Çivi göremedim ben, stüdyo tipi gibi bu.
- baço
Bu studyo ayak, normal profesyonel ayaklar dediğim gibi ortada parçası oluyor. Toprak bir zemin olursa belki gömülür ama beton zeminde sürekli kayıyor (Üzerinde ağır kamerayla sokakda vs. ayakda tutulmuyor). Kaymaması için alttaki parça gerekiyor, o da ayrı bir problem. Ama zaten şimdilik bu şekilde kullanmaya devam ediyorum ve fiyatları gördükten sonrada bu şekilde idare etmeye mecburum 🙂 Sadece basit bir şekilde halledebilirmiydim diye merak ediyordum ama olmuyormuş.
Baya çivili işte siyah lastık parçayı kaldırınca örümcek çıkıyo, çivili tripod oluyor.Kaygan yüzeylerde durması zor ama onlar içinde başlık var bulursan geçirip kullanabilirsin.Onun dışında geneli düz yüzeylerde, toprakta fln örümcek sıkıntı yaratmaz sonuçta sana.
*our AC-130 in the air
Valla bendekinde lastikler var, ama vidalı. Çevirince onlar geri gidiyor baya çiviler çıkıyor yere saplanabilen. Çivili deyince öyle anlıyorum ben. Ucunda yere saplanan sivri birşey göremedim ondan dedim.
- baço
Türkiye'deki satıcılara bak markası olması gerekmez, genelde evrensel oluyor çünkü boyutlar.Uygun bir tane illa bulursun.
*our AC-130 in the air
Bazı yanlış anlaşılmaları düzeltmeden edemeyeceğim:) Öncelikle resimdeki ayak ve kafa stüdyo tipi değil profesyonel tip çanaklı ayak ve hidrolik kafadır. Örümcek benzeri ayakların açılmasını engelleyen ve tripodun ortasında sabit duran modeller genellikle yarı profesyonel cihazlardır. Tam profesyonel tripod ve kafa aynen fotolarda görüldüğü gibidir ve çeşitli boylardadır(üzerine koymak istediğiniz kameraya göre). Alışkın olmadığınız için tripodun yerini değiştirirken zorlanmanızı gayet iyi anlıyorum. Bu modellerde kullanılan teknik yaklaşık şöyledir: Diyelim ki tripodu kurdunuz kamerayı yerleştirdiniz çekiminizi yaptınız ve sıra kameranın yerini değiştirmeye geldi. Omuzunuzu kameranın kafaya oturduğu yerde oluşan oyuğa yaslarsınız ve aynı kolunuzla kafaya sarılırken boşta kalan elinizle örümceğin ortasındaki metal halkayı kafaya doğru çekersiniz. Böylelikle örümcek tripodun ayaklarını toplar ve tüm yapı omuzunuza yasladığınız bir tüfek gibi bir hal alır, böylelikle tripodu yeni yerine kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Fotograflardan gördüğüm kadarıyla tripodunuzun eksik ya da yanlış hiçbir parçası yok sadece dediğim gibi gözünüz pek alışık olmadığından yabancılık çekiyorsunuz...
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.. Yarın bu omuz metodunu deniyecem. 🙂