Forum

Hollyland LARK 150 ...
 

[Sabit] Hollyland LARK 150 Kablosuz Yaka Mikrofonu İncelemesi

9 Gönderi
4 Üyeler
1 Reactions
851 Görüntüleme
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Uzun süredir bu tarz bir ürün bekliyordum aslında, ses sorununu az ekipmanla çözmek için ideal:

Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen. 

 
Gönderildi : 07/02/2021 12:56 pm
aysegul reacted
(@paciente)
Gönderi: 0
 

Öncelikle hayırlı olsun.  Hemen sorumu soruyorum: Diyaloğu sterio olarak sağ ve sol olmak üzere iki ayrı kanala kaydettik. Bu kaydı postta ayırıp her ikisini de sterio olarak ayarlama şansımız var mı?

Ben de kablosuz yaka aldım o kısmını beceremediğim için diyaloglarda mikrofonların birini açık bıraktım hep.

 
Gönderildi : 07/02/2021 2:38 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

Ben bunun cevabını youtube yorumunun altına verdim ama orada @spidervis'i taglamiştim burada taglemeliydim oysa ki. Burada cevabı ona bırakıyorum. Belki benim bilmediğim şeyler de vardır ama mono to stereo efektleriyle çok rahatlıkla yapılıyor söylediğin şey. Kanallar ayrı kaydedildiyse yapman gereken aynı dosyadaki bir mikrofonu bir kenara diğerini bir kenara ayırmak ve tek dosyadan iki tane tek kanallı kayıt çıkarmak sonra onları efektle stereo'ya döndürmek. 

 
Gönderildi : 07/02/2021 6:07 pm
(@spidervis)
Gönderi: 0
Admin
 

@paciente hocam tabii postta her şeyi yapmak mümkün. Ben daw progmamım içinde stereo dosyaları iki tıkla mono kanallara ayırabiliyorum. Audio editor programlarında da farklı tekniklerle kanallar bölünür. Audacity'de mesela hatırladığım kadarıyla sadece sağ ve sadece sol kanalı ayrı ayrı kayıt edebiliyorduk. O konuda sıkıntı olmaz.

Mono'yu stereo yapmak da sorun değil zaten aynı ses ikinci kanala kopyalanıyor. Aslında bu daha derin konu, çünkü aynı sesi iki kulaktan da aynı anda duyduğumuzda stereo hakkını vermiyor. Mesela müzikte bir gitarı stereo yapacaksak, tek kaydı iki kanala da vermeyiz. Müzisyen aynı şarkıyı iki kere çalar ve birini sağa diğerini sola veririz. Dinleyici o zaman o genişliği hissedebilir. İki kanal aynı ses olduğunda böyle bir hissiyat yok.

Bu arada ürünle ilgili ben noise filter'ı çok etkili buldum. Sonradan ses temizliği yapmaya gerek bırakmıyor anladığım kadarıyla, muazzam. 

 
Gönderildi : 07/02/2021 7:16 pm
(@aysegul)
Gönderi: 0
 

Dahili lityum pil ile çalışması, pillerin değiştirilemez olması anlamına geliyorsa değiştirilebilir pilli senheiser a göre bence çok büyük bir eksiklik

 
Gönderildi : 08/02/2021 7:35 am
(@paciente)
Gönderi: 0
 

Cevap için teşekkürler dostlar. Bu arada kablosuz vericiye benim emektar videomic'i takıp denedim kabloya oranla birazcık kayıp var ama iç mekanda canavar gibi ve çok rahat oluyor. Aksiyon sesi için çok iyi. 

 
Gönderildi : 08/02/2021 11:55 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

@aysegul senheisser'ın fiyatı 600 dolar yalnız ve teklisi. Bir alıcı bir verici. Yani bir sennheisser'a vereceğin parayla bundan iki tane alabiliyorsun, yani 1 senheisser yaka mikrofonu fiyatına 4 tane yaka mikrofonun oluyor. Karşılaştırma yaparken bunu dikkate almak lazım. 

 
Gönderildi : 08/02/2021 2:14 pm
(@aysegul)
Gönderi: 0
 

@kezzap
Haklısınız, çok büyük fiyat farkı var.
Kendimi bu pili sabit aletlere alıştıramadım, sanki kısa bir süre sonra şarj almayacak da aleti kullanamama durumuna düşeceğim endişesi içinde olmaktan kurtaramıyorum kendimi

 
Gönderildi : 08/02/2021 6:54 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
Başlığı açan
 

4,5 saat dayandığı söyleniyor, henüz denemedim, ama en kötü 3 saat kullanım sunacağını düşünüyorum. Bence artık bu tarz kullanımlara alışmak lazım. Işıklar dahil her şey taşınabilir ve şarj edilebilir oldu. Basit bir Powerbank ile sorunlar çözülüyor. 

 
Gönderildi : 08/02/2021 7:20 pm
Paylaş: