonic uzerine icinde onbinlerce mesaj olan bir suru forum var.
neyse bak su goruntu panasonic dvx100a+35mm adaptor ile cekilmis, kameranin en ust noktasi olmasada film look icin iyi bir ornek bence.
http://cinemekserve.temp.powweb.com/demos/demos/montereyweb.mov
daha sonra birde 35mm adaptorsuz video koyarim.
p.s filmdeki hafif karanlik atmosfer bilerek yaratilmis,yani cekilen goruntuler karanlik degil aslinda.
Daha once de birkac video indirmistim dvx100 ile cekilen, bunu da izledim.. hakikaten cok doyurucu goruntuler elde edilebiliyor. Hele hele bunlarin .mov dosyasi oldugunu dikkate alip izleyince gercekten "hemen gidip alayim su aleti" diye dusunuyor insan.
Su anda calistigim produksiyon sirketinde betacam-400 ve betacam-537 kullaniyorum. ayrica pek yuz vermedigimiz dvc-pro kameralar'da mevcut. Bunlarla kazandigim tecrubeyi kendime alacagim dvx100 ile kullanmak icin sabirsizlaniyorum. Burada vakitsizlikten kendi islerimi yapmaya firsat bulamiyorum. Aksam is cikisinda da pestilim ciktigi icin hadi su betacam'i alayim disarida cekim yapayim demek gibi bir sansim olmuyor. Cunku betacam ile tek basina bir yere gidemezsin, Agirlik ve extra donanim sebebiyle mutlaka bir ekiple calismak zorundasin.
Bu sebeplerle kendi imkanlarimla kendi sistemimi kurup "tamamen bagimsiz" isler yapmak en buyuk hayalim. ve bu hayalimi gerceklestirmeme de az kaldi insallah.
Maddi olarak 3-5 ay kendimi kotaracak imkanlara kavusunca uzun zamandir uzerinde calistigim "Dokumanter film" isine baliklama dalacagim.
Yasasin Amator Ruh...
kamerada deneyimli senin gibi birisinin oyle bir kamerayla ve biraz pratikle cok iyi isler ortaya cikarabilecegine inaniyorum 🙂
hepimiz is carklarinda yogrulup hayallerimizden uzaklasiyoruz,ama yinede dedigin gibi icimizdeki amator ruhu kaybetmemekte cok buyuk yarar var.
ayrica artik yurtdisindaki cogu buyuk media network dijital kameralara geciyor,ama biz dunyadaki herkes videolari dolaba kaldirdigi donemde video izlemeye baslayabilen bir millet olarak bundan ne zaman faydalanmaya baslariz bilemem 🙂