Merhaba arkadaşlar, benim de VFX Görsel Efekt Ekibinde yer aldığım "Mahsusa" filmi yakında sinemalarda 🙂 Film afişini ekliyorum. Yakında tanıtım videosunu da eklerim. Film hakkında gelişme oldukça da buraya eklemeye devam edeceğim.
Film Hakkında
Yapımcı: UNC Film
Yönetmen: Mehmet Çetin
Vizyon Tarihi: 2019 Kış
Kısa Bilgi: Film yurtiçi ve yurtdışında yer alan 5 farklı platoda çekilecek. Bunun dışında 82 kişilik bir VFX efekt uzmanı yer alıyor ekipte. Filmin özellikle dönemsel kısımları için titizlikle çalışılıyor, 3D modellemesi yapılacak objeler döneme uygun olarak en ince ayrıntısına kadar modelleniyor.
Filmin yapımcısı (UNC Film) Dağ 2, Bordo Bereliler Suriye, Hürkuş gibi filmlerin ve Börü, Behzat Ç. (bazı bölümler) gibi çeşitli dizilerin görsel efektlerini yapan, yurtiçi ve yurtdışı birçok eserde imzası bulunan sektörün güçlü firmalarından.
Filmin Konusu: 14 yaşındaki Ali Reşat gönüllü olarak Çanakkale Savaşı’na katılan bir gençtir. Savaşta bombacı olarak görev alan Ali Reşat’ın başarıları Osmanlı gizli servisi olan Mahsusa’nın dikkatini çeker. Ali Reşat, Mahsusa’nın önemli kadın ajanlarından olan Mebruke Hanım’ın önermesiyle teşkilata katılır. Onun Mahsusa’daki ilk görevi Fransızların elinde olan mühürlü kriptoyu gizlice almaktır. Görevi gereği Fransız konsolosunun kızı Clarette ile görüşmeye başlar ve bu zamanla büyük bir aşka dönüşür.
Aradan geçen onca yıldan sonra genç bir yazar olan Oya tarihe nam salan bu aşkı konu eden bir roman yazmayı planlar. Bu defa kendisini tehlikeli bir maceranın içerisinde bulur.
Mahsusa’nın yapımcılığını, senaryosunu ve yönetmenliğini Mehmet Çetin üstleniyor.
Takip İçin:
Facebook: @mahsusafilm
İnstagram: @mahsusafilm
Twitter: @mahsusafilm
Youtube: @mahsusafilm
İlgi çekici bir konu, filmin kastı belli mi?
"Ben istiyorum ki; film, siz sinema salonunu terk ettikten sonra başlasın." Jacues Tati
Merhaba, filmin kastı derken, cast (oyunculardan) mı bahsediyorsunuz?
Oyuncu seçmeleri şuan yapılıyor.
teşekkürler, cavabımı aldım 🙂
"Ben istiyorum ki; film, siz sinema salonunu terk ettikten sonra başlasın." Jacues Tati
Rica ederim, cümleyi ilk okuduğumda anlamamıştım 😀
İpucu olarak filmde Murat Arkın'ın oynaması planlanıyor. Sektörün güçlü oyuncuları ile anlaşma sağlanması için gerekenler yapılıyor. Çok yakında tüm oyuncu kadrosunu burada paylaşırım.
Ayrıca çok yakında filmin ana teaseri geliyor, ki bomba gibi geliyor (aman benden duymadınız dostlar 🙂 )
Bir filmin içinde de aşk olmasın dişimi kıracağım. Biz buna sinemada ''güvenli bölge'' deriz. İnşallah anlattığın kadar güzeldir.
hayırlı olsun, önemli bir konuyu film haline getirmeniz güzel bir iş.
Afişte kıllandığınız iç içe geçen üç hilal ve ve yıldızın; yanlış hatırlamıyorsam 2014 yılında bu tür ticari film-kitap gibi materyallerde kullanılmaması için bu logoyu ilk defa ortaya çıkartan kişi tarafından marka-logo tescili yapıldığını biliyorum, bilginiz yoksa haberiniz olsun sonradan başınız ağrımasın telif izin vs. konularında.
"Cahille girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana, ya da yazık olur adabına.” Mevlâna 8)
Bir filmin içinde de aşk olmasın dişimi kıracağım. Biz buna sinemada ''güvenli bölge'' deriz. İnşallah anlattığın kadar güzeldir.
Hocam Türkiye'de maalesef filme aşk katmazsan izlenmez. Ancak senaryonun içeriğini tam olarak bilmiyorum henüz, aşk ne kadar var bilmiyorum. Yine de iletirim ben. Teşekkürler...
Afişte kıllandığınız iç içe geçen üç hilal ve ve yıldızın; yanlış hatırlamıyorsam 2014 yılında bu tür ticari film-kitap gibi materyallerde kullanılmaması için bu logoyu ilk defa ortaya çıkartan kişi tarafından marka-logo tescili yapıldığını biliyorum, bilginiz yoksa haberiniz olsun sonradan başınız ağrımasın telif izin vs. konularında.
Teşekkürler, film hakkında senaryo, logo, isim vs hepsi tescillendi zaten.
Şimdi yapımcıyla da görüştüm, tarihi değeri olan şeylerin tescillenmesi yasak, zaten biz logoda işlem yaptık. Herhangi bir sorun yok dedi.
Afiş Teaser-jingle film klibimiz 15 Temmuz’da teaser tanıtımıyla beraber, tüm müzik platformlarında!
Teşekkürler, film hakkında senaryo, logo, isim vs hepsi tescillendi zaten.
Şimdi yapımcıyla da görüştüm, tarihi değeri olan şeylerin tescillenmesi yasak, zaten biz logoda işlem yaptık. Herhangi bir sorun yok dedi.
http://online.turkpatent.gov.tr/trademark-search/pub/trademark_search#trademark_result_detail
marka adı: ON ALTI YILDIZ inanmıyorsan girip kendin bak, kullandığınız logo bi başkası tarafında 41 kodu ile tescillenmiş. 😉 başınız ağrıyabilir, benden söylemesi.
"Cahille girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana, ya da yazık olur adabına.” Mevlâna 8)
Teşekkürler, tekrar incelerim. Dediğim gibi yapımcı bunların tescillendiğini söyledi. Bu film adına. Logo da değişiklik yapıldığı için bizim yaptığımız şekliyle yeniden tescillenebiliyordur belki. Birebir aynısı değil sonuçta.
Tekrar durumu iletirim, gereken neyse yapılır.
Unc Prodüksiyon'un daha önce görsel efektlerini yaptığı Hürkuş filmi VFX Breakdown
Bu da yine aynı firmanın 2017 VFX Breakdown videosu
"Mahsusa" filmi jingle klibi 15 Temmuz'da tüm müzik marketlerde!
Sosyal Medya Hesapları
-Facebook/mahsusafilm
-İnstagram/mahsusafilm
-Twitter/mahsusafilm
-YouTube/mahsusafilm