Forum

1:1 - 1.0926 Bunlar...

1:1 - 1.0926 Bunlar Tam Olarak Ne İşe Yarar?

7 Gönderi
2 Üyeler
0 Reactions
3,325 Görüntüleme
(@cybernoid2)
Gönderi: 0
Başlığı açan

Aslında bast bir sorunum var. Bir TV kaydını DVD yapacağım. Ama kayıt 704 x 576 olarak yapılmış. Dolayısı ile Adobe Encore ile "transcode" etmeden yapamıyorum, çünkü illa 720 x 576 istiyor. Bende bozmadan halledebilmek için, önce virtual Dub Mod ile sıkıştırmasız avi yapıyorum. Ancak bu sefer video biraz enden incelmiş gibi çıkıyor. Vegas'ta video üzerine sağ tuş-properties'den PAL 1.096 seçiyorum, proje ayarlarınıda bu şekilde yaptığımda biraz daha düzelmiş görünüyor. Ancak bu 1:1 (1.000) ve 1.0926 meselesi nereden geliyor, neden kaynaklanıyor? (pixel aspect ratio)

Gönderildi : 18/07/2009 2:15 am
 Düd
(@dud)

Adı üstünde, pixel aspect ratio. Yani piksellerin en boy oranı. 1.00 olunca kare olur her bir piksel. Bildiğin görüntüdeki 4:3, 16 :9 gibi işte (aspect ratio). 1:1, 1.09, 1.33 vs. vs.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 18/07/2009 2:23 am
(@cybernoid2)
Başlığı açan

Ya aslında ne olduğunu biliyorumda, sorunum şu; Amacım vegas ile açıp sesi vs. düzenlemek daha sonra Encore ile videoya dokunmadan yeni ses miksi ile güzel bir DVD yapmaktı. 704 x 576 DVD sınırları içerisinde görünsede, nalet Encore illa yeniden kodlayacağım diyor!?!? Dolayısı ile benim bunu 720 x 576 içerisine yeniden oturtmam gerekiyor. Sony DVD Architect 704 x 576 proje açıyor ama, onda da encode etmeden sesi/görüntüyü birleştir vob'a göm işlemi yapamıyorum. Kodlama yapmadan 704 x 576 görüntüyü tekrar DVD yapabileceğim başka bir yazılım var mı? Yoksa Vegas ile ya da başka bir yazlım ile yeniden kodlamam gerekecek ki, bunu yapıp videoyu bozak istemiyorum.

Gönderildi : 19/07/2009 12:12 am
(@cybernoid2)
Başlığı açan

Şimdi aklıma çok ilginç bir fikir geldi. Madem bu Encore benim 704 x 576 çıktı almama izin vermiyor ve videoyu re-encode ediyor, ben de onu kandırırım 🙂 Diyeceksiniz ki nasıl? Ben DVD'yi 720 x 576 olarak yapacağım. Menü vs. herşeyi oluşturcağım ve DVD'yi bitireceğim. Daha sonra bir kaç özel işlemler VOB dosyalarının içerisinden 720 x 576 olan yeniden encode edilmiş videoyu çıkarıp, yerine orijinal dokunulmamış videoyu koyacağım. Böylece menü vs. herşey çalışacak... Bu yöntemi genelde TR altyazı eklemek için kullanıyordum, neden video içinde kullanmayayım 🙂

Gönderildi : 20/07/2009 10:48 pm
(@cybernoid2)
Başlığı açan

İşe yaradı. Önce DVD'yi yaptım, sonra dokunulmamış video ile yer değiştirdim. Menü, ses vs. özellikler bozulmadı.

Gönderildi : 21/07/2009 11:46 pm
 Düd
(@dud)

Hehe, emeğine sağlık o zaman :). Böyle hinlikleri severim ben.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 22/07/2009 1:04 am
(@cybernoid2)
Başlığı açan

Yazılımların sizi kandırmasına izin vermeyin, siz onları kandırın :mrgreen: Bu arada ne yaptığımı açıklayayım 🙂 Malum MJ'yi kaybettik 🙁 Vefatının ardından RTL 5 kanalında yüksek kalitede yayınlan History Turnesi Munich konserinin DVD'si. Kaliteye aşağıdan bakabilirsiniz;

Live In Munich Billie Jean
" onclick="window.open(this.href);return false;

Live In Munich Beat It

Bir de şöyle bir ekstra video olacak. Son videomiksim oldu vefatından sonra; dünya görüşünü yansıtması açısından

Michael Jackson They Don't Care About Us Extended Video Mix

Gönderildi : 22/07/2009 2:04 pm
Paylaş: