Forum

Mutlaka izleyin: Se...

Mutlaka izleyin: Seconds (1966)

9 Gönderi
6 Üyeler
0 Reactions
2,793 Görüntüleme
(@gorkem)
Gönderi: 0
Başlığı açan

John Frankenheimer'in yönettiği Seconds isimli filmi birkaç yıldır kovalıyordum. Sonunda edinip izledim.

Şimdi.... Bir filmi abartılı sıfatlarla övmek, diğer izleyenlerin beklentilerini en üst seviyeye çıkarır ya. Ve izleyen de beklentisini bulamaz da 9/10'luk filme kötü der ya.... Böyle bir duruma düşmek istemem, o yüzden abartmak istemiyorum.

Ama gerçekten çok iyi bir film. Usta yönetmen enfes iş çıkarmış, çok ilginç kamera konumlamaları, çok ilginç açılar, objektif oyunları, enfes bir kurgu. Geren, şaşırtan atmosfer. Mutlaka günümüz görsel anlayışına göre daha minimalist ama belki de bu daha etkili olmuş. Yıl 1966!

Günümüzün o kadar çok filminde bu filmden esinlenme var ki saymak açıklamak olanaksız. Örnek vermek istemiyorum filmin hikayesini açık etmek istemem. En alakasız filmler bu filmden etkilenmiş ve bu film neredeyse hepsini barındırıyor. Hiçbiri değil ama aynı zamanda hepsi. Ya da belki de birçok alttürün merkezine örnek olarak bu film var. Ama filmin en büyük erdemi de bu değil.

Bu filmin esas numarası şu ki: günümüzün popüler film alttürü olan "kapitalist sistemin eleştirildiği, tüketim toplumunun yerildiği filmler" var ya hani. Kısa ifade ile "sistemin karşısında sıkışıp kalan birey filmleri". Bu filmin, günümüzün popüler alttürünün "ötesine geçmiş" altmatinlere sahip bir hikayesi var.

Mutlaka edinin, izleyin, tanıtın. Bu film hayatımda aldığım en iyi "mutlaka izle!" filmiydi. Benden söylemesi.

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 08/04/2009 4:17 pm
(@kezzap)
Admin

En kısa zamanda izliyorum.

Gönderildi : 08/04/2009 9:16 pm
 Düd
(@dud)

Ben de ekledim iniyor bakalım..

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 08/04/2009 9:41 pm
(@jupiter)

Tavsiyenizi dikkate alıyorum.Filmi ele geçirir geçirmez izliyorum.

Gönderildi : 08/04/2009 11:46 pm
(@sickman)

Görkem hepimizi gazladın bakalım sonuç ne olacak.

www.fadeoutstudios.com - www.soberworks.ist - www.budabi.tv

Gönderildi : 08/04/2009 11:57 pm
(@gorkem)
Başlığı açan

Görkem hepimizi gazladın bakalım sonuç ne olacak.

Valla dostum, bak ilk mesajda belirttim özellikle, "işte hayatınızın filmi! Saldırın!" gibi bir hava yaratmak istemem. Aranızda başarısız bulan da olabilir, bilemem, kişisel algılar zevkler etken olabilir. Ama yine de söylediklerimin arkasındayım. Daha fazla sözünü etmeyeyim, izleyin, öyle sohbetleşelim.

Ama uğraşıp edinip izlediğinize pişman olmayacağınızı düşünüyorum. 🙂

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 09/04/2009 11:27 am
(@hegel)

Alan J. Pakula'nın "Parallax View"i (1974) var bir de. Bütün bildiğimiz, alışık olduğumuz film tarzını ters yüz ediyor. Korkak, bencil bir baş karakterden olayları çözmesini bekliyorsunuz. Bilerek kadrajlara tam oturtulmayan aksiyon halindeki durumları. Birbiriyle bağlantılı muhteşem açılış ve kapanış sekansı. Film ülkemizde de mevcut.

Kalem Oynatan İle Ayı Oynatanın Buluştuğu Yer

http://kalemoynatanileayoynatannbulutuuyer.blogspot.com.tr

Gönderildi : 09/04/2009 3:27 pm
 Düd
(@dud)

Alan J. Pakula'nın "Parallax View"i (1974) var bir de. Bütün bildiğimiz, alışık olduğumuz film tarzını ters yüz ediyor. Korkak, bencil bir baş karakterden olayları çözmesini bekliyorsunuz. Bilerek kadrajlara tam oturtulmayan aksiyon halindeki durumları. Birbiriyle bağlantılı muhteşem açılış ve kapanış sekansı. Film ülkemizde de mevcut.
Filmin adı bile belli ediyor yalnız dediklerini. Onu da indirelim bakalım.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 09/04/2009 8:19 pm
(@sickman)

Görkem'in tavsiyesi üzerine izledim, konusu güzel gerçekten ama senaryosu biraz havada kalıyor. Beğendim, o zamana göre iyi bir film.

www.fadeoutstudios.com - www.soberworks.ist - www.budabi.tv

Gönderildi : 19/05/2009 4:01 pm
Paylaş: