Arkadaşlar,
Steadycam Merlin ve Flycam 3000 arasında kaldım.. Hangisini tercih edeyim? Merlin, malumunuz biraz tuzlu. Flycam 3000 aynı işi görür mü? Hangisinin kullanımı daha kolay?Bunları kullanmış ya da bilen bir arkadaş beni aydınlatırsa sevineceğim...
Cityofgod nickli uyede flycam 5000 vardi yanlis hatirlamiyosam 3000 icin stabil olmadigini okumustum bende 5000 aldim onumuzdeki hafta elimde olucak inceledikten sonra bende izlenimlerimi paylasirim
PORTFOLIO: http://xantia.cgsociety.org/gallery/908278/" onclick="window.open(this.href);return false;
hangi kamerda kullanacaksın öncelik olarak belirtirsen cevap hızlı olur
Yaş, milliyet yada özgeçmiş önemli değil; önemli olan söyleyecek bir şeyin olması.
^^KYKGM^^
Genelde 550D ile, bazen de Mark II ile kullanacağım. Kullanım kolaylığı da önemli benim için.
Tecrübe sahibi arkadaşlar, bir fikir belirtseniz de şu steadicam olayını bitirsem, alsam ve rahatlasam. Ondan sonra senaryoma yoğunlaşsam.. Size de çok teşekkür etsem...
Flycam 3000 ya da 5000 mi Steadicam Merlin mi yoksa?
Merlin'in kullanımının kolay olmadığını duymuştum, denge olayını kavramak için en az iki haftalık bir süre çalışmak gerekiyormuş. Flycam 5000'lerde de böyle bir durum var mıdır?
Sıklıkla 550D ve bazen Mark II ile kullanacağımı da yeniden belirteyim...
Yeleksiz steadycam tavsiye etmiyorum, eninde sonunda yorucu olacaktır.