Arkadaşlar benim birtane md10000 im var ve birtanede yeni jimmy jib yaptım herşey güzel ama zoom sorunum var bunu nasıl çözebilirim md 10000 de remote sadece Infra-red
var kameranın özelliğini bozamdan kablolu nasıl yapabilirim veya hazırları bulunurmu >>>sakın kamerayı değiştir demeyin >>>>>> param yetmez yetse gözüm sony dsr 450 de sadece bu işi sevdiğim için yapıyorum. takıntı haline geldi yapmam gerekli. ben tutma yerindeki kontrolden parelel kablo çekmeyi düşündüm sizlercede uygunmu yapmadan önce sormak istedim. teşekkürler.
Tam infrared olan noktaya küçük bir ayna parçası tak 2-3 cm bırakıp. Böylece arkadan uzaktan kumandadan gelen sinyali alacaktır. Açısına dikkat et. Bir lazer pointer ile ayarı tam yapabilirsin rahatça.
- baço
TEŞEKÜR EDERİM . güzel düşünce ama hareket halinde biraz kullanımı zor olmazmı
Kamera jimmy jib üzerine takılı değil mi? Aynayı jimmi jib'e ya da kameraya tutturacak bir yöntem bulabilirsen bende olmaz...
Yani bilmem tabi ben aklıma gelen fikri söyledim kablolarla uğraşma diye. Yapılabilirse...
- baço
Kumanda uçlarındaki ampulümsü düzenekten iki tane bul. Birisini infared önüne yapıştır diğerinide jimmyde kullanabileceğin bir noktaya yapıştır. İkisi arasına kablo bağlantısı ayarla. Kumandanla jimyden yönetebilirsin ozaman. (böyle bir sistem çalışırmı bilmiyorum ama pratik olarak mantıklı :))
Kumanda uçlarındaki ampulümsü düzenekten iki tane bul. Birisini infared önüne yapıştır diğerinide jimmyde kullanabileceğin bir noktaya yapıştır. İkisi arasına kablo bağlantısı ayarla. Kumandanla jimyden yönetebilirsin ozaman. (böyle bir sistem çalışırmı bilmiyorum ama pratik olarak mantıklı :))
Bende jimmy'mde öyle yapıyorum kameranın infrared alıcısının önüne kalın misinayı tutturdum diğer ucunda kumandayla zoom ve rec. tuşlarını kullanıyorum(misinaların iki ucunu çakmakla yuvarlak hale getirmen lazım)
ismail soluk
Ses için satılan optik kablolar vardır.İçersinden data değil ışık geçer böylelikle ışık hızında kayıpsız ses aktarılır, bu kablolar aynı zamanda her ışık datasını da aktarabilir.Bir ucunu kameranın algılayıcısına birini de kumandanın algılıyıcısına tutturursan rahatça çalışır.
*our AC-130 in the air