Forum

sony 16:9 nedir ?

10 Gönderi
7 Üyeler
0 Reactions
3,851 Görüntüleme
(@trooperx)
Gönderi: 31
Başlığı açan

arkadaşlar arama yaptım ama en yakın sonuç bir arkadaş steadyshot olayını sormuş ben size 16:9 seçeneğini sormak istiyorum bu gerçekten var mı yoksa uyduruk yani steadyshot gibi digital bişeymi . denedim gerçekten lcd ekranda gördüğüm görüntü genişliyo . model dcr- trv265 e alalı bayaa çok oldu ama işimi görüyor ...

Gönderildi : 26/03/2007 1:39 pm
(@fiddler)
Gönderi: 0

benim sony değil de panasonic mini-dv kameram var abi. Onda böyle bir "cinema mode" diye bir şey var. Dijital olarak görüntüyü genişletmiyor. Yine aynı görüntü, yalnız alttan üstten belli bir miktarı siyah yapıyor. 16:9 oluyor. Zaten adobe premiere'de falan da yapılan şey bu galiba. O yüzden benim tavsiyem 16:9 çekeceğim diyorsan çekim planını falan ona göre ayarla ve görüntüleri çekerken alltan %22 üstten %22 olmayacakmış gibi objeleri yerleştir. Sonrasında montajda altı üstü siyah yaparsın. kolay gelsin.

Gönderildi : 26/03/2007 4:41 pm
(@trooperx)
Başlığı açan

cevabın için teşekkürler fiddler ama senin dediğin gibi olmuyor bende . yani siyah bant çekiyor üstten alttan ama görüntüyü genişlettiğini de gözümle görüyorum yahu nası iş anlamadım . neyse en iyisi normal görüntü alıp kkymn taktiğiyle 16:9 yapmak 😆

Gönderildi : 26/03/2007 7:03 pm
 Düd
(@dud)

Sony'nin handy camlerinde 16:9 seçeceği olsa da düzgün görüntü vermiyorlar. Çok garip. Biz de çekmiştik daha sonra anamız ağlamıştı düzeltene kadar. Anamorfik çekiyorsa sıkıştırabilirsin ama sanırım sonradan kaş atman gerekecektir o nedenle sen 4:3 normal çek videolarını.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 26/03/2007 8:36 pm
 M
(@_m_)
Gönderi: 16

Bende de Sony'nin harddiskli (modeli hatırlamıyorum) handycam'i var ve 16:9 yaptığım zaman geyet görüntüyü genişletiyor ve herhangi bir bozulmayla da karşılaşmıyorum.. Yukarıda yazılan gibi 'cinema mode' da çekim yapılınca letterbox oluyordur herhalde böyle çekim yapılmasını da tavsiye etmem, onun yerine denildiği gibi 4:3 çekilip croplanabilir montajda..

Gönderildi : 30/03/2007 5:05 am
(@trooperx)
Başlığı açan

teşekkürler arkadaşlar bende M nin dediği gibi herşey geçenlerde 16:9 da çektiğim bi kaç deneme görüntüsüne pc de baktım hakkaten genişlemiş ekran hoş gözüküyo ama tabi crop yapınca komik oluyodu bende vazgeçtim bu sevdadan 😀 zaten kızlarda aa şişman çıkmışım deyip başımın etini yediler . diyemiyosun ki hakkaten şişmansın kızım diye 😛

Gönderildi : 30/03/2007 5:19 am
 Düd
(@dud)

Muhtemelen anamorfik çekiyordur, sıkıştırarak düzeltebilirsin kesmek yerine.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 01/04/2007 3:19 pm
(@rodriguez2)

Muhtemelen anamorfik çekiyordur, sıkıştırarak düzeltebilirsin kesmek yerine.
Benim kameram da öyle çekiyor-adının anamorfik olduğunu bilmiyordum 😕 Yani 16:9 deyince görüntüyü uzatıyor sonra bilgisayarda sıkıştırmak gerekiyor.Yalnız bu modda şöyle bir sorun oluyor, eğik açılı çekimler yaparken bir garip oluyor,yapay olarak uzattığı için sanırım, görüntü oranları değişiyor garip bişey ortaya çıkıyor..
Neyse;genel olarak en iyisi 4:3 çekip kaş atmak galiba...

Gönderildi : 03/02/2008 3:14 pm
 Hepa
(@hepa)

Panasonic dışında çok az seçenekte gerçek 16:9 var, gerisi efekt.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 03/02/2008 4:31 pm
(@claricestarling)

çözünürlükten yemeden anamorfik merceklerle kameranın önüne takıp, sağdan soldan sıkıştırılmış alıp gerçek 16:9 alabiliyorsun (sinemaskop mantığı)..ama pahalı..

I don't know. I had no food or water. It was very cold. I thought - if
I can even save just one... but he got so heavy. So heavy...

Gönderildi : 04/02/2008 2:01 am
Paylaş: