Merhabalar herkeze internette fetih filmi hakkında çok olumsuz yorumlar görüyorum
fetih filmine ayrılan bütçe her nekadar amerika filmleri kadar büyük bütçeye sahip olmasalarda bu konuda gelen olarak yapılan yorum şudur " daha az para ile bundan daha güzelini yapmak mümkündü " yada " yapanlar vardı "
siz bu yoruma kapılıyormusunuz ?
Ben şahsen bir izleyici olarak katılıyorum özellikle filmin bütçesi ile ilgili çok övündüler ve açıkçası ben amerikan filmleriyle boy ölçüşücek bir film bekliyorum ama daha az bütçeli izlediğim filmler bile bana daha çok zevk verdi
Sizin bu konuda düşünceleriniz nelerdir fetih filmi hangi alanda başarısız oldu sizce
ve neden ? sizce eksik olan neyi vardı ?
o bütçe ile daha iyi bir film yapılabilirmiydi ?
yapılıcak olsaydı nasıl yapılırdı vs...
Olumlu tarafları varsa bildiğiniz onları tartışalım. Daha kolay olur, olumsuz-kötü taraflarını tartışmaya ömrümüz yetmez. Film için en çok kullanılan iyi argüman efektleri. 15-20 sene öncesinin Amerikan sinemasıyla belki yarışabilir tarzda efektlere sahip (O da belki, 1977 yılında yapılan Star Wars filmine bakın yani). Şahin midir, kartal mı kanat mı çırpıyor yoksa halaya adam mı çağırıyor belli değil. Kuş kanadı o kadar küt inip kalkmaz, bir esneme, bükülme payı vardır. Falan filan...
Bence olumsuz tarafları tartışılsın ki ilerde birisi tarihimizle ilgili bir film yapıcak olursa
dur bakalım halk bu filmle alakalı nelerde hata bulmuş deyip daha güzel çalışmalar yapmaya çalışsınlar.
Şahsen ben ileride film yapıcak birisi olarak olumsuz taraflarının konuşulmasını tercih ederim ki daha güzelini çıkarabileyim ( bütçeyi ayarlabilirsem )
Filmin olumsuz tarafları var u muhakkak. Ancak ben şunuda ısrarla söylüyorum ki bu film efektleriyle bizim film tarihimize geçecektir. Türk sinemasının gerçekten babayiğit yapımcılara ihtiyacı var.
Senaryosu itibari ile çekilmemesi gereken zayi olmuş bir iş. Ayrıca filmin adı da yanlış. Ulubatlı olmalıymış.
Filmin tabi ki olumlu tarafı var. Yapımcısına deli gibi para kazandırdı. Muhtemelen yeni bir yalı alabilecek kadar para kazanmıştır.
Ben sana sinema yapma demiyorum. Yap ama hobi olarak yap!!
İşgalci, yayılmacı, emperyalist, katliamcı, yobaz bir devleti övgüyle ve tek taraflı anlatması en olumsuz tarafı.
reklam için yapılmış ve ilk biz yaptık dedirtmek amacıyla sinema tarihine geçme çabası olarak görüyorum.
fatihin kuşatma ve gemileri karadan yürütme olayları çok basit miş gibi yüzeysel üzerinde durulmuş
efektlere gelesiye. eleştirilecek çok yönü var..istanbul fetih gurur duyulacak tarihte bir dönüm noktası..
sıradan bir savaş yada kuşatma degil..yerli yabancı kaynaklarla araştırlıp, yeterince amacı, ve gayesi anlatılmamış.
oyuncular rollere tam oturmamış..sırıtırıyor
senaryo yüzeysel..kullakdan dolma edindigimiz,bildigimiz fetih hikayelerinin dışına pek çıkmamış.
aşk meşk işleri dönem filmleri içinde abartılı ön planda
kısacası bu filmi izledikten sonra gurur duyumadım. yani o dönemi hissedemedim.
Benim hayallerimin arasında bir gün İstanbul'un Fethi filmini çekmek vardı. Ne var ki bu büyüklükte bir olayın filmi için herhalde bir 100 milyon TL'yi gözden çıkarmak gerekirdi. Bu parayı çıkarmak için de en az 25 milyon gişe almak lazımdı ki, Türkiye şartlarında bu mümkün değildi. Avrupa ve Amerika'da gösterime girer diye akla gelse de; "adamlar, Hristiyanların (kendi dinlerinin) mağlup edildiği bir savaşı oturup izlemezler herhalde düşüncesi baskın çıktı aklımda. Zaten hayaldi, hayal olarak kaldı... Madem konu açıldı, içimi dökmüş oldum:)
Olsun fethedilmiş ya İstanbul. Yoksa, görsellerden bakardık ancak. Teşekkürler Fatih Sultan Mehmet ve kahraman askerleri.
.
İşgalci, yayılmacı, emperyalist, katliamcı, yobaz bir devleti övgüyle ve tek taraflı anlatması en olumsuz tarafı.
Kezzo çok afedersin ama insanın bu devirde bile cahil olabileceği konusunda beni aydınlattın.
yobaz kısmına katılmıyorum çünkü o dönemde osmanlı yobaz değildi. sana gelince arkadaş bu cahillik değil öz eleştiridir. tarih nettir yoruma kapalıdır ki bu film ucuz yorumların eseridir. zaten sadece %50 sevmiştir.
Başlığı kirletmeye gerek yok. Sildim bütün yazdıklarımı.
Tarih, kendi zamanı içerisinde yargılanabilir, tarihi bugün yargılayamazsınız. O zamanın şartları içerisinde, o zamanda yargılayabilirsiniz. Ben demiyorum bunu dünyadaki tüm tarih profesörleri diyor. Dünyada kaç tane ırk var ki katliamlar, soykırımlar, yobazlıklar yapmamış olsunlar? Örnek gösterebileceğimiz bir tane yok.
Ben miyim cahil olan 🙂 Eyvallah...
@ilkersn
Evet yok, onlar için de aynı şey geçerli. O yüzden onları da öven filmler yapılmamalı. Eleştirel duruş korunmalı.
Ben miyim cahil olan 🙂 Eyvallah...
@ilkersn
Evet yok, onlar için de aynı şey geçerli. O yüzden onları da öven filmler yapılmamalı. Eleştirel duruş korunmalı.
+1