H4N, H6 ve benzeri kayıt cihazı kullanan arkadaşlar. Eğer beraberinde NTG-2 gibi, pille kendini besleyebilen bir shotgun mikrofon kullanıyorsanız bu ürün gayet başarılı gözüküyor. İncelemenizi tavsiye ederim.
Ürünün yaptığı şu; Kayıt cihazınızdan gelen ufak besleme ile pilsiz çalışarak kullandığınız mikrofona ie kayıt cihazınız arasında bir preamp görevi görmektedir.
Video yada da göründüğü üzere, kayıt seviyesinin aynı olmasına rağmen büyük farklılıkta kazanç sağlıyor.
http://imageshack.us/photo/my-images/440/netoz.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Güzel katkı teşekkürler.
Güzel aletmiş ama Türkiye'de bulunur mu? Ben aynı iş için ya mini mixer ya da DI-box kullanıyorum.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Bende de bağlama çaldığım yıllardan kalma basit bir dı box var. Giriş çıkışlar xlr değil 6.30. Sesi yükseltiyor ama bazen cızırtı olabiliyor.
Bu alet güzelmiş gerçekten. Pahalı olduğunu da sanmıyorum.
Aslında amfi tamircilerine yaptırılabilir. Onlar mantığını biliyor. DI BOX kasasını, iki XLR fişi alıp yolu tutmak lazım.
şöyle bir şey
Bu tarz bir kasaya XLR dönüşümü yapılsa sizce iş görür mü?
Şöyle bir şeyler buldum ama bu mudur:
Şöyle bir şeyler buldum ama bu mudur:
http://www.mydukkan.com/urunler.asp?gid=663
şu ürün daha yakın bir şey ama fiyat uçuk
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.a ... 5ydU_l_uSo
XLR girişi olan mikrofon pre-amplerinden herhangi biri olur gibi ki aralarında 200-300TL'lik olanlar da var.
Mantık aynı, bence de olur.
Bilgi değerli, başlık sabit...
Bende de bağlama çaldığım yıllardan kalma basit bir dı box var. Giriş çıkışlar xlr değil 6.30. Sesi yükseltiyor ama bazen cızırtı olabiliyor.
Bu alet güzelmiş gerçekten. Pahalı olduğunu da sanmıyorum.
Aslında amfi tamircilerine yaptırılabilir. Onlar mantığını biliyor. DI BOX kasasını, iki XLR fişi alıp yolu tutmak lazım.
Yerli ürün var ve denedim ama ithal ile aynı fiyata. İkisi de 130 TL civarı idi. Ben Behringer kullanıyorum. Bu arada şunu hatırlamak lazım, bu aletler genelde enstrümana odaklı. Bizim için ise vokal yani insan ses ağırlıklı olmalı. Elektro gitarda distortion ile dip gürültüsü kabul edilebiliyor çünkü ses baskılıyor ama vokalde en büyük sorun dip gürültüsü. O nedenle hakkaten temiz sinyal elde etmek lazım. Bu nedenle de sadece sinyal yükseltici değil aynı zamanda kısmen de olsa temizleyici olması lazım. Ayrıca balanslı balanssız dönüşümü yapması Tascam kullanıcıları için elzem. 80 TL ile 150 TL arası araçlar var.
Mustafa Bey'İn gösterdiği alet ise 150 Dolar civarı.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Mantık aynı, bence de olur.
Hayır hayır olmaz. Yanlış ürün bakıyorsunuz. Onlar bağlama gitar için aletler. Şuna bakmanız lazım:
http://www.ucuzu.com/dj-aksesuari-c4954/behringer/ultra-di-active-di-box-di100-p124501619/
http://www.ucuzu.com/dj-aksesuari-c4954/behringer/ultra-di-di20-p125013843/
Bende ikincisinden var ve aynı zamanda yükseltici görevi de görüyor. Ama bu ürünler biraz tutarsız. Çoğu kişi şikayetçi dibi yüksek diye ama benimki tertemiz sinyal veriyor. Çift 1/4 girip çift XLR çıkış alıyorum. Çift yaka mik. ile Tascam Dr-40A giriyorum ki yaka mik.lerden birisine de phantom veriyor. İlki bugünlerde daha revaçta.
Yerli dediğim ürünün markasını hatırlamıyorum ama mağazada mikser ile test ettim. "Berk" vb olabilir. Made in Kırıkale diyordu ve çok güzel performans veriyordu.
Alternatif olarak preamp diye geçen ürünlere bakınız derim.
Ek: Yerli ürünün markası Sedef imiş. https://www.facebook.com/0absinthe/photos/pb.158183590973591.-2207520000.1402777984./186258974832719/?type=3&theater
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Uzun zaman önce bir yakınımın "sen anlarsın bir bak ne işe yarar bu" diyerek bıraktığı cihazı nihayet kurcalama şansım oldu. Cihaz M-AUDIO MobilePre . USB ile bilgisayara bağlanıp, ses kayıt almaya yarayan harici bir ses kartı aslında. Üzerinde 2x XLR giriş ve 2 adet başka kayıtçıya veya hoperlöre ses aktardığı 6.35 jak çıkışı var. Mantıken, elimdeki Zoom H4N ve Rode NTG2 ile de kullanabileceğimi düşündüm ve test ettim. Çok kısa testin linkini bırakıyorum.
Tabii ki ilk defa denediğimden Zoom H4N üzerinde olması gereken ayarları tam bilemedim. Ufak tefek sıkıntılar var ama bana göre sesi çok daha başarılı şekilde kayıt aldım. Sadece db yüksekliği değil, ses tonunda da iyileşme var gibi. Ayrıca cihaz USB besleme ile çalışabildiğinden, powerbank ile de dışarıda kullanabilme imkanım var.
Yakın zamanda H6 satın almayı düşünüyordum. XLR giriş fazlalığı çok önemli değil benim için. Eğer bu şekilde kaliteli ses alabilirsem almaktan vazgeçeceğim. Birkaç test daha yapıp göreceğim.
Cihaz :
Epey farkediyor. Peki programdan dip sesi kontrol ettin mi? Bunun gibi bir cihaz bakınıyordum ben de.
Daha önce benim dibox'u parçalayıp denemiştim epey de yaklaşmıştım ama... Biraz internette gezinip bakayım.