Asagidaki linkten goreceginiz uzere
4865+150 Avusturalya Doları'na, Avustralya-ebay'den satin aliyorum. esimin oradan kesin donus yapan amcasi bu konuda bana yardimci olacak. Avusturalya-Turkiye arasinda ticaret yapiyor ve yakin zamanda oraya gidiyor. Donerken getirecek.
Fiyat konusunda yorumlarinizi bekliyorum.. Almak isteyenlere de yardimci olacagim, ancak bir gidiste 1 tane getirebiliyor sanirim. Zorlasa belki 2 tane alir ama adama fazla yuklenmek istemiyorum.
Fiyat ve performans konusunda yorumlarinizi bekliyorum dostlar...
valla ne yalan soyleyeyim avusturalya dolari nedir kac paraya denk gelir hic bilmem,netten baktim eger yanlis degilse 1.1086 gibi bir miktar,o zaman kameranin fiyati 5milyar 500 gibi bir rakama denk geliyor, acikcasi gayet iyi bir fiyat ama su var,alacagin urun turkiyede garantide olmayacak,herhangi bir problem varsa veya olursa geri gondermek,tamir ettirmek geri almak gibi bir suru dert var (ki esinin amcasi da kesin donus yapiyormus yani ileride yardimci olmasi zor olur)
kamera basliklarinda bol bol konusmustuk xl2 gayet iyi bir kamera ama panasonic dvx100b yada dvx102b gibi bir kamera varken ben almazdim sahsen (ustelik dvx i istanbul spottan 2800 dolara almak mumkun,buda xl2 den daha ucuza geliyor)
ustelik sonucta alacagin mal garantisizse niye oradan alacagina burnunun dibindeki istanbuldan almayasin?
hvx200 basliginda falan bolca anlatmistim dvx10* serisi efsane kameralardir seni film-look olayina en fazla yaklastiracak kamera da odur.
bu arada iyi fiyat dedigim turkiye icin,yoksa abd de 3000dolar ile 4000dolara bulunabiliyor.
Valla ne soyleyeyim. O kadar marka ve model icinde kaybolmusken ve tam da "aha bunu aliyom" demisken yine kararimdan caydim sayende:)
Hepimiz kisitli butcelerimizle alabilecegimizin en iyisini almak icin ugrasip duruyoruz. Senin gibi arkadaslarin yorumlari bu acidan cok degerli. Benim gibi DV cahili ( Betacam'ci ) bir kameramana verdigin tavsiyelere uyup sanirim Panasonic dvx serisinden uygun gelen birisini alacagim. Bir siteden bu dvx100 cekilmis 2 film indirdim. Harika otesi ve tamamen profesyonel izlenimi veriyor. Yani yorumlarinda yerden goge haklisin.
İnsallah yakinda kendi yapimlarimla ( Veya iyi bir ekibe dahil olup ) bu isi ozgurce yapacagim. Bunun icin de en onemli adim tabi ki kamera. Evime kurdugum Kurgu seti icin 6 aydir ugrasiyorum. Eksiksiz olmadi ama idare eder simdilik. DVX100b veya 102b fiyatlarina yakin zamanda bakip pazarlikla kac YTL'ye veriyolar ( Dogubank'ta ) bilen varsa bi yazsin lutfen.
Bu arada 100b ile 102b arasindaki farki bi anlatsan Dv kardes. Sana da cok yuk olduk ama:)
aslinda marka model arasinda kaybolmana gerek yok,cunku senin cikabilecegin fiyat araliginda minidv lerin en ust modelleri var zaten,
1- panasonic dvx100b/102b
2-canon xl2
3-jvc nin iki modeli (su an aklimda degil)
bunun biraz uzerinde ise hdv kameralar basliyor,eger hdv istegin yoksa bu kameralardan biri senin icin idealdir, gelelim farklara
canonun en one ciktigi nokta degistirilebilir objektifler, ama objektiflerin fiyatinin 7000dolara kadar ciktigini soylersem aslinda bu ozelligin pekte kullanisli olmadigini anlarsin. onun disinda dvx serisinden 2 sene sonra cikmis olmasina ragmen cogu konuda dvxlerin arkasinda kalmasida buyuk bir handikap,ayrica rakiplerine gore cok pahali (jvc veya panasonic 2000-3000dolar arasinda gezerken canon 4000 dolarlarda)
ama bir konuda hakkini yememek lazim cok estetik bir dizayni var.
jvc iyi marka ve model cogu konuda panasonicle bas ediyor ama dunyada pek taninmamasi (en azindan amerikada) ve teknik ozelliklerini kesfedecek gruplari olmamasi (Dvxuser gibi) biraz geride birakiyor onu,ama kesinlikle cok iyi kamera.
dvx ise zaten bir efsane,canonun tahtini coktan ele gecirdi amator filmcilerden baska artik bazi pro filmlerde de kullaniliyor (ek aparatlarla)
dvx 100b ile 102b arasinda bir fark yok, birisi avrupa pazari icin birisi amerika pazari icin kodlanmis hali.Dvx100 ilk cikan model, dvx100a revizyon gormus hali (rengi degisti) dvx100b ise butun problemlerin giderilmis hali.
Birde sen kameraman oldugun icin gonul rahatligiyla onerdim cunku bu bir 'ac kullan' kamera degil, uzerinde oyle ayarlar varki cozmek haftalar aliyor (Yada internetten forumlari takip edip ogrenebilirsin) ozellikle gamma ayarinin mukemmelligi beni o kadar sasirtmisti ki, sadece gamma ayarini degistirerek bile video havasindan birden film havasina gecilebiliyor.Ayrica ccdlerinin kalitesi cok iyi, gece cekimlerinde rakiplerinden cok daha basarili.Gelelim en iyi olaya: 24p olayi,bilirsin sinemayi videodan ayiran fark budur, video ve televizyon frame rateleri 50-60-30 larda dolasirken sinema kamerasi saniyede 24kare ceker ve oynatir.Bu da goruntulerin daha 'filmimsi' gorunmesini saglar.Bilirsin video kameralar gordugu herseyi oldugu gibi aktarir,o yuzden videolar keskin ve cok gercekci gozukur, ama sinema bir gercekcilik degil 'ruyacilik' isidir.
iste dvx ilk gercek real 24p olayini kullanarak (yani tipki filmlerdeki gibi saniyede 24kareyi tam olarak kaydediyor) bir efsane yaratmistir.
simdi diyebilirsin ki herhangi bir kamerayla goruntu cekip onu premiere gibi bir programda 24kareye donusturebilirim, evet teorik olarak boyle ama pratikte imkansiz, cunku saniyede 30kare ceken makinalarin karelerini tek tek inceleyince gorursun ki cogu kare netlikten uzak ve bulaniktir. Ama sinema kameralarinda ve dvxlerde her kareyi durdurup incelersen tamamiyle net bir goruntu alirsin. cunku her bir kare tek tek tam olarak islenmistir. sirf bu ozellik bile dvx almak icin super bir sebeptir.
sonucta bugune kadar beni 'gercek sinema yapiyorum' hissiyle dolduran iki kamera var, biri dvx biride sahip olmak uzere oldugum dvx in yerini alacak olan hvx (hdv bir kameradir kendisi)
sirf bana uyarak degilde internette arastirarak da gorebilirsin panasonic dvx serisinin gucunu.
yani ben sahsen dvx almani oneririm (ozellikle kameradan anlayan ve onu hakkiyla kullanabilecek biri oldugun icin)
dogubankta en son 2800-2900 arasi fiyat cekiyorlardi, eger elinde tomar tomar parayla gidip saticiya kesin alici oldugunu kanitlarsan kiran kirana pazarlik edebilirsin.Yanliz kameranin parasini vermeden once mutlaka ac ve kontrol et,lcd sinden zoomuna kadar ve hatta hemen bir kaset alip ayak ustu bir cekim yap kontrol etmek icin (ccdlerinde olu pixel olup olmadigini anlarsin)
cunku dukkan garantisi verselerde bilirsin bizim ulkede su iki esnaf ozlu sozu unludur 'satilan mal geri alinmaz ' 'geri aliriz ama sorun cikartiriz' 😀
haftasonu dogubanka gitme ihtimalim var gidersem senin icin son fiyatlari sorarim.
Sevgili kardesim bu makale gibi cevabin icin ne kadar tesekkur etsem azdir. Allah cektigini cannes da gormek nasip etsin 🙂 Tavsiyelerine mutlaka uyacagim. Dogubanktan alacagin fiyatlari bekliyorum. Zaten kamerayi almak icin buyuk ihtimalle oraya gelecegim yakin zamanda. Sen de musait olursan bulusup beraber aliriz insallah. Hem de tanismis oluruz.
Dun bir cekim icin manavgattaydim, ve butun gece araba kullandim. Cevabini okuyunca butun yorgunlugum gitti. Sagolasin dost.
boyle duaya ne denir daha:D umarim hepimiz istedigimiz seyleri yapabiliriz bu dunyada 🙂 bende tesekkur ederim sozlerin icin,umarim faydam dokunmustur,dedigim gibi yarin buyuk ihtimalle dogubanka ugrayacagim, senin icin fiyat sorarim.
dedigim gibi dvx in tek dezavantaji goruntusunun digerlerine nazaran daha basit olmasi.ama biz goruntuden cok icerikle ilgilendigimiz icin fazla onemsememeliyiz.
Simdi cekim icin oraya buraya gidiyoruz ya. Abi cok komik seyler geliyor basimiza. Elimde Betacam'i goren esnaflarin ikramlarini mi, parayla girilen turistik mekanlara parasiz girmemizi mi, yemek yedigimiz mekanlarda ya parasiz ya da extra extra hizmet almamizi mi anlatayim. Bir arkadasim var burada kendisine "hangi kanal abi" diye soranlara oyle tilt oluyor ki artik "suveys kanali" diye cevap veriyor.
Kamera'nin goruntusu bu acidan cok degerli:) ancak elbette ki onemli olan goruntu degil icerik. ( Boy degil islev hehehe)
Artik soyle yapicaz. Bir elime dvx, obur elime ( Ya da olursa asistana ) irice eski model bir svhs ( Dogan gorunumlu Sahin misali ) satin alicaz. Boylece yurdum insaninin gozune girmis olucaz:)=
evet cok cok iyi anliyorum 😀 turk halkinin kameraya karsi onlenemez bir ilgisi var 🙂 hatta cogu cekim esnasinda kadrajin ortasinda durup kameraya bakmaktan cekinmezler, laf soyleyince de 'ukala' oluruz.
ozellikle hvx basligi altinda cok konusmustuk bunu,yani kameranin sekil ve boyutunun onemini. Sirf baskasina gosteris olmaktan baska kendi ekibin icinde motivasyon kaynagi oluyor cogu zaman,yani gidip bir handycam ile cekim yapmak var birde koca bir vhs yada beta ile cekim yapmak var, oyuncular bile daha ciddi oluyorlar. bu yuzden bu konuda canon xl2 daha ihtisamli,yani goruntusu daha iyi, ama onun disinda bugun tekrar alacak olsam yine xl2 yerine dvx secerdim.Cunku sonunda alacagin sonuclar cok cok daha iyi olacaktir
Dv haftasonu dogubank'a gidebildinmi ?
Kusura bakma onemli bir isim vardi hic ugrayamadim o tarafa.Ama yakinda gidecegim.
Benimsinemalarim.com forum'da bir arkadas soyle bir yorum yapti, acaba dogruluk payi varmi ?
dvx100 icin yaptigimiz bir konusmada :
"NTSC 24p, PAL 25p kullanıyor. XL2 için de aynısı geçerli."
boyle bir iddiasi var sizce dogrumu ? Nette baya taradim ama doyurucu bilgi bulamadim..
evet ntsc 24kare pal 25 kare kullanir, zaten bu dunya standartidir yani yuzbin dolarlik kamera da alsan eger pal sistemi icin uretilmise bu boyledir,
bu televizyon uretimi ve kullandiklari hertz ile alakali birsey, zaten o yuzden ntsc icin uretilmis bir makineyi (playstation vesaire) pal de goruntu bozulmadan kullanamazsin. ama onemli olan o kareleri isleyis bicimidir, panasonic her kareyi progressive scan teknigiyle isledigi icin her kare tam olarak sonuc verir, o yuzden 24 ile 25 arasindaki farki postproduksiyon sirasinda giderebilirsin (hicbir goruntu veya his kaybi olmadan)
iste canon bunu yapamiyor, daha dogrusu yeni 9bin dolarlik hdv kamerasiyla yapmaya basladilar ama sahsen ben o kameraya 9bin dolar vermek yerine bir tane dvx bir tane hvx alirim.
ayrica zaten alirken ntsc de alabilirsin, bu senin secimin,ama oyle olursa direk tv ye baglayamazsin once isleyip sonra cevirmen gerekir.
simdi eger bu 24-25 kare olayinin sakat oldugunu dusunuyorsan soyle soyleyeyim, su anda turkiye ve avrupada satilan butun dvd lerde 25 karedir, yani 24 kare cekilen filmler 25 kareye cevrilir ama hicbir filmlook kaybi olmaz.
herhalukarda fiyati ayrica gamma ayar serbestligi ve film dokusuna yakin urettigi goruntulerle dvx canondan cok daha iyi bir kamera.
Gayet iyi anlatmissin kardesim sagol.. ufak tefek tereddutlerimi boyle ayrintili ve doyurucu cevapladigin icin tesekkur ederim. Ne demisler bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip.. Senin gibi bilgiyi paylasmayi seven arkadaslar sayesinde aciklarimizi kapatmamiz cok faydali oluyor. Bu forumun en guzel tarafi da bu iste...