sony dcr-trv 355(digital8) kameram var ama bilgisayara sadece mavie maker ile aktarabiliyorum ve ses olmuyor. normal anolog kasett kullanıyorum benim kameram dijital kaset alır mı ve nasıl aktarabilirm
kameranin tv cikis kablosunda ki sari,kirmizi beyaz kablolari capture kartina takip herhangi bir capture programi ile kayit alabilirsin.
eger capture kartin yoksa ya bir kart almali,yada kayit islemini bir cd kayitcida yaptirmalisin.
ama disarda yaptiracagin kayitlarda vcd yada dvd formatina cevirecekleri icin sonradan goruntu kaybi olur,o yuzden eger paran varsa capture karti almani tavsiye ederim,giris seviye bir capture karti 35 dolardan basliyor zaten.
bu arada bunlari kameranin dv out veya usb cikisin olmadigini varsayarak soyledim,eger bu cikislar varsa tek yapacagin kablolari takmak ve premiere programini acmak.
sanırım dijital8 kameraya hi8 kaset koyup çekim yapıyorsunuz.(hi8 e de kayıt yapabiliyor) Bu kameradan bende de vardı.
Sorununuzu (bu aralar 30-40YTL civarında) bir Firewire kart alarak çözebilrisinz. KAmeranızda DV-Out çıkışı var.Zaten "DİJİTAL8" dijital olduğu için bilgisayara aktarılabiliyor çok rahat.
Kolay Gelsin..