Forum

ZOOM H1 ve ATR3350 ...
 

ZOOM H1 ve ATR3350 hakkında

9 Gönderi
4 Üyeler
0 Reactions
2,913 Görüntüleme
(@adem-genc)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Merhaba,

Bu aksam Zoom H1 kayıt cihazı ve ATR3350 mikrofon elime geçti sizden bir kaç ip ucu almak istiyorum, daha önce böyle şeyler hiç kullanmadım.

1. Zoom H1 kendi mikrofona konuşurken en iyi MESAFE ne olmalıdır?

2. Zoom H1 kendi mikrofona konuşurken en iyi LEVEL seviye ne yapmak gerekir?

3. Zoom Arkasında AUTO LEVEL seçeneği var bunu ON veya OFF nerede kalması iyi olur?

4. ATR3350 ile kayıt yaparken en iyi LEVEL seviye ne yapmak gerekir?

5. Zoom H1 ve ATR3350 süngerleri her zaman ve durumda takılı olacak mı yoksa sadece dış mekanda takılı olacak iç mekanda takılmayacak mı?

Bilemiyorum belki kesin surada olacak denemez ama en azında şu aralarda yapmak gerekir diyebilirsiniz.

Şimdiden teşekkür ederim

 
Gönderildi : 25/05/2015 3:29 am
(@abced)
Gönderi: 47
 

Zoom H1'i 1. yıldır kullanıyorum. Deneyimlerim level'in çok yükseltilmemesi gerektiğini söyledi. Çok hassas olduğu için birisinin sesini kayda alırken arkaplan gürültüsü istemiyorsanız 55-60 yeterli olur, 1 metrelik mesafede. Ortam sesi alıyorsanız 80-85 seviye ile patlamayan sesler alabilirsiniz. Auto-Level ayarı sesteki orjinalliği bozuyor bence. Level'i kendine göre oynuyor makina çünkü. Bir de arkaplan gürültüsünü azaltmak için low cut filter in açık olması da daha temiz bir ses kaydı sağlıyor.

 
Gönderildi : 27/05/2015 9:49 pm
(@fulgura)
Gönderi: 0
 

1- Mesafe ne kadar azsa o kadar iyidir. Yani kadraj sorununa dikkat ederek olabildiğince yakın olması en iyisidir ama yaka hizası zaten ideal.

2- Seviye ayarı ortama göre yapılır. Önce ses sonuna kadar kısılır. Sonra yavaş yavaş ve kimse konuşmazken göstergelerin kıpırdamaya başlayacağı noktaya kadar açılır. Bu kıpırdama noktası ortam sesidir. Yani seviyeler kimse konuşmazken kıpırdamayacak ama bir ses çıktığında da kıpırdayacak durumda olmalıdır. Bu alt eşik ayarı. Üst için de, kayda girecek en yüksek ses, yani diyalog varsa diyaloğun en yüksek konumu %85-90 ayarında (0 db'nin 4-8dB altında) olmalıdır. Göstergeler en üstteki kırmızılı bölgeye girmemelidir. Auto level sıradan işler, düğün vb için iyi olabilir ama film vb türünden durumlar için kapalı tutulmalı çünkü yukarıda yazdığım ayarları bozar. Süngerleri takılı tutmanızın bir sakıncası yok. Mikrofon saklanmayacaksa yani röportaj vb durumu söz konusu ise dış mekanda takın, iç mekanda çıkarın derim. Ama mikrofonlar yaka içi vb saklanacaksa takmayın.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 27/05/2015 9:55 pm
(@adem-genc)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Çok teşekkür ederim, nereden nasıl başlayacağımı öğrenmiş oldum ona göre denemeler yapacağım.

Biraz önce aşağıdaki video izledim rode smart mikrofonu zoom h1 e takıyor level seviye 40db dip sesin eseri yok, kafaya taktım en yakın zaman kısmet olursa rode smart+ alacağım.

 
Gönderildi : 28/05/2015 3:58 am
(@adem-genc)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

@Fulgura ustam iyiki Zoom H1 almayı önerdiniz kamera sesi ile arasında dağlar kadar fark var, birde rode smart+ alırsam değmeyin keyfime ;))))

 
Gönderildi : 07/06/2015 3:00 pm
(@fulgura)
Gönderi: 0
 

Beğenmenize sevindim. Rode Smartlav güzel bir kablolu yaka mikrofonu ama o rakamlara çıkınca hesaplı kablosuzlar da var diye biliyorum.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 07/06/2015 3:03 pm
(@adem-genc)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Evet fiyatı yüksek ama ses kalitesi albeni diyor ;))) bu kalitede ucuz bir yaka mikrofnu bulursak tabi daha iyi olur

 
Gönderildi : 07/06/2015 3:12 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

deneme koysana sana zahmet.

 
Gönderildi : 08/06/2015 3:13 am
(@adem-genc)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Şuanda zoom h1 var bende bilinen, rode smart+ yok,
Ben kamera ses kayıdı ile zoom h1 kayıt arasında çok fark var dedim, benim kameram amatör Panasonic DMC LX100 bende hobi amatörüm

 
Gönderildi : 08/06/2015 4:16 am
Paylaş: