İyi günler;
Panasonic NV-GS400 kamerayla kısa film çekeceğiz ve shut-gun mikrofon kullanmak istiyoruz
ancak Rode NTG1 - 325 ytl ve NTG2 - 360ytl civarında olduğunu öğrendik.
Bunun yerine İstanbul'da Tünel'de bir dükkanda Joseph marka MS-320E modelinde bir shut-gun mikrofon bulduk fiyatı: 100 YTL. Satıcının ifadesine göre kısafilmcilere oldukça satılan bir mikrofonmuş ve Rode markasına göre %30 gibi bir kalite farkı varmış. Bunu almayı düşünüyoruz bir bilen varsa önerir mi, bu konuda bir öneriniz,yorumunuz var mı?
İkinci sorum; Herhangi bir zoom mikrofon aldığımız takdirde; mikrofon kablosunun ucundaki cakla Kameranın üstündeki küçük mikrofon cakı birbirine uymayacak.
Dönüştürücüler satılıyor, bu dönüştürücüleri kullandığımız takdirde ses kalitesi kaybı olur mu ve ya başka bir öneriniz var mı???
GYSO Film Yönetmenliği Kampı - Uludağ
rode video mic alın xlr dönüştürmeyle uğraşmayın..
video mic o yusuftan daha iyi...
Anladım, ancak videomic kullananlar çevredeki en küçük bir sesi dahi aldığını belirtiyor ve yeterince tek yönlü kayıt yapamadığından bahsediyor. Bu da bizim en büyük korkumuz.
yusuf almıyormuymuş 🙂
ntg de etraftaki diğer sesleri alıyor. mesela trafikte araba sesi olmadan kayıt alabileceğini sanıyorsan boom! fiat arttıkça yönsel performans artar..
1: yusuf un garantisi yok... videomic in 10 yıl kırılma dahil garantisi var
2: yusufu kim kullanıyor ben hiç duymadım bir liseli çocuğun aldığını görmüştüm.. (hepa sizin filme obeliskin getirdği mic o joseph) videomic ise birçok kişi tarafından kullanılıyor.
birşey daha eklemek lazım bu etraftaki sesleri alma meselesi mikrofonun suçundan çok.. sesi bir eq olmadan almanızdan geliyor... sesi kısamıyorsunuz!! ne geliyorsa o!
anladım teşekkür ederim yusuftan vazgeçmeliyim sanırım 🙂 peki video mic i istanbuldan alabileceğim biyer varmı? 🙄
satın almak için : www.compel.com.tr
ntg1 yada videomic kiralamak için bize gelebilirsin.
b2produksiyon
0538 920 76 79
kenan
bilgileriniz ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.. 😉
Ben de yusuf kullanıyorum, kutuda cak dönüştürücü de vardı. Güzel ses almıyor ama kapalı alanda, sessiz bi ortamda kullancaksanız yeter. Tabi biraz daha para verip videomic almak daha iyi.
İlk Adapazarı'nda bi elektrikçide görmüştüm, ordaki adam "Burda yerel televizyonlara bundan veriyoz hep." demişti. Yerel televizyonların sesi de bozuk zaten, studyodaki sesler bile bozuk çıkıyo, anlaşılıyo yine ama kaliteli değil.
Benim "Ben" dediğim bedenim mi, yoksa ben mi?
Satıcının ifadesine göre kısafilmcilere oldukça satılan bir mikrofonmuş ve Rode markasına göre %30 gibi bir kalite farkı varmış.
Hasta oluyorum bu doğubank esnafına, kaliteölçer diye bir alet var onlarda sokuyolar iki aleti içine farkı çıkartıyor hemen yüzdelik dilimde.