Forum

650D'de AGC Nasıl K...

650D'de AGC Nasıl Kapatılır?

10 Gönderi
4 Üyeler
0 Reactions
1,789 Görüntüleme
(@finch)
Gönderi: 5
Başlığı açan

Menüden baktığımda AGC ile ilgili bir şey bulamadım. 650D'de var mı böyle bir ayar? Teşekkürler.

Gönderildi : 06/05/2013 9:20 pm
 Vlad
(@vlad)
Gönderi: 0

Mod tekerinden videoyu seçiyoruz. menüye giriyoruz 2. başlık altında ses kontrolle ilgi manüel ya da otomatik seçeneği var..

Gönderildi : 06/05/2013 10:16 pm
(@finch)
Başlığı açan

Mod tekerinden videoyu seçiyoruz. menüye giriyoruz 2. başlık altında ses kontrolle ilgi manüel ya da otomatik seçeneği var..
Öyle yapmama rağmen yine de bir hışırtı oluyor. Bu yöntem harici mikrofon takılıyken de geçerli mi, bu arada?

Gönderildi : 06/05/2013 10:26 pm
 Vlad
(@vlad)

dahili mikoondan alınıyosa ses bu şekilde hışırtılar olması doğal. harici mikrofonda bu ses db ayarı makul düzeydeyse bozukluk olmaz. harici mikrofon da takılı olsa dahiliden de alsan sesi manuel modda db yi yüksek tutarsan seste patlamalar olabilir. bu benim başıma canon xl1s kullanırken geldi. kendi mixerine sahip bu kamerada tüm ses ayarlarını full de unutmuşum. kontrol yapmadan 2 saat bir konser çekmiştim. dinlediğimde cazur cuzur gürültünün dışında bişey yoktu 🙂

Gönderildi : 06/05/2013 10:31 pm
(@finch)
Başlığı açan

db ayarı hakkında bilgi edinebileceğim bir yazı var mı, bildiğiniz? bir de rode videomic almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz?

Gönderildi : 06/05/2013 11:22 pm
 Vlad
(@vlad)

desibel ayarı ses şiddetiyle alakalı. oto moddayken dış mekanda karşılıklı bir diyalog çektiğini düşün. bir anda yakınlardan bir araba kamyon vs gçiyor. kamera kendi belirlediği desibelin dışına çıkamayacağı için yüksek araç sesini bastırmak için volümü iyice kısacak. diyaloğa noldu güme gitti. manuel modda bu müdahaleyi yapamayacak kamera bomba da patlasa aynı şiddette kayıt devam edecek. otomatikte dikkat ettiysen göstergede ses yeşili hiç geçmez çünkü o kısma kadar ses şiddeti güvendedr. patlama yapmaz. manueldede aynı matığı kullanmakta fayda var.

Gönderildi : 07/05/2013 12:35 am
(@finch)
Başlığı açan

desibel ayarı ses şiddetiyle alakalı. oto moddayken dış mekanda karşılıklı bir diyalog çektiğini düşün. bir anda yakınlardan bir araba kamyon vs gçiyor. kamera kendi belirlediği desibelin dışına çıkamayacağı için yüksek araç sesini bastırmak için volümü iyice kısacak. diyaloğa noldu güme gitti. manuel modda bu müdahaleyi yapamayacak kamera bomba da patlasa aynı şiddette kayıt devam edecek. otomatikte dikkat ettiysen göstergede ses yeşili hiç geçmez çünkü o kısma kadar ses şiddeti güvendedr. patlama yapmaz. manueldede aynı matığı kullanmakta fayda var.
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler. 🙂
Rode Videomic almayı düşünüyorum. Son olarak, 650D'yi bu mikrofonla kullansam ve sesi manuel olarak kaydetsem, o hışırtıyı tamamen yok edebilir miyim?

Gönderildi : 07/05/2013 1:59 am
(@paciente)

Hışırtıdan kastınız dip ses sanırım. DSLR'de kronik bir sorundur. Tamamen yok edemezsiniz. Bunu aşmanın en etkili yolu harici ses kayıt cihazı edinmek.

Gönderildi : 07/05/2013 2:37 am
(@finch)
Başlığı açan

Hışırtıdan kastınız dip ses sanırım. DSLR'de kronik bir sorundur. Tamamen yok edemezsiniz. Bunu aşmanın en etkili yolu harici ses kayıt cihazı edinmek.
Son defa emin olmak için soruyorum. 650D için o bahsi geçen mp3 yöntemini yapsam bir yararı olmaz de mi? Manuele aldığımda zaten onu yapmış oluyorum. Doğru mu anlamışım? Bu konularda yeniyim kusuruma bakmayın.

Gönderildi : 07/05/2013 8:15 pm
(@fulgura)

Hışırtı ile AGC'Nin bir alakası yok. Hışırtı derken tam kastettiğiniz nedir? Bir örnek koyun mümkünse ve ona göre bakalım. Sorununuz AGCden kaynaklı yükselip alçalan dip ses ise mikrofon ile onu çözemezsiniz. Ya uygun bir Magic Lantern bulacaksınız ya da MP3 çalar ile deneyeceksiniz ki her zaman başarılı sonuç vermez. Ayrıca o yöntem ile sadece mono ses alırsınız ki aslında bir sorun değildir ama elinizde stereo mikrofon vb varsa o zaman mantıksız olur. Sadece Rode VM ve MP3 player ile göreceli bir kalite artışı sağlarsınız ve AGC sorunundan kurtulabilirsiniz.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 10/05/2013 2:49 am
Paylaş: