Merhaba arkadaşlar; Canon FS200 hakkında bilginizi almak istedim. Sizce bu kamera için gerekli olan ne? Adaptör falan gerekir mi? Kullananların yorumu nedir?
Genel olarak kullanılabilir ama film vb düşünüyorsanız biraz dikkat gerektiren bir kamera. Bir süre ben de takip ettim alayım bir tane el altında dursun diye ama sonra HFS serisinin daha oturmuş olduğunu gördüm ve fiyat konusunda beklemedeyim. Alıp kullanabilirsiniz ve ilk kameranız olacaksa memnun kalacaksınızdır. Amatör başlangıçlar, yönetmenlik denemeleri, kadraj ve plan çalışmaları için kullanabileceğiniz ve çalışmalarınızı paylaşabileceğiniz bir alet. Harici mikrofon girişinin olması güzel. SONY handicam almaktan iyidir yani.
Şimdi de kötü yanları:
Karanlıkta kötü ve ışık kullanımında çok verimli olmayan bir kamera. Bir de adaptör takarsanız iyice ışık sorunları yaşayabilirsiniz. Yoksa gündüz ve dış mekanlarda güzel iş çıkarıyor. Orta sınıf bir HD kamera. Bu nedenle sınırlarını bilmek lazım. Montaj konusunda esas sorununuz AVCHD codec olacaktır. Onu işlemek biraz zor. Bir de interlace canınızı sıkar diye düşünüyorum.
Almadıysanız ve bütçe mümkünse HFS serisine yönelin derim. Fiyatları biraz daha uygun olsa HFS20/21/31 gibi bir kameranın üstüne kolay bulamazsınız.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Kamerayı aldım. Hatta birkaç kısa videoda hazırladım. Genel itibariyle memnunum. Dediğiniz gibi gece çekimleri çok kötü ona bir çare arıyorum. Ve kondenser mikrofon kameraya sadece oluyor. O yüzden sesde de ufak çaplı sorunlar yaşıyoruz. HFS bütçem yetmiyordu maalesef.