Mrb.
Kısa film çekerken bana gereklı olan yansıtıcı reflektörler nelerdir.Piyasada satılan 5+1 ler mi almam gerek yoksa yanlızca 1-2 tanesi işimi görürmü.Boyut olarakta hangi boyut yeterlidir.Tşk.
reflektör olarak kendin yap projelerine bakabilirsin, filmot ekibinin yaptığı (gayet basit bildiğin aluminyum folyodan) yapabilirsin. Benim önerim... Hem ucuz hem aynı işi görüyor yani.
Arkadaşın da dediği gibi kendin de yapabilirsin ama tabi çok fazla dayanıklı ve ergonomik olmaz. Öte yandan fiyat konusunda esneksek ve iyi olsun bir kere alayım bir daha üstüne hiç düşünmeyeyim diyorsan Lastolite al derim Manfrotto'nun ürünüdür. Filmde hangi boyutta kullanacağın sana kalmıştır. Eğer tam boy çekim alacaksan 4x6' boyutta olanları vardır (120x180 cm) yok eğer göğüs, bel plan vs. alacaksan ona göre ufak boyutları da vardır. Siyah reflektör aslında daha çok gobo olarak kullanılır. Yani ışığı engelleyerek şekil vermek için. Sarı sunlight'dır ışığı ısıtmak için kullanılır, gri direk yansıtıcıdır, beyaz yarım ve çeyrek poz olarak dağıtarak yansıtır, son yarı geçirgen beyaz ise hem yansıtmak hem de engellemek için kullanılabilir. Bence bu fazla gereksiz diyebilirim. Ben de reflektör almayı düşünüyorum bu biraz fazla ama. Lastolite'ın 4x6' Panelite Silver/White ürünü çok daha yararlı olur diye düşünüyorum.
Tşk. arkadaşlar.
beyaz straforun üzerine folyo ille istediğn ölçülerde yapabilirsin,tek tarafı reflektör öbür tarafı beyaz strafor yansıtıcı olarak kullanman mantılı olur