Forum

Sennheiser MKE 400

18 Gönderi
4 Üyeler
0 Reactions
2,952 Görüntüleme
(@sickman)
Gönderi: 0
Başlığı açan

MKE-400 kameraya hot-shoe bağlantısı ile takılıyor. Kablosu da boom mikrofonu olarak kullanmak için kısa. 300 dolar çok pahalı fiyat bence bu tip bir mikrofon için. Bununla film çekemezsiniz, boom için kullanılabilecek bir mikrofon almanızı tavsiye ederim ben. Bu fiyata güzel rode mikrofonlar var.

www.fadeoutstudios.com - www.soberworks.ist - www.budabi.tv

Gönderildi : 28/06/2009 5:09 pm
(@exxexeex)

MKE-400 kameraya hot-shoe bağlantısı ile takılıyor. Kablosu da boom mikrofonu olarak kullanmak için kısa. 300 dolar çok pahalı fiyat bence bu tip bir mikrofon için. Bununla film çekemezsiniz, boom için kullanılabilecek bir mikrofon almanızı tavsiye ederim ben. Bu fiyata güzel rode mikrofonlar var.
Rode ile karşılaştırması var youtube'da ve sanırım MKE 400 daha iyi ses alıyor. Kablo hakkında haklısın ama kabloyu uzatmak sorun olmayacaktır. Ben yurtdışına sipariş verdim; bir arkadaş getirecek; fiyatı
200$.

la vita é bella

Gönderildi : 28/06/2009 5:17 pm
 Düd
(@dud)

MKE 400'ün hatalı bir tercih olacağını belirttikten sonra ses konusunda sickman'i dinlememenin ileride çok diz dövmeye sebep olacağını belirtmek isterim.

Sickman dememiş olsa bile özelden de belirttiğim gibi Rode daha iyi olur. Tüm piyasa onu kullanıyor zaten (NTG 2 yazmıştım sana özelden). Tabii fiyat biraz daha pahalı, kaliteden ama o da 🙂

a.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 28/06/2009 9:10 pm
(@uguratilgan)

Bende fiyat olarakta uygun olan RODE VideoMic mikrofonualmayı düşünüyorum

http://www.compel.com.tr/Include/Modules/ProductDetail.php?CatID=11&ManID=23&ProID=1775

sanada hayırlı olsun. Beraber başladık sayılır bu işleri . Tabi ben baya bir uzun süredir araştırmalarımın üzerine siparişimi yaptım. Saırım sende o şekilde olduğunu söylemiştin. Bakalım fabrikanın yeni yetenekleri olabilecek miyiz 🙂

Gönderildi : 29/06/2009 1:58 am
(@exxexeex)

@dude

Bakalım artık, olmazsa değiştiririz zamanla... Kaldı ki tek mağazadan tüm siparişleri vermek zorundayım şu an için ve rode yok orada yanılmıyorsam. Gerçi söylediğim gibi görüşler, yorumlar ve test sonuçları iyi gibi seçtiğim modelin. Kısmet gari ... 🙂

@uuratlgn

Sana sonsuz başarılar ve şans dilerim, umarım dilediğin gibi olur herşey. Bende şans olsa şansın modası geçmiş olur :D, beni bırak kendini kurtar sen 😀 .

la vita é bella

Gönderildi : 29/06/2009 3:22 am
(@uguratilgan)

Öyle deme dostum inşallah ilerde beraber projelerimizde olur 🙂

(yazım yanlışından dolayı düzeltme yapılmıştır.)

Gönderildi : 29/06/2009 4:04 am
(@exxexeex)

Bu arada senin linkini verdiğin ve almayı düşündüğün mikrofon "mono". Bunun sakıncası var mı yok mu bilmem ama "stereo" değil .

la vita é bella

Gönderildi : 29/06/2009 4:34 am
(@sickman)
Başlığı açan

Öyle deme dostum inş. ilerde beraber projelerimizde olur 🙂

Arkadaşlar, dost insanlar, geleceğin sinemacıları, sevgili yüzük kardeşleri.

"Öyle deme dostum inş." demek ne demektir.

a) "Öyle deme dostum İnşaat San. Tic. AŞ."

b) "Öyle deme dostum İstanbul Nalbant Şanayi"

c) Kaptan pilotun "Öyle deme dostum iniş takımlarım bozuldu" dediği anda uçağın yere çarpmasıyla karakutunun kaydettiği son söz öbeğinin yazıya dökülmüş hali.

Bu hatalara düşmeyelim. Kuralları okuyalım.

Gönderildi : 29/06/2009 4:37 am
 Düd
(@dud)

Bir mikrofon stereo ise zaten (film ses kayıt mikrofonları için konuşuyorum) çöpe atabilirsiniz. Mikrofonlar mono ses kaydeder. Ama örneğin ben üstünde 5.1 ses kaydedici olan handycam görmüştüm.. Hâlen gülerim.

Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 29/06/2009 4:40 am
(@exxexeex)

Dilimizi doğru kullanmamız konusundaki yergine ben de katılıyorum. Belki aceleye gelmiştir. 😉

la vita é bella

Gönderildi : 29/06/2009 4:42 am
(@exxexeex)

Bir mikrofon stereo ise zaten (film ses kayıt mikrofonları için konuşuyorum) çöpe atabilirsiniz. Mikrofonlar mono ses kaydeder. Ama örneğin ben üstünde 5.1 ses kaydedici olan handycam görmüştüm.. Hâlen gülerim.

Peki Rode'un bir başka modelini stereo olarak üretmiş olmasının ve bu mikrofonun da aynı kullanım alanı için olduğunu söylemiş olmasının sebebi ne olabilir? Cidden bilgi edinmek için soruyorum.

la vita é bella

Gönderildi : 29/06/2009 4:45 am
(@uguratilgan)

Öyle deme dostum inş. ilerde beraber projelerimizde olur 🙂

Arkadaşlar, dost insanlar, geleceğin sinemacıları, sevgili yüzük kardeşleri.

"Öyle deme dostum inş." demek ne demektir.

a) "Öyle deme dostum İnşaat San. Tic. AŞ."

b) "Öyle deme dostum İstanbul Nalbant Şanayi"

c) Kaptan pilotun "Öyle deme dostum iniş takımlarım bozuldu" dediği anda uçağın yere çarpmasıyla karakutunun kaydettiği son söz öbeğinin yazıya dökülmüş hali.

Bu hatalara düşmeyelim. Kuralları okuyalım.
Aceleyle yazınca böyle kısaltmalar oluyor.

Kusurumuza bakmayın sevgili,

a) ' hasta adam'
B) ' sickman'

hangisi uygunsa .. Bir yanlış daha yapmayalım.

Gönderildi : 29/06/2009 4:48 am
 Düd
(@dud)

Farklı kullanıcı grupları ve amaçları için farklı mikrofonlar üretilir. Kameraların da 10 milyar modelinin olma sebebi budur. İçindeki özellikler gereksizleştikçe de bilgisiz insanları kendine çeker çünkü o özellikleri bir şey sanırlar. Filmde ses kaydedici mikrofonun stereo olması gibi. Dip ve çevre gürültüsü kaydetmekten başka işe yaramaz stereo mikrofon.

sickman daha iyi anlatabilir.

Gönderildi : 29/06/2009 4:50 am
(@exxexeex)

Sonuç olarak mono olması sorun olmamaktan öte bir avantaj öyle mi?

la vita é bella

Gönderildi : 29/06/2009 4:52 am
(@sickman)
Başlığı açan

Peki Rode'un bir başka modelini stereo olarak üretmiş olmasının ve bu mikrofonun da aynı kullanım alanı için olduğunu söylemiş olmasının sebebi ne olabilir? Cidden bilgi edinmek için soruyorum.

Hangi mikrofon stereo Rode'un bu iş için ürettiği, tek tek bakamayacağım şimdi.

Gönderildi : 29/06/2009 4:56 am
Sayfa 1 / 2
Paylaş: