Forum

Kelebeğin Rüyası (2...
 

Kelebeğin Rüyası (2013)

23 Gönderi
13 Üyeler
0 Reactions
6,774 Görüntüleme
(@copen)
Gönderi: 911
 

müziğe çakma diyen mi var anlamadım ? Ayrıca müziğe nasıl çakma dersiniz anlamıyorum, türk bile olsa türk diyorum Rahman Altın gibi bir üstad yaptı müzikleri, diğer yaptığı işlere bakın arkadaşlar Rahman Altın gibi bir adam çok değerli eserler yarattı, yaratıyor - buna çakma mı diyorsunuz? Hani eleştiriyi anlarım, zevk meselesini de anlarım ama "çakma" kelimesi olmaz, olamaz.

kötü iş kötü iştir en iyi teknoloji kullanılsa bile; iyi iş iyi iştir sadece kağıt kalem olsa bile....

 
Gönderildi : 01/03/2013 10:06 pm
(@muhammeta)
Gönderi: 179
 

ya son zamanlarda epey yazı okuyorum sağda solda bu filmle ilgili, tutamadım kendimi burda kustum :)) henüz burda çakma diyen yok üstad no panic :)))

"Su Akar, Yatağını Bulur."

 
Gönderildi : 01/03/2013 10:14 pm
(@muhammeta)
Gönderi: 179
 

Yok abi cidden burda yazılanlardan bağımsız yazdım. film Yılmaz Erdoğan için değil sadece Türkiye sineması için önemli bir kaldıraç. Rahman Altın star wars'ın müziklerini yapan adam, gökhan tiryaki zaten biliniyor. Yani Yılmaz Erdoğan'ın suçu filmlerinde star oynatmak mı? Kaç tane türk filminde bir oyuncu rol için 15-20 kilo verdi. Oyunculuğu kimi yerlerde sırıtsa bile eminim onu ekranlarda görmemiş olsaydık nerden çıktı bu çocuk nasıl keşfetmiş diyecektik. Yavuz Bingöl'e daha düne kadar kıçı kırık türkücü muamelesi yapanlar NBC filminde oynattıktan sonra Morgan Freeman'la karşılaştırmaya başladılar. Ben bu ayrımcılığa da karşıyım. Hakkını yememek lazım. Belki gişede beklediğini bulamayacak ama Yılmaz Erdoğan geceleri eminim rahat uyuyordur istediği bir film çekebildiği için. Organize işler 2'yi çakar vizyona parasını hayli hayli çıkartır. Ama şu bir gerçek ben bu filmi yerli yapımların içinde gördüm ya artık yemem Çağan Irmak'ın her filmde tabutla insanları ağlatma numaralarını. Adam yıllardır Amerikada, NBC ile çalıştı, Ghobadi ile çalıştı, üstüne kendi özgün yanlarını ekledi, ortaya karışık bi film çıktı. Benim beklentim daha sarıcı bi işlenişti, hatta hayal kırıklığına uğradım ama beklentim çok yüksek olduğundan oldu sanırım, yoksa yerli yapımlar arasında bu klasta film bulmak zor. İzlemeyenler gitsin görsün abi, en sağlıklısı o.

"Su Akar, Yatağını Bulur."

 
Gönderildi : 01/03/2013 10:53 pm
(@berkincelik)
Gönderi: 165
 

Film hakkında biraz önyargılıydım, ama önyargımı kırıp izlemeye gideceğim.

 
Gönderildi : 04/03/2013 6:44 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Bu filmle ilgili önyargı ya da genel düşünce "Hollywood filmi la" gibi bir yaklaşımdan ileri geliyorsa Tarkovski, Bresson ve Ozu kırması biçimde dil oluşturarak filmler taklit eden yönetmenlerin filmlerine de aynı taklitçilik meselesini yapıştırmalıyız sevgili arkadaşlar. Hollywood biçimini kullanmak daha ahlaksızca bir tavır değil diğerinden, eğer elbette mesele ahlaksa. Her yönetmen istediği biçimi kullanır taklit eder. Bunu "taklitçilik" kıstası altında değerlendiremeyiz hatta. Reha Erdem'e bravo, Yılmaz Erdoğan'a Hollywoodcu demek olmaz. İkisi de birilerinden bir şeyleri aşırıyorlar, kullanıyorlar. Sanatsal iletişimin doğasında var bu. O nedenle kimse aslında taklitçi değildir. Alır kullanır ve özgün bir hikaye anlatır ve o yönetmenin biçimi o hikayeyle yeniden doğar. Taklit, aşırma meselesi bence senaryoyla başlayan bir şey. İsteyen Spielberg filmine benzetir filmini isteyen Godard filmine, mutlak özgünlük diye bir şey hiçbir zaman olmadı. Önemli olan aldığın işi nereye götürdüğün.

 
Gönderildi : 04/03/2013 7:07 pm
(@erkayama)
Gönderi: 0
 

"Halbuki bu filmde şu ana kadar hiçbir Türk filminde yapılmayan bir şey yapıldı... Kelebeğin Rüyası’nda bir ‘Production Designer- Yapım Tasarımcı’ çalıştı... Hem de Türk hem de şu an karşımda oturuyor... Hollywood ilk kez 1939 yılında ‘Rüzgar Gibi Geçti’ filmiyle tanıştı Production Designer’la... Bizler ise 2013’te Kelebeğin Rüyası’yla"...

http://i-loveart.blogspot.com/2013/03/k ... nleri.html

Ben sana sinema yapma demiyorum. Yap ama hobi olarak yap!!

 
Gönderildi : 07/03/2013 5:27 pm
(@kubilaykaratas)
Gönderi: 51
 

dizi oluyor muş 🙂
http://haber.stargazete.com/magazin/kel ... ber-733694

 
Gönderildi : 07/03/2013 6:44 pm
(@lg)
Gönderi: 115
 

bir kıvaç tatlıtuğ filmi olmuş resmen, nasıl bir sevgiyle yapılan iştir ki bu kıvanç kendisini bu kadar aşsın, böyle harikalar yaratsın, takdirimi fazlasıyla haketti çok iyi bir oyunculuk çıkarmış. mert fırat zaten özenle takip ettiğim ve çok beğendiğim bir oyuncudur. genel anlamda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmiş, eğreti duran bir kişi yada her hangi bir şey yoktu.
film bir kaç küçük amatör hatanın dışında oldukça kaliteliydi bence.

--! spoiler !--

yüzü karaya boyama sahnesinde devamlılıkta hata vardı bir de başta madene vagonla giren adamların ellerinde ki sefer tasları gözümüzü gözümüze sokulmuş sadece bu iki nokta benim gözümü tırmaladı başka şeyler de vardır muhakkak gözden kaçan

--! spoiler !--

ama istiyorum ki onca para harcanmış, emek verilmiş biraz daha özenilse de bu ufak hatalarda olmasa.

dünya cesurlarındır!

 
Gönderildi : 08/03/2013 3:15 am
Sayfa 2 / 2
Paylaş: