arkadaşlar merhaba,
kısıtlı bir bütçem var ,2500 lira civarı bu fiyata kendime aydınlatma alacağım Ancak bu bütçeye kırmızı kafa ışık seti ve
600 Led mi yoksa kinoFlo mu alsam diye karar veremedim.
Ledlerin avantajı(bataryalı oluşu ve çok kullanışlı oluşu)Hafif ve daha ucuz 250 dolar civarı yurtdışı fiyatı 1000 liraya çiftli gelecek
(KULLANIM ALANIM KISA METRAJ UZUN METRAJ ÇEKİM,FİLMLOOKS oluşturmak) Buna göre;
Birinden birini tercih etmek istesek hangisini tercih etmeliyiz.
Tercih ediyorsak avantajları nedir?
ÖSS soruları gibi oldu ama
Teşekkürler...
öss diyorsan 25 ten büyük olman lazım sanırım, şimdilik bu kadarını söyleyebilirim 😀
şaka bir yana keşke yardımcı olabilsem ama ışıklar hakkındaki bilgim az. bu ledler hem fiyat olarak avantajlı hem de kullanışlı ise onunla başla derim. neticede başlangıçta bu ikisi en önemlisi bence de.
kinofilo derim,çünki led ışıklar tam anlamıyla daha geliştirilemedi calvin değerleri farklı, istenilen calvin değerine led ışıklarda ulaşılamadı ,ama kinofilo orjinal olmasa dahi üzerinde kullanılan ampuller orjinal olduğu sürece daha doğru renk sıcaklığını alırsınız. ayrıca kinofilo ampulleri watt olarak 55 watt olduğu için elektrik anlamında mekanlarda hiç zorlamaz. tabi son tercih sizin.
Kinoflo tercih et derim, illa kino almana gerek yok yan ürünlere bakabilirsin. Ama dersen olmuşken bi kere olsun Diva Lite tavsiyem, bunların muadilleri Osram ile var. Powerled'ler güzel olsa da markasını belirtmemişsin. Teknik anlamda bazı sıkıntılar çıkartabilir sana. Açıkcası soğuk ışığı Kinoflo'dan başka düşünebilirsin ama Led'te bence markasına güvendiğin bir şey almakta fayda var.
*our AC-130 in the air
orjinal kino filoların fiyatları çok yüksek , Muadil ürünler 800 lira Balastsız,en iyi fiyat 450 lira oda en erken 2 ay üretim süresi var orjinal fiyatlarıda ateş pahası ,LEdlerin avantajı;yurt dışı fiyatlarındaki uygunluğu Orjinal ürün fiyatı(ebaydan alınsa %18 kDV dahil 500 lirayı geçmiyor Freeship) ve kullanım pratikliği Bataryalı,5600 K ,Led daha ağır basıyor ancak kafamdaki soru işareti şu LEd ile alacağım görüntü kalitesi ile şuanda alabileceğim muadil Kinolar arasında ne kadar fark olur ?
Kullanım yerlerindeki farklılık nedir? Film look görüntüsüne ulaşmak gibi bir hedefim var ne kadar başarılı olabilirim? gibi sorular
Led ve Kino ikiside kısa mesafeli ışıklar, Led'in aydınlatma mesafesi biraz daha az. Led bazı shutter speedlerde flicker yapabilir veya yapıyordur. Onun dışında Kinolar kadar doğal ışık verebileceklerini düşünmüyorum. 5600K ama bu 5000-6000K arasında değişecektir diye düşünüyorum.Kino'yu 3600K olarak da kullanma opsiyonun var. Sen bilirsin, muadili Kino tavsiye ederim ben.
*our AC-130 in the air
dogacan sen ledleri al kinoları ben alıcam canını sıkma 😀
"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...
🙂
sen dur daha verdim siparişi,Ledlerde hala aradayım ya 🙂