Forum

Dogville

4 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
2,096 Görüntüleme
 HHK
(@hhk)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Yönetmen: Lars von Trier

Yazan: Lars von Trier

Oyuncular: Nicole Kidman, Paul Bettany and Lauren Bacall

Toplumsal ahlakın narin ve sıska ayakları, nasırlaşmış sırtına rağmen arzularımızı ve bencilliğimizi daha nereye kadar taşıyabilir ki! Ahlak söylevleriyle perdelenen sinsi duygular, vicdanların içinde büyüyen devasa bir tümör… Nasırların acıya duyarsızlığı yetmiyor zira tümör o kadar büyük ki kendi ağırlığı ile sarsıyor zihinleri.

Duvarlar bile engel değilken, her şey alelade ortadayken gözlerin sessizliği, ahlaksızlığın yükselişinin seyrine dalıyor. Zayıf dirayetlerinin düşmesiyle birer birer lekelenip; mevsimlerin döngüsüyle, terslerine dönüşüyorlar. Sıcaklığına kandığımız temiz yürekler, fırsattan istifade bahaneleriyle aldatıldığımıza ispat oluyorlar.

Artık sırtına bindiği erdem, kötü huylu tümörün altında çoktan ezilip toz haline gelmiştir bile. Kişisel çıkarlar, iyiliğin değerini düşürüp her şekil istifade ederek zincirlemiştir. Tasmasıyla ortalıkta dolaşan ahlakın tek umudu, bu dayanılmaz razılığı karşısında kendi insanlığını, serzeniş yankılarıyla bulur. İçgüdüsel gelen bu anlık çıkış, fedakârlığının çığlığıdır. Her türlü hırpalanan incinmiş gururu, bozulan düzenden gam alarak insanlığını rahatlatacaktır. Huzuru, kederindeki öfkesiyle kudretlenecektir.

- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)

 
Gönderildi : 16/09/2012 2:00 am
(@halostendap)
Gönderi: 4108
 

bu filmi üniversitede okurken izlemiş çok etkilenmiştim, o zamanlar bu kitabın yazarının intihar ettiğini duymuştum ama gerçek olmayabilir, kaynak hatırlamıyorum çünkü.
ve Bilal Bayın "gerçekten fazlası değil" kısası bana bu filmi anımsatmıştı.

insta https://www.instagram.com/morehalityalcin

 
Gönderildi : 16/09/2012 2:16 am
 HHK
(@hhk)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Günümüzde tüm modern sanatlar da dahil olmak üzere Dogville bir başına sanatın en zirvesindeki bir sanat icraatıdır ve onun kudretlisi Trier ise en büyük sanatçıdır. Daha ötesini bulamıyorum bile...

- Şunu bir dene...
- Nedir bu?
- Tüm dualarının karşılığı diyebilirim.
Gia (1998)

 
Gönderildi : 24/10/2012 12:36 am
(@fayrap)
Gönderi: 0
 

Sürprizbozan
Köpeğin ismi Musa'dır ve sonunda o köyden(Dogville - Köpek şehir köyünden) canlanan tek kişidir. Sanki her şey bir rüyadır da biz köpeğin gerçekliğini izleriz gibi. Ya da ben fena halde saçmalıyorum, bu daha mantıklı.

yaşamak mı zor yoksa yuvarlak masa aks mı?

 
Gönderildi : 24/10/2012 5:32 am
Paylaş: