Forum

Tutar Mı Tutar
 

Tutar Mı Tutar

2 Gönderi
2 Üyeler
0 Reactions
2,253 Görüntüleme
(@fturac)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Az önce ilk bölümü yayınlandı. Belki hala da devam ediyor. Rastgele denk geldim ve konusu ilgimi çektiği için bir süre takip ettim.

Konusu: iki başrol arkadaşın bayılıp-ayılmasıyla başlıyor. Ayıldıktan sonra kendilerini bir dizinin içinde buluyorlar. Dizi de: "Tutar Mı Tutar"... Samimi bir mahalle ortamı yaratılmaya çalışılmış. Ayrıca mahallede de bir açık sinema salonu açmaya çalışıyorlar. İşler Güçler'den sonra bu konuyu işleyen ikinci dizi. (Tam olarak aynı konu olmasa da benzeri) Ama İşler Güçler'deki samimiyetten, gerçekçilikten, komediden çok uzak. Tamam ilk bölümden komik olmasını beklemiyoruz, daha karakterlere ısınamadık bile ama, konu başlı başına bir ironi üzerine kuruluyken, bunu çok hassas bir şekilde ele almak gerekiyor. Yani ironinin içinde ironi yaşatmamak lazım. Diziyle, filmle dalga geçecek bir ortam yaratmak istiyorsan, aşırı gerçekçi olacaksın ki, seyirci seni benimsesin. Diyalog yazımın çok titiz olacak. Oyuncuların hareketleri ve tavırları, yönetiliş biçimleri çok temiz olacak. Benim "Tutar Mı Tutar" a cevabım, tutmaz.

İşler Güçler 3x13 yazıldı. İlk 13 hiç gülemedik diyebilirim. Hakkını yemeyelim kalan 26'ya göre hiç gülmedik. Ama konunun ilgimizi çekmesi, karakterlerin sempatisi ve gerçekçiliği yüzünden devam etti. Meyvelerini de kalan 26'da aldık zaten fazlasıyla. Bu arkadaşların da bizleri en azından diziyi tanıyana kadar kendilerine ısındırması gerekiyordu ki baştan kaybettiler. Diyalog başlı başına klişe, bu forumdaki arkadaşların kısalarında yapmayacağı netlik hataları yapılıyor ve görüntü yönetimi berbat haliyle. Hatta diziyi izlerken başım döndü, aramızda yönetmenini tanıyan varsa rica ediyorum arasın aks kuralını anlatsın. Yine dizi-film ironisi yaparken, gerçekçi olunması gereken yerde ilk bölümden tüm ilişkileri çarprazlamışlar. Senaryo matematiği gereği komik olmayan bir mafya esnaf karakteri yaratmışlar. Sıkıştıklarında dönebilsinler diye. (işler güçler'de bunu boomcu onur, zapata ve hüdaverdiyle görmüştük.) O kadar para harcanmış, ekip kurulmuş, mekan kiralanmış, cast ayarlanmış bir proje daha, gözlerimizin önünde çöp olacak. Hayırlı mı, geçmiş mi olsun diyeyim bilemedim. Kanaatimce 13. bölümü göremez. Tabi ki temennim bu değil.

Fikir, en büyük sermayedir.

 
Gönderildi : 27/06/2015 1:29 am
(@mchtozr)
Gönderi: 74
 

Yazdığını okuyunca merak ettim dostum. Hemen bulup izleyeceğim.

 
Gönderildi : 27/06/2015 3:09 am
Paylaş: