Zoom H1n veya Tascam dr-05x(2019) arasında seçim yapmaya kalkarken, tam Tascam almaya karar vermişken daha önce de olan ve yeni versiyonu Tascam dr-05x(2019) da da halledilmemiş bir "Büyük Sorun" okuyunca iyice kararsız kaldım.
Özellikle hem Tascam dr-05 kullanan arkadaşlardan hem de ses konusunda çok bilgili
spidervis ten bu konuda bilgi / uyarı rica edecektim
Google Çeviri:
Tascam DR-05x
Kötü
Yeni Tascam DR-05x piyasaya sürüldüğünde gerçekten heyecanlandım.
Eski Tascam DR-05 versiyonuna sahiptim, ancak geri verdim ve H1n'i aldım,
çünkü büyük bir sorunu vardı: radyo paraziti.
Tascam bu iyi belgelenmiş sorunu x-serisinde çözecektir diye umuyordum
Ama yapmadılar!
Nedenini hala anlayamıyorum. bu sorun DR-05, 07 ve 40 modellerinde bilinen bir konudur. Radyo Frekansı Girişimi (RFI) içindeki radyo, FM, AM - eski okul radyosu anlamına gelmez. Aslında, radyo dalgaları tüm telekomünikasyon biçimlerinde kullanılır. Yani, WiFi, 2G, 3G, 4G, 5G, Bluetooth, mikrodalgalar vb. Hepsi radyo dalgalarıdır. Kayıt konumlarımızın yalnızca daha fazla cihaz bağlandıkça radyo dalgalarına daha fazla doymasını öngörebiliyorum. Örneğin, kameram şimdi WiFi ve Bluetooth bağlantısıyla geliyor.
Bu neden Tascam DR-05x kullanarak ses kaydı yapmak anlamına geliyor? Daha kolay olmayacak. Ve kayıt ortamınız üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanız gerekecek. Örneğin, Tascam DR-05x'i insanların telefonlarını kullanacakları bir yerde kullanmayı planlıyorsanız, kaydınıza RFI girme ihtimaliniz yüksektir. Gerçeği söylemek gerekirse, Tascam DR-05x 3 feet veya daha yakın telefonuma, yönlendiricime, dizüstü bilgisayarıma yaklaştığında RFI ile ilgili sorunlar yaşadım. Tahminim, bu cihazlardan daha uzaktayken kayıtlarımda RFI alıyorum, sadece duyamıyorum.
Ve bunun dahili bir mikrofon sorunu olduğu konusunda öneriler gördüm (bu nedenle harici bir mikrofon kullanın). ama sorun değişmedi. Harici bir lav mikrofonu kullanırken de RFI elde edersiniz. Tahminimce bu, bu kaydedicilerin dahili devrelerinde bir sorun var (belki de “gürültü performansını yönetmek için ayrı dijital ve analog devre kartlarına”?). Ne olursa olsun, bu Tascam DR-05x kaydedici ile büyük bir sorundur.
orjinali: Kaynak: https://weloty.com/zoom-h1n-vs-tascam-dr-05x/
spidervis
paciente
Ben Tascam kullanmadım, bilmiyorum ancak bahsedilen radyo paraziti meselesi hemen her ses kaydedici için geçerlidir. Bazısı ek yazılımlarla bunu minimum seviyeye indirebilir. Aynı parazitler kayır sonrası da temizlenebilir. Tascam muhtemelen bu yüzden raw kaydı bozmamak adına bir ilave yapmamıştır. Yani sorumluluğu sesçiye bırakmışlar. Kayıt esnasında kablosuz bağlantı yapabilen ne kadar cihaz varsa, mümkün mertebe uzak bir mesafede olmalılar. Telefon vs. kullanılacaksa da, uçak moduna alınmalı.
Günümüzde HF yerien UHF yani ultra high frequency kullanıldığından bu tür sorunlar büyük ölçüde aşıldı fakat az da olsa böyle sorunlar mümkün. Lafın kısası, tek sorun buysa ve eğer ses kayıt ortamını kablosuz cihazlardan arındırabiliyorsanız veya parazit sesleri sonradan sileriz/sildiririz diyorsanız tascam'ı yine alabilirsiniz.
//Bir de mention'lama ile ilgili sorun olmuş. @ işaretini yapıp birkaç harf yazdıktan sonra biraz bekleyin. Alt kısımda seçenekler çıkacaktır, oradan seçin istediğiniz üyeyi. Bu şekilde manuel yazınca sistem çalışmıyor. Manuel yazmak için [ mention ] tag'leri içinde yazmalısınız.
O parazit denilen sey her yerde her konuda her sekilde karsina cikabilir. Gittigim bir cekimde deli etmisti beni ki ben zoom kullaniyorum. Bir sey parazit yapiyor ama ne bulamiyorum. Ne var ne yok tek tek kapattirdim. Sonra ortaya cikti ki tek bir ampülden kaynaklaniyor. Ortamda 10 tane ampül var sadece bir tanesi yapiyor. Neticede bu parazit mevzusu cok kaydediciyle ilgili su bu degil galiba. Her an her yerde karsina cikabilecek önlem alinmasi gereken bir sey. Neticede ortada sürekli sorun yaratacak kontrol altina alinamaz bir sey oldugunu sanmiyorum hicbir cihazda. Sorun varsa etrafta var, arindirip cözersiniz.
Ancak mention tag larıyla halloldu isimler konusu.
Verdiğiniz ayrıntılı bilgiler için çok teşekkür ederim.
İşin garip yanı ise
https://weloty.com/zoom-h1n-vs-tascam-dr-05x/
deki Zoom H1n ile Tascam DR-05x karşılaştırılmasında
Zoom H1n de bu radyo paraziti sorunundan hiç bahsedilmemiş olması
ve sırf bu parazit sorunundan dolayı tascam ı iade edip Zoom H1n aldığını söylemesiydi.
Keşke her ikisini de kullanan birisine ulaşılabilse de bu sorunun Tascam DR-05x da daha belirgin olduğunu söylese veya böyle birşey Zoom H1n de de aynı düzeyde var dese de
ona göre seçim yapılabilse.
her ne kadar siz Tascam DR-05x 2019 kullanmamış olsanız da her ikisinin de fiyatları hemen hemen aynı ise tercihiniz özellikler açısından hangisi olurdu?
Parazit meselesi biraz da şans işi. Örneğin tascam'ın kullandığı frekanslar ile benim telefonumum kullandıkları denkleşirse parazit olur. Bu kötü deyip zoom alırsın fakat bu kez o da kezzap'ın ampülü ile denkleşebilir. İşte zoom belki de bu durumu çözebilmek için ek bir yazılım kullanıyor olabilir. Bir de Amazon üzerindeki yorumlara bakın derim.
Kabaca baktığımda zoom h1n daha pratik, daha hafif, daha küçük. Tascam'ın ise kullanımı biraz daha zor fakat pil ömrü, kayıt süresi daha uzun.
Sizin için ses kaydediciyi gizlemek ve kullanım kolaylığı öncelikliyse zoom alın.
spidervis
Bahsettiğiniz frekansların denkleşme durumu bence de çok mantıklı.
Keşke senheizer telsiz kayıt aletlerindeki gibi frekansları değiştirebilme olasılığı olsaydı.
Çok teşekkür ederim.
KEzzAP
Eyvah. Ne kadar da sorun çözme işi sürmüş.
Çok teşekkür ediyorum