olayın bana göre bir eksik olan tarafı da film reklam stratejisi.oyuncuların saba tümer gibi bi kaç programa çıkarak ve filmin nette reklam vererek verdiginiz onca emek ve milyonlarca liranın karşılıgını vermeyecegini anlamadılar.İnsanları gişeye çekmeye çalışmak için farklı yöntemler bulmak şart böyle büyük bütçeli filmler için özellikle,bu işi en güzel yine hollywod yapıyor 2012 kıyamet film için mayaların kıyamet senaryosu ile ilişkilendirip medyada büyük bir merak uyandırarak insanları gişeye çekmeyi başardılar .kötü işi en iyi reklamla kurtarma şansı vardır bence en azından zararı daha aza indirger
Exx deveye inanmamış gibisin 😉
valla düd'e az bile. böyle paylaşımcı adama değil deve, bulabilirsen mamut kesmek yakışır. kiremitte mamut tariflerini nette bulabilirsiniz 🙂
demek 50 bin ha. böyle filmler batar kardeşim sene 2013 kim takar karaoğlanı? ha, bambaşka bir Karaoğlan çekersin tamam (ridley scott - robin hood gibi). ama bu tarz klişe bir karaoğlan elinde patlar. bunlar hangi zamanda nerede yaşıyor? efendim tarihi bir kimliğimiz, kültürel şahsiyetlerimiz cart curt. tamam da sen filmi çekemiyorsun değil karaoğlan piri reisi çeksen ne olacak? 50 bin kişi gene iyi izlemiş. karaoğlan geliyooor - ben gönlümü sana verdim Karaoğlan - pis pis sırıtan kötü kel adam. ne lan bu? batın ulan daha beter olun. türk sineması size kaldıysa batın da yapabileceklerin önünü açın. kösteğe devam. bunlara köstek, sinemaya destekdir. vesselam.
yönetmen röportajında şöyle diyor: "bir dönem dizisine başlayacağım, iki sezon sürecek. 1914'te başlayıp, 1922'de bitecek. yavuz ve midilli'nin boğazda ilk göründüğü sahneler falan var. efektli bir iş yani. ama ben efektten hiç anlamam. o yüzden ekibim ve ben öğrenebilmek için (ya da bu anlama gelen bir şey işte) o projeden önce buna başladık." adam efekt mevzularını öğrenmek için 12 milyonluk işi teslim almış yani 🙂 vay babam vay.
ciddi mi bu ya? sen efektten önce kafayı bir değiştir de millet dışarıda nasıl tarihi filmler çekiyor bir bak, araştır, ibret al eeey aslan parçası yönetmen. ulan gene tansiyon tavan 🙂
Exx deveye inanmamış gibisin 😉
valla düd'e az bile. böyle paylaşımcı adama değil deve, bulabilirsen mamut kesmek yakışır. kiremitte mamut tariflerini nette bulabilirsiniz 🙂
demek 50 bin ha. böyle filmler batar kardeşim sene 2013 kim takar karaoğlanı? ha, bambaşka bir Karaoğlan çekersin tamam (ridley scott - robin hood gibi). ama bu tarz klişe bir karaoğlan elinde patlar. bunlar hangi zamanda nerede yaşıyor? efendim tarihi bir kimliğimiz, kültürel şahsiyetlerimiz cart curt. tamam da sen filmi çekemiyorsun değil karaoğlan piri reisi çeksen ne olacak? 50 bin kişi gene iyi izlemiş. karaoğlan geliyooor - ben gönlümü sana verdim Karaoğlan - pis pis sırıtan kötü kel adam. ne lan bu? batın ulan daha beter olun. türk sineması size kaldıysa batın da yapabileceklerin önünü açın. kösteğe devam. bunlara köstek, sinemaya destekdir. vesselam.
galiba haklısın hacı abi...kötüyü desteklememek lazım ki iyinin önü açılsın...
benim de fikirler net değil, kimin söylediği mantığıma yatarsa o tarafa geçiyorum, hiç mi konuşmasam ki 😀
İki sayfa önce bunu dedik ağzımıza ettiniz olum..
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
ya işte alıntılamadığın 2. cümle bu konuda duyduğum üzüntüyü dile getiriyordu...
abiler o oldu bu oldulara gireceksek bende sabit kanca ve türevi filmler olmasın diye başlık açtığımda bırakın yapsınlar denmişti 🙂
Sonuç itibariyle bu hafta sonu 100.000'i göremezse bu film gömülür.
Ben sana sinema yapma demiyorum. Yap ama hobi olarak yap!!
🙂 baba adamlar hümanist. olaya hep pozitif bakıyorlar. ama maalesef kazın ayağı öyle değil. dışarıda millet böyle işler yapanları linç ede ede gelişiyor. linç ediyorlar ki bir daha aynı terane tekrar etmesin. şimdi burada kıstas şu; bu adamların kendilerine de, yaptıkları işe de, izleyiciye de saygıları yok. saygın yoksa yok olmalısın ki saygısı olanların önü açılsın. sen şu filmi bu şekliyle izleyiciye dayadığında izleyeni gişeye para bastıran bir mal olarak görüyorsun aslında. kimse aksini iddia edemez zira sunulan iş ortada. bu film batsın, hadi aynı formatta karaoğlan 2'yi çeksin de görelim. ya da birileri çıksın "hee lan yiyor millet, hadi biz de davranalım" diye bu tarz bir malkoçoğlu, köroğlu çeksin bakalım.
mahsun çıkar türk ve amerikan istihbaratını ters köşeye yatırır, aksoylar fetihi de fatihi de rezil-i rüsva eder, bunlar desen 2012 ekipmanıyla ama 70'lerin mantığıyla karaoğlan çeker, bize de bunları izlemek düşer. gözümüze paramıza yazık.
yönetmen röportajında şöyle diyor: "bir dönem dizisine başlayacağım, iki sezon sürecek. 1914'te başlayıp, 1922'de bitecek. yavuz ve midilli'nin boğazda ilk göründüğü sahneler falan var. efektli bir iş yani. ama ben efektten hiç anlamam. o yüzden ekibim ve ben öğrenebilmek için (ya da bu anlama gelen bir şey işte) o projeden önce buna başladık." adam efekt mevzularını öğrenmek için 12 milyonluk işi teslim almış yani 🙂 vay babam vay.
Süpermiş, ayrıca yönetmenin efektden anlamasına da gerek var mı, bence ne istediğini bilsin yeter.
yani her şeyin oturduğu, mükemmele yakın sonuçlar alabildiğin bir sektörde gerek yok aslında ama türkiye gibi bir ülkede bu işi yapacaksan sınırları iyi bilmen gerekiyor ki zorlayabilesin. adam senin istediğinden fazlasını veriyor zannederken aslında alabileceğinin daha azına razı olman kuvvetle muhtemel. yani bizim diziden örnek vereyim, o sahne geçişlerinin nasıl olacağını, nereden nereye kesileceğini selçuk tek tek kurgu ve özel efekt grubuna anlatıyor. tek tek ama. hatta bazen sahnenin kurgusu tamamlandığında anlıyor kurgucu selçuk'un ne yapmak istediğini. (misal 2. bölüm, ahmet'in evdeki kanepeyi taşıtırken telefonunun çaldığı sahne). ha şimdi işler biraz daha oturdu, ekip birbirini tanıyorken daha rahat. eğer selçuk kurgu-efekt konusuna vakıf olmasaydı muhtemelen o geçişleri bu şekilde göremeyecektik.
bu arkadaş da benzer bir şeyi kastediyor tahminimce. bu filmde efekt grubuyla birbirlerini tanıdılar, birbirlerine alıştılar 🙂 dizi için iyi oldu yani. burada olmayan şeyler dizide olur inşallah 🙂
Millet film için dizi çeker, biz dizi için film çekiyoruz 🙂
Bu arada Rodriguez de filmlerine efekt öğrenebilmek için Spy Kids serisini çekti mesela.. Komik ya, madem ille kıyas o olacak 🙂
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Kudret Sabancı, Lalelide bir azize ve tabi Gemide gibi iki şaheser yaratmış bir yönetmen, tv'de de Aliye vs başarılı dizilere imza atmış bir adamın, piyasaya bu şekil bodoslama dalması akla mantığa uygun gelmiyor. Arkada TMC yapım var ki bu sektörde Türkiye'de kaç tane TMC var, yaş tahtaya basma meselesi değil, filmin kötü olması falan hiç değil, koltukta Cem Yılmaz varken oturmaya çalıştılar, Hobbiti var, Evim Sensin bile devam ediyor vs vs. Mazeret döt gibidir, herkeste bulunur efenim. Bi yerde sağlam bi hata yaptılar. Reklam stratejileri berbattı kabul. Star desen o da yok. Film kötü mü değilmi onu bilemem, izlemedim ama iyi olmadığı belli. Tartışmamızın hiç bir yerinde filmin iyi olduğundan bahseden olmadı, sadece bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler mevzusuydu. Neyse Allahtan gişede batıyorda siz "haklı" çıktınız, biz "haksız" kaldık. Efenim merak etmeyin, bomba gibi bir film geliyor. Rekorları alt üst etme potansiyeliyle, hikayesi, kurgusu, efekti bilumum teferruatı ile "Celal ile Ceren", o süper seçici izleyicimize görsel bi ziyafet vermeye geliyor.Bok nasıl yediriliyor asıl o zaman görelim.
Düd, aprona mamut getirecez diyoruz, konuyu başka yerlere çekiyosun abi, hayırdır?
Exx, eski dost düşman olmaz, bana "destek" olman gerekirken "köstek" oluyorsun, ayıp ediyorsun, kalbimi kırıyorsun 🙁
İntercapiller, fani dünya kimseye kalmaz, lafını esirgeme birader, ne dersen baştacı, içinden geldiği gibi, rahat ol 🙂
"Su Akar, Yatağını Bulur."
sanal dünya kimseye kalmaz diyorsun yani 😀
ya abi 2 oyuncuyu bir araya getirip oynatamayan bir adamım, yok şöyle kötü böyle kötü diye sallayasım gelmiyor kimseye...
efekt bilmem yapamam, senaryo desen yeni yeni yazmaya başladım...eleştirince daha iyisini yapabiliyor olmak lazım gibi gelmeye başladı netekim...
ama kötü işi kötülemezsek ülkede sinema ilerlemez haydin arkadaşlar bir el atın kötüleyiverelim şu işi denince de kötülemek lazım gibi geliyor...yani işte hayırlısı bakalım, bu halimle benden bi şey olmaz gibi 🙁
Bizim memlekette götüye götü derler.
şu ana kadar 359 salonda 84.000 izleyici. gişe hezimetine seviniyor değilim ama bazıları şapkalarını önlerine koyup iyice bir düşünmeli.