Forum

550D için en uygun mikrofon

6 Gönderi
5 Üyeler
0 Reactions
2,373 Görüntüleme
(@anonymous)
Gönderi: 0
Başlığı açan

merhaba arkadaşlar ,

canon 550d ile çekim yapmayı düşünüyorum bunun için en uygun mikrofon hangisi olur ? Fiyat olarak 250 tl geçmese iyi olur.. Rode Videomic ise nereden, nasıl tedarik edebilirim? Ayrıca bu mikrofonu boom pole olarak kullanmak istiyorum mümkün mü? (fırçanın ucuna takacağım)..

ses gain problemi son firmware ile düzeltildi sanırım değil mi arkadaşlar?

Gönderildi : 06/11/2011 2:54 am
(@rec35)

sınır 250 tl ise benim bildiğim en uygun mikrofon o. evet son çıkan yasal olmayan güncelleme ile agc sorunu tamamen çözülmüş durumda.

Gönderildi : 06/11/2011 3:35 am
(@eskici)

yasal olmayan güncelleme dediğin magic lantern mi? Güncellemeyi yüklediğimiz zaman makine orijinalliğini kaybediyor mu, fabrika ayarlarına dön dediğimde ilk haline geri döner mi?

Gönderildi : 25/11/2011 1:33 pm
(@fulgura)

ML esasen ana firmware'in yerine geçen birşey değil. Yani makine her açılırken yükleniyor ve Canon yazılımının üzerinde çalışan bir ek yazılım gibi. Hatta açarken yüklenmemesini de seçebilirsin. Hatta ML yüklü olmayan SD kart takarsan zaten yüklenmez. Makinende bir değişiklik yapmıyor.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 25/11/2011 2:06 pm
 ACYN
(@acyn)
Gönderi: 73

Rode Videomic'i tavsiye etmem. Çok daha uygun fiyata ebay üzerinden shotgun mikrofon getirebilirsin.

http://www.ankarafilmekibi.com
http://www.medyamania.com

Gönderildi : 25/11/2011 2:41 pm
(@fulgura)

Rode Videomic'i tavsiye etmem. Çok daha uygun fiyata ebay üzerinden shotgun mikrofon getirebilirsin.
Ben ebay'de satılan Çin malı shotgunlar hakkında çok kötü şeyler duydum. Eğer daha kaliteli bir ürünün linki vb varsa ve paylaşırsanız sevinirim.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 25/11/2011 3:12 pm
Paylaş: