Sennheiser SK-100 G3 Telsiz Mikrofon (iki alıcı 2 verici seti var) ayarlarında yardıma ihtiyacım var:
Receiver(alıcılardan) sadece 1 tanesini kameraya (Canon D5 Mark III) bağlama olanağı var.
Elimdeki 2 tane bodypack transmitter (vericileri) nasıl bağlayabilirim.
Alıcıya girdiğim Frekans kanal numaralarını 2 vericiye de girdiğim zaman alıcıdan gelen seste arka fonda parazit oluyor.
yanlış birşey mi yapıyorum.
Bir de decibel ayarlarının oda içindeki 2 kişinin konuşma ortamında ideal rakam nedir?
Desibel ortama göre kendiniz bulacaksınız ama 70-80 gibi değerler normaldir.
Çift mikrofon için mikser gerekli size. İki ayrı kanalı br adaptör ile de birleştirebilirsiniz ama parazit vb sorunları olabilir. 2-3 girişli mikserlerden bulursanız olur.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
çok teşekkür ederim. Kamerada da bir giriş olduğu için mikser işini yapamıyor doğal olarak. Elimde başka bir olanak olmadığı için oyunculardan sesi biraz daha az çıkana mikrofon takmak, ve oyuncuların birbirinden fazla uzaklaşmadan konuşmaları dışında başka da bir alternatif yok herhalde.
Kitapçığını da indirip okumanın dışında bu telsiz mikrofon setini ilk defa kullanacak olan birisine başka öneri veya ipuçları varsa paylaşırsanız sevinirim
sensitivity -60db kadar gidiyor.
Yanlış bir soru mu sordum acaba?
Harici kayıt alıp sonradan görüntüye mikslerseniz daha temiz olur bence dslr lar tek mikrofon çıkışlı olduğundan parazit kaçınılmaz oluyor malesef .
Harici kayıt yapacak ekipmanım yok. Elimde sadece Sennheiser SK-100 G3 Telsiz Mikrofon -iki alıcı 2 verici seti var. Alıcı yoluyla kameranın ses kısmına bağlanarak ses kaydı sizce çok mu kötü olur. Olanaklarım çerçevesinde bu elimdekilerle alacağım verim hakkında ne düşünüyorsunuz?
Asla ses kayıt aygıtı gibi olmaz elbette. Ama başka şans yoksa bir şekilde 2 ses kameraya ortak gireceksiniz. 2 girişi teke çaviren adaptörlerden bulırsanız deneyin. Ya da bir elek. tamirciye yaptırın. O mikrofonlar monodur. Adaptörler 2 stereoyu birleştirir genelde. 2 ayrı monoyu kameraya girerseniz sesin biri sağdan diğeri soldan gelir. Mixlemek sorun olur. Onun için mikser üzerinden girin derim. Mümkünse yanınza ses donanımından anlayan birini bulun.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.