Forum

canon 550d (18-55 kit lens ile) aldım ve 800 tl bütçem var

23 Gönderi
11 Üyeler
0 Reactions
6,383 Görüntüleme
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin

3-5 metre ötede konuşan oyuncuları 3-5 metre öteden değil boom ile olabildiğince yakından kaydedip, kameranın üzerinde olması gereken high pass filter ya da atc mode ile oynayıp (ya on ya da off yapacaksın emin değilim) daha dar alanın sesini almasını sağlarsan iyi bir sonuç elde edersin zannımca.

Gönderildi : 20/11/2010 4:06 pm
 S40
(@s40)
Gönderi: 5

peki boom un uzandığında makinayla bağlantısını nasıl sağlıyoruz. kablo ile mi bu alet yoksa kablosuz mu. Birde onu öğrenirsem çok memnun olucam.
Bu konuda pek bi bilgi sahibi değilim. Kızmayın bana 🙂

Başlıyorum şimdi 550d elimde boom ile de mikrofonu bi ark tutuyo. Mikrofonu makinayla nasıl bağlantı halinde tutacağım. Kablo ile mi kablosuz mu? Yani boom dan anladığım uzatma değilmi şöyle çubuk gibi bişeyin ucuna mikrofonu takıyosun ve işte oyuncuya yakın tutarak sesi alıyosun.
Tekrar tşkler.

Gönderildi : 20/11/2010 6:17 pm
(@anilcagin)

Kablolu yada harici ses kaydedici ile ses alabilisin.

‎"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...

Gönderildi : 20/11/2010 6:26 pm
 S40
(@s40)

ya ben bi aletle halledeyim diyorum. yoksa masraflar giderek çoğalıyo. ben sadece bu mikrofonla şimdilik bi iki projemi halledeyim. Sonrasında zaten prof bi cameraya falan geçiş yapıcam. Ama herşey yavaş yavaş. Bütcemin hepsini bunlara yatırmak istemiyorum şimdilik. Şu an için en kısık bütçeyle en iyi işi çıkarmak istiyorum.
Ama galiba kayıt cihazı bi kaç parça kaydetmek için lazım olacak.

Varmı şöyle sağlam digital ses kaydı yapan ama ucuz yollu 150 tl ye kadar bişiiler tavsiye edebileceğiniz

Gönderildi : 20/11/2010 7:41 pm
(@karatasa)

Tam senin butcene gore soyle bir alet var.

http://www.bhphotovideo.com/c/product/699403-REG/Zoom_H1_H1_Ultra_Portable_Digital_Audio.html " onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 20/11/2010 8:18 pm
(@kezzap)
Admin

Kabloyla evet. Kendin de yaptırabilirsin istediğin uzunlukta, hazır da alabilirsin.

Gönderildi : 20/11/2010 8:45 pm
(@kezzap)
Admin

Yeri gelmişken sorayım:
Şimdi bu e-bay'dan ben
http://cgi.ebay.com/Zoom-H1-H-1-Handy-Flash-Audio-Recorder-NEW-/370455369903?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5640dc58af

ürününü satın alırsam sadece bu 99 doları mı ödüyorum, yoksa üzerine vergi vs. bir zamazingo ödüyor muyum?
Ödüyorsam yüzde kaç?

Sanırım 100 doların altında vergi yokmuş. Hiç yurtdışından alışveriş yapmadım da, bir öğreneyim dedim mevzuyu.

Gönderildi : 20/11/2010 9:46 pm
 S40
(@s40)

bu alet süperde tr de satılanı yokmudur arkadaşlar yaa. burdan nasıl alcam ben ne kart var ne bişey. kart kullanmıyorum ben.

kabloyla olması güzel oldu. sadece o uzatmayla sıkıntımı çözeceksem başka bi problem kalmıyo zaten.

Gönderildi : 22/11/2010 9:28 pm
Sayfa 2 / 2
Paylaş: