Mrb.
Lİnkteki yaka mikrofunu Zoom h1 veya direkt 550d ye sorunsuz bağlanırmı.Makinaları bozabilecek bir etkisi varmıdır.TŞK.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-muzik-studyo-ekipmanlari-bolun-kablosuz-yaka-mikrofonu-wireless-mini-clip-on-microfon-102292162/detay/ " onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Jakı kanırtıp sokete kasten zarar vermedikçe hiçbir mikrofon kameraya zarar veremez. O konuda kaygınız olmasın. Daha çok kalitesi konusunda araştırma yapmanızı öneririm.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Tşk.Fulgura saol.
sataman aga aldıktan sonra memnun olup olmadığını bildirirsen, biz takipçilerin de tecrübenden faydalanmış oluruz 🙂
Mrb.
Telsiz mikrofonları aldım.Yanlız 550 d ye takmak için küçük bir ara jak gerekli.Yarım Tünel den alacağım inşallah.Demosunda iyi görünüyor ama deneyince yine yazacağım.
" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Merak ettiğim şu;
Ben 4 şekilde ses alabilirim,
-Makinanın kendi mikrofunundan
-Makinaya rode harici mikrafon takarak
- Telsiz mikrofonu makinaya takarak.
-Telsiz mikrofonu zoom h1 e bağlayarak
Tabiki bu usullerin bazılarını ikisinide kullanarak ses alabilirim.( örn: zoom h1 + yaka / rodemic microfon )
Ses alış şekilleri tabiki yerine göre ,ihtiyaca göre,çekime göre değişir ama ACABA HANGİSİ SESİ DAHA KALİTELİ ALIR ?
TŞK:
Sataman, daha önce de söylediğim gibi elindeki ekipmanla olası en optimum çözüm
1- 550D + Rode
2- H1 (+ mikrofon)
Bu sistem dışında elinde sonuçta nitelik olarak birbirinden farklı ama kalite olarak kullanılabilecek iki ayrı ses olacaktır. Buna göre devamını seçersin. Diğer her kombinasyon bu seslerden birini daha kaliteli, diğerini daha kalitesiz hale getirecektir. Özel çekim durumlarında (mekan nedeniyle, çevresel gürültü varsa vb) Rode'U boom ucuna, yakayı da 550D'ye takabilirsin ama geride kalanların alacağı ses sorunlu olabilecektir.
Eğer H1'i doğrudan kullanabiliyorsan öyle dene çünkü üzerindeki mikrofon hesaplı bir yaka mikrofonundan kalitelidir. Görüntüye giriyorsa o zaman boom/tripod ile ya da yaka mik. ile kullanırsın ama ses kalitesi ve niteliği değişir.
Çekim ortamınızda işe başlamadan önce deneme yapın ve dinleyin. Ona göre alternatif geliştirirsiniz.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Çok saol Fulgura,çekimlerimde yazdıklarını hiç unutmayacağım 🙂
sataman mikrofonların öncelikle hayırlı olsun kaça aldın ?
PORTFOLIO: http://xantia.cgsociety.org/gallery/908278/" onclick="window.open(this.href);return false;
Saolasın Prot.Gittigidiyordan aldım.KONGİN KM 208. 2 tk olarak 50 tl ye aldım.İki kişiyede takıp kullnılabilir.Tek takımını 50-60 tl ye veriyorlar nette.Sıfır aletler ama dana jak alıp denemedim.Biraz sonra jakı almaya gideceğim.Denedikten sonra son durumu paylaşacağım.Slm.
Mrb.
Yaka mikrofonunu denedim.Çok kaliteli olmasada sesi belli mesafeden alıyor.Roportajlarda faydalı olur diye düşünüyorum.
hayırlı olsun. Sesi, kablosuz yaka mikrofonunu ses kayıt cihazına bağlayarak mı aldın abi?
bir de senin kısa film bir doz hayat( " onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;)
ile ilgili yorumlara hiç cevap vermedin. ff'de linki vardı.
Mrb İnter.
Sesi 550d ye bağlayarak aldım.7-8 m de denedim.Sonuç ,çok temiz olmasada roportajlarda kullanılabilecek şekilde sesi aldı.Kurgudada daha güzelleştirilebilir diye düşünüyorum.Elde olması gereken bir alet bence.
Filmime yorumları görmedim bulursan link atarmısın.O film üzerine ben 2 film daha çektim.
2011 yılında BALIKÇI Çevre film çevre temalı kısa film yarışmasında 1. aldı.Fakat ben hiçbirini beğenmiyorum ve çok daha güzel şeyleri çekeileceğime inanıyorum.Ekipmanları toplmaya,olanlarında daha iyisini almaya çlışıyorum.
Zooom h1 henüz almadım.Bayramdan sonra inşallah.İlk etapta rode ile ses alırken aynı zamanda kulaklıkla sesi kontrol etmeği deneyeceğim.mp anfisini aldım 2 küçük jak ve spılıter alacağım inşallah.Onuda deneyince paylaşacağım dostum.
HERKESE İYİ BAYRAMLAR DİLERİM.
sana da iyi bayramlarrr
link:
http://filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=6642 " onclick="window.open(this.href);return false;
diğer filmlerini de ekle filmfabrikasına eleştirelim 😀
Sataman boş bir zamanında küçük bir video demo ile yaka mic. Ses testini buraya koyabilirsenen azından benim gibi almak isteyenler için teferans olurdu 🙂
PORTFOLIO: http://xantia.cgsociety.org/gallery/908278/" onclick="window.open(this.href);return false;
OK Prot .Bayramdan sonra inşallah. 🙂