İzleyici gözü ile...
Gezi olayında "Zulüm 1453 de başladı" yazısı bunu yazan bir Türk olamaz diye düşünüyordum ki yanılmışım.
Cüneyt Arkın Türkleri gururlandıran yaptığı tarihi filimleri eleştirenler dalga geçenler daha iyisini hiçbir zaman yapmadılar, demekki iyisini yapmak değil tarih filmi yapmamak imiş, yaptığında da Gani müjdenin Osmanlı Cumhuriyeti filmi gibi yapmak imiş amerikan askerin kahvede oturan kişiye kafasına mermi sıkacaksın kanıda duvarda asılı Padişah Portresi kan olunca kahkaha içinde güleceğin bir tarih filmi yapmak amaçmış, ama kurtlar vadisi dizisinde benzer sahnede israil bayrağı kan oluncada yaygara koparacaksın nasıl olur diyeceksin ama Osmanlı olunca kahkaha atacaksın.
Ben bir Türk olarak hem Osmanlıyı hemde Cumhuriyeti savunuyorum her rejim kendine göre dönemleri vardı 500 yıl önce bugünkü rejimi uygulayamazdın aynı şekilde 500 yıl önceki rejimide bugün uygulayamazsın. Ben bir Türk olarak rejim gözetmeksizin atama saygı duyan filimleri izlemek istiyorum.
Sürçü lisan ettik ise af ola
Ben de, sizin uzay dediğiniz yerde yaşayan bir dünyalı olarak, bu çalışmaları ve benden önceki yorumu çok ırkçı buldum. Biz size uzaylı diyoruz, siz bize uzaylı diyorsunuz. Halbuki asıl uzaylı sizsiniz. Bizim için hiçbir değeri olmayan yönünüzle bir yerleriniz şişiyor, üzerine filmler, atışmalar hatta savaşlar yapıyorsunuz.
Ara sıra dünyanıza uğruyoruz, ama ben ısrarla konseye buraya uğranmaması gerektiğini söylüyorum. Bizimkilerden bazıları fazla meraklı, merakları yasakları çiğniyor, yapacak bir şey yok.
Bir kere bize kıyasla çok çirkinsiniz, hiçbirinizin birbirinden farkı yok, ama en ufak fark yüzünden birbirinizi öldürüyorsunuz, anlamıyorum, bir de bize çirkin diyorsunuz. Sizin çirkin dediğiniz o şeklimiz, en artistlerimiz. Neyse zaten siz gelişmiyorsunuz, daha doğrusu gelişmemek elinizden geleni yapıyorsunuz.