Meleğin Sırları
Los Angeles'te çekimine başlanan ilk Amerikan - Türk ortak yapımı 'Broken Angel' adlı sinema filmde başrolü 'Yabancı Damat' dizisiyle yıldızı parlayan Nehir Erdoğan üstlendi. Film, yine Amerika'da yaşayan Türk yazar Tülay Pırlant'ın 'Rüzgarlı Şehir' isimli kitabından esinlenerek hazırlandı.
İngilizce öğrenmek amacıyla ABD'ye gelen 'Ebru' adlı Türk kızının başından geçenleri konu alan filmde Nehir Erdoğan'a Türk oyuncular Nilüfer Açıkalın ve Ayşe Nil Şamlıoğlu eşlik ediyor. Amerikan sinemasından ise 'The Shield' dizisiyle tanınan Jay Karnes ile 'Starship Troopers' filmiyle zirveye çıkan Patrick Muldoon, filmin ana karakterlerini canlandırıyor.
Filmin yönetmenliğini ise ABD'de yaşayan Ankara Devlet Tiyatrosu eski sanatçılarından Aclan Büyüktürkoğlu yapıyor. Büyüktürkoğlu, Amerikan Film Enstitüsü'ne seçilen ilk Türk yönetmen olarak yılların tecrübesini bu filmiyle beyaz perdeye aktarıyor. Los Angeles'taki çekimlerde çalışan ekibin ve oyuncuların çoğu, Hollywood profesyonellerinin üyesi olduğu DGA, UNION, SAG gibi derneklerden geliyor.
'Broken Angel - Meleğin Sırları' adlı film, Hollywood dizilerinde gördüğü ABD'yi yaşamak üzere Los Angeles'a gelen genç bir kızın, burada hayat şartlarının aslında göründüğü kadar kolay olmadığını anlaması ve yaşadığı zorlukları anlatıyor. Filmin ana karakteri Ebru (Nehir Erdogan), annesi tarafından Amerika'ya gönderilir, fakat oradaki hayatın Amerikan dizilerindeki gibi olmadığını fark eder.
Ebru'nun buradaki talihsizliklerle dolu yaşamı bir gün Rusty adında sağır bir sanatçı ile tanışmasıyla yön değiştirir.
Filmin yapımcısı Leslie Büyüktürkoğlu, 'Broken Angel' filmiyle, dünya televizyonlarında gösterilen olumsuz Türk imajının değişeceğini söyledi. Filmden elde edilecek gelirin yüzde 10'u da Kuzey Carolina'da kurulan Bridge to Turkiye Fund'a aktarılacak. Büyüktürkoğlu, "Böylece bir taşla iki kuş değil adeta bir taşla bir kuş sürüsü vurmuş olacağız" diye konuştu.
'Bridge to Turkiye Fund' projesi aracılığıyla elde edilecek gelir Erzurum'da yapımına başlanan okulun bitirilmesinde kulanılacak. Filmin Uygulayıcı Yapımcısı olan Kevin (Kenan) Corchiani'nin, 1994 yılında Efes Pilsen basketbol takımının oyun kurucusu Chris Corchiani tarafından evlat edinilmesi ve Corchiani ailesinin maddi olarak 'Bridge to Turkiye Fund' projesini desteklemesi de filmle ilgili bilinmesi gereken bir başka ilginç detay olarak gösterildi.
İngilizce- Türkçe olarak çekilen ve başrolünü Türkler'in oynadığı ilk pozitif içerikli filmin yapımcıları, bunun Türkiye'nin gerçek yüzünü anlatmayı amaçlayan bir film serisinin ilki olduğunu planladıklarını belirtti. Çekimleri ve montajı Hollywood'da tamamlanacak olan filmin 2008 Mart ayında Türkiye'de gösterime girmesi bekleniyor.
“Meleğin Sırları – Broken Angel”
FRAGMANI
https://www.youtube.com/watch?v= http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=8830 2"> ://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=88302
Hollywood Yapımı Türk Filmi “Meleğin Sırları” Filminin Posterindeki Sır
Yönetmenliğini ABD’de yaşayan Ankara Devlet Tiyatrosu eski sanatçılarından Aclan Büyüktürkoğlu’nun yaptığı ve başrolünde Nehir Erdoğan’ın oynadığı Meleğin Sırları (Broken Angel) filminin posteri, bugüne kadar yapılan film posterlerinden çok farklı.
Postere dikkatle bakıldığında, filmin başrol oyuncusu Nehir Erdoğan’ın gözünün içine yerleştirilmiş gizli melek kanatları figürü fark edilebiliyor.
Alper Nakri ve Mehmet Palla tarafından 2 aylık bir çalışma sonunda yaratılan poster masum kalmaya çalışan ve her seferinde hırpalanan bir genç kızın hikâyesini anlatıyor.
HOLLYWOOD YAPIMI İLK TÜRK FİLMİ MELEĞİN SIRLARI FİLMİNİN DİKKAT ÇEKEN YÖNETMENİ ACLAN BÜYÜKTÜRKOĞLU HOLLYWOOD'DA BAŞARMANIN SIRRINI ANLATIYOR…
MELEĞİN SIRLARI filminde oyuncu olarak da boy gösteren Yönetmen Büyüktürkoğlu bu konuya şöyle yaklaştı:
"Bugün'e kadar sanat ile ilgili bir konuda LA'ye gelen kimselerin geri dönmelerini başarısızlık olarak nitelendirmiyorum aslında. Bence denemiş olmaları bile önemli bir başarıdır. Takdir edilmesi gereken cesur bir davranıştır. Buralarda bu isler hiç de kolay değil ne yazık ki.
Bence geri dönenler başarısızlıklarından değil, sabırsızlıklarından ya da Türkiye'de kendilerine önerilen diğer is tekliflerinden dolayı dönmüşlerdir. Burada isin sırrı sabır, cesaret ve çok çalışmak… Ancak bu sayede bir çevre oluşturabilirsiniz. Kimse sizi yaldızlı davetiyeler ve kırmızı halılarla beklemiyor açıkçası. Bir de size sonuna kadar destek olacak bir dosta ihtiyacınız var. Karsınıza çıkan her turlu zorlukta, sizi durdurmak için size karşı oynanan her turlu oyunda, hep sizin yanınızda olan bir desteğe ihtiyacınız var.
Benim yeterli eğitimim, sabrım, cesaretim, yeteneklerim ve bütün bunları güven içinde sunmak için mücadele vermemi sağlayan sağlam bir hayat arkadaşım var. Esim ve MELEGIN SIRLARI filminin yapımcısı ve senaryo yazarı Leslie Bates Büyüktürkoğlu. Birlikte çok mücadele verdik. Bir çok yakışıksız oyuna maruz kaldık. Ama çok şükür hepsinden yara almadan ve alnımızın akıyla cıktık. Sabırla ve kuvvetli bir iradeyle hedeflerimize doğru kuvvetli adımlar attık. Sonuç ortada.
Coşkuyla akan nehrin önüne kaya değil baraj koysanız o yine denize ulaşacak bir yol bulur.
Ben burada sadece kendi çektiğim filmde değil, birçok reklâm filminde, belgeselde, televizyon dizisinde, tiyatrolarda oyunculuk ve yönetmenlik yaptım. Seslendirme bile yaptım. Hayatim Türkiye'deyken nasılsa burada da aynen öyle devam etti. Bir ikinci ve bir o kadar da önemli bir başka sır da Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde aldığım ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sanatçı olarak pekiştirdiğim is ahlaki ve is disiplininin bana verdiği kararlılık ve mükemmeliyetçilik anlayışıdır."
*our AC-130 in the air
Yapımcısı WB olan filmin neresi Türk filmi ben onu çözemedim..
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Yönetmen Türk ya o bakımdan olsa gerek:)Tabi pek birşey ifade etmiyor Takva'da ortak yapımcılı bir filmdi ama Türkiye'de geçiyordu ve Türkçeydi.
Sanırım tamamen ingilizce film.
*our AC-130 in the air
Yönetmenin Türk olması Türk filmi yapmaz ki bir filmi.. İlginç tabii canım ama merak ettim bakalım.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
valla fragmanda bile sıkmayı ve hemen hemen tüm konuyu vermeyi başarmışlar.Nehir'in do yuo love me si bile eğreti durmuş inşallah filmde ingilizceyi kötü konuşması hakkında bi alt metin vardır (ki araba sahnesinde bu şehirde şu kadar insan yaşıyor nasıl bulalım derken göçmen bi ailenin kızı göndermesi var ama bakalım) fragmanla hareketle tırt duruyor divxini bile 20 kişi övmeden izlemek risk
Evlat öyle deme,mizah çok ama çok ciddi bir iştir!
Münir Özkul
Sanırım amerikada bir Türk ailesini konu alıyor.Ama fragmanın maşallahı var Türk mantığı ile bütün konu ortada, hatta kız bulunmuş bile 🙂
*our AC-130 in the air
Sanırım amerikada bir Türk ailesini konu alıyor.Ama fragmanın maşallahı var Türk mantığı ile bütün konu ortada, hatta kız bulunmuş bile 🙂
Ameriaka'ya dil öğrenmeye giden kızın başından geçenler gibi bi konusu vardı.