Herkese merhaba...
Kaliteli bir tripod almak istiyorum ancak bu iş için ayırabildiğim tutar 400ytl. Bu fiyata satın alınabilcek en kaliteli tripodlar nelerdir? Siz benim yerimde olsaydınız tercihiniz ne olurdu?
İstanbulda ya da internette önerdiğiniz tripodu nereden bulup satınalabilirim?
Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum...
Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
Kafa Manfrotto 700RC2 150 lira
Altına da kafana göre uyan sağlam bir tane ayak alabilirsin.Benim tavsiyem bu ama gelecek tavsiyeler çok daha iyi olacaktır mesela Murat'tan bekliyoruz:P
*our AC-130 in the air
http://www.hepsikamera.com/unomat-505-psv-909-tripod-p-1998.html
Bu tripodu öneririm. Bende bundan kullanıyorum ve çokta memnunum. Unomat diye bir marka, sanırım Alman malıymış.
İstanbul'da, Sirkeci'de Polat Fotoğrafçılık'ta bulabilirsin.
Binicem fıstığın üstüne, vurucam kırbacı vurucam kırbacı...
manfrotto 701rc2 video head ve 055 yada x190 pro foto tripod alabilirsin..350 ytl civarında..ben memnunum..ama elindeki kamera handycam ise .. taşıma kapasitelerinden dolayı kamerana göre değişir.. o fiyat aralığında kaliteli bir marka manfrotto düşünebilirsin.. zoom ithalat sirkeci'nde yerleri..
I don't know. I had no food or water. It was very cold. I thought - if
I can even save just one... but he got so heavy. So heavy...
Bak benim rastgele verdiğim modelin üstünü vermiş:) Zaten deneyip al, hatta ayak olarak iyi ve ucuz birşey seç parana göre ama sonuna kadar açılmasına özen göster ayakların derim ben.Ben genelde belaltı hızasında çekim yapmayı seviyorum ondan herhangi bir tripod o seviyede düzgün sonuç vermiyor ayakların yere neredeyse paralel olabilmesine dikkat et.
*our AC-130 in the air
Tavsiyeler için teşekkürler, aslında unomat hoşuma gitmedi değil aklımın kenarına hemen yazdım, ama aklıma takılan şey bu tripodun kalitesinin nasıl olduğu. Uzun yıllar sorun çıkarmadan kullanabileceğim bir ürün olup olmadığı. Bu tripodun özelliklerinde hidrolik olduğundan bahsediliyor. Hidrolik tripodların sistemi hakkında hiç bir bilgim yok çalışma prensipleri nedir bilgi sahibi olan varsa aktarabilir mi acaba? Hepa ve claricestarling da manfrotto 700 serisinden bahsetmiş, bu seri de hidrolik midir acaba?
kameranın modeli nedir..
uzun yıllar sorun çıkarmadan kullanacağın modeller maalesef o fiyata yok..fiyat/performans yazabilirim..hatta övdüğüm manfrotto kit için bile yetersiz olduğu söylendiğinden, kafa göz arkadaşlarla dalaştık kardeş şehrimiz benimsinemalarımda..
barış o fotoyu istiyorum mailime 🙂 avatar yapcam..
manfrotto 190 xprob 250 ytl
üzerinede kafa olarak yine manfrotto 700 yada 701 rc2 150 ytl.
bende de manfrotto 190xprob var.aldığına değer, çok çok tavsiye ederim.
055xprob lar büyük fazla ve gereksiz gelir ; büyük ve sağlam seviyorum diyorsanda 190 da bunu karşılıyor zaten.
kameranın modeli nedir..
uzun yıllar sorun çıkarmadan kullanacağın modeller maalesef o fiyata yok..fiyat/performans yazabilirim..hatta övdüğüm manfrotto kit için bile yetersiz olduğu söylendiğinden, kafa göz arkadaşlarla dalaştık kardeş şehrimiz benimsinemalarımda..
barış o fotoyu istiyorum mailime 🙂 avatar yapcam..
Kameram dvx102 çok ağır bir kamera değil biliyorum ama ileriki zamanlarda redrock m2 gibi ekipmanlar almayı planlıyorum hatta kameramı da değiştirdiğimde tripodumdan vazgeçmeden yıllarca kullanmak istiyorum. Aslında fiyatı fazla abartmamak kaydıyla daha iyi bir sete de fikir olarak geçiş yapabilirim... 🙂 tavsiyeleriniz çok önemli benim için
o zaman diyebileceğim manfrotto video kitlere geçiş yapmaya çalış..ağırlıklı olarak kafaya eğil..501/503 leri bir araştır..hatta 503 gerçek fluid bir kafa olduğunu söylemişti bir arkadaş ki yaş tahtaya basmaz, onları zorlamaya çalış..ama fiyatlar artabilir..sonuçta ayırdığın parayla birşeyler alacaksın unomat, silk de alınabilir ama kaliteli istiyorsan ben manfrotto öneririm..
sen şimdi mattebox, lens falanda alırsın tripod+head iyi bişeyler al, bizimkiller 190x ve 055 foto tripoddu ama handycamlede gayet tatminkar..
hatta 503 gerçek fluid bir kafa olduğunu söylemişti bir arkadaş
Fluid tam olarak ne anlama geliyor, hidrolik sistem denilen şey bu mu yoksa?
http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=2229
503 fiyatları 500 civarımıydı konuşmuştuk bi ara:)
Ama 503 harika alettir.
http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=1778
2.el bulabilirsen
Sachtler araştır derim şiddetle.
öyle bi cengaver ki uzun süre kullanırsın.Ama fiyatları çok uç.
*our AC-130 in the air