Forum

Ünlü Ses Sanatçılar...
 

Ünlü Ses Sanatçılarına Nasıl Ulaşılır ve İş Yaptırılır?

4 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
1,476 Görüntüleme
(@ahmet-bahadir)
Gönderi: 79
Başlığı açan
 

Merhabalar,

Forumda daha önce böyle bir konu açılmış mı diye kısaca bir arattım fakat bulamadım. Eğer açılmışsa affola.

Kendi kişisel projelerimizde, kısa filmlerimizde, kısmen bütçeli diyebileceğimiz yarı amatör çalışmalarımızda ünlü ses sanatçılarına nasıl ulaşılır ve iş yaptırılabilir bilgisi olan var mıdır?

Ünlü ses sanatçılarından kastım yabancı filmlerin dublajlarını yapan, reklam filmlerini seslendiren, duyduğumuz zaman hemen tanıyacağımız sesler. Mesela Transformers'ta Optimus Prime'ı seslendiren ve Pek Yakında filminide Ozan Güven'i seslendiren Ayhan Kahya'ya nasıl ulaşırım ve nasıl çalışabilirim? İster dijital ortam olsun ister yüz yüze fark etmez.

Bu tarz seslendirmenlerin yer aldığı platformlar var mıdır? Ücretleri nedir? Bilgisi olan varsa yardımcı olurlarsa çok mutlu olurum.

 
Gönderildi : 01/10/2017 10:20 pm
(@aykut8990)
Gönderi: 144
 

Merhaba...

Marka olmuş, ünlü ses sanatçıları olmasa bile bionluk.com da kaliteli sesler bulabilirsin... 20 kelimeyi 10 TL'ye falan seslendiriyorlar... Belki işini görür...

 
Gönderildi : 02/10/2017 12:15 am
(@ahmet-bahadir)
Gönderi: 79
Başlığı açan
 

Bionluk tarzı siteleri zaten biliyor ve kullanıyorum yer yer. Ben özellikle bilindik seslerle çalışarak prestijli bir algı yaratmak istemiştim. Konuyu açtıktan sonra Google'da derin bir arama yaptım. Bu tarz işlerle ses/dublaj ajansları ilgileniyormuş. Her sanatçının üyesi olduğu bir ajans var genelde. İnternette aratıp bulabilirsiniz. Ben ajansı bulup Ayhan Kahya için mail attım. Bir dakikaya kadar ses kaydı 2500tl + kdv dediler. 😀 😀 Hala yaptırmak isteyenler olursa yardımcı olmuş olalım. 😀

 
Gönderildi : 02/10/2017 2:46 am
(@mchtozr)
Gönderi: 74
 

Dostum aradığın adamlar Şişlide Fedaral Film Akademi diye bir mekanda dublaj eğitimi veriyorlar haberin ola 🙂

 
Gönderildi : 05/10/2017 1:35 pm
Paylaş: