Forum

500D Mikrofon sorun...

500D Mikrofon sorununa yardım! ACİL

13 Gönderi
4 Üyeler
0 Reactions
2,002 Görüntüleme
(@canbarut)
Gönderi: 14
Başlığı açan

Arkadaşlar biz ilk kısa filmimizi çekmeyi düşünüyoruz bu aralar. canon eos 500d ve canon marka 18-55,75-300 lenslerimiz var. ancak mikrofon sorununu nasıl halledebiliriz. bazı arkadaşlar rodeo mic önerdiler. ancak cihazda mikrofon girişi yok. :/

yardımcı olursanız gerçekten seviniriz. bütün arkadaşlarım adına şimdiden teşekkür ediyorum 🙂

Gönderildi : 18/08/2011 12:54 am
(@canbarut)
Başlığı açan

Yardım edecek kimse yok mu? :/

Gönderildi : 18/08/2011 3:03 pm
(@mtnrdgn)
Gönderi: 0

Kameranın kendi mikrofonuyla yetinmeyeceğinize göre harici ses kayıt cihazı kullanmanız gerekiyor. Forumdan harici ses kayıt cihazlarıyla ilgili açılmış başlıkları okursanız pek çok seçenekten kendinize uygun birşeyler bulabilirsiniz. Örnek H4N. bu cihazla kendi başına sesleri alabileceğiniz gibi ayrıca buna shotgun mikrofon bağlayarak kayıt yapabilirsiniz.

Gönderildi : 18/08/2011 3:10 pm
(@canbarut)
Başlığı açan

peki mini jack sayesinde rode mic kullanabileceği söyleniyor sizce doğru mu?

Gönderildi : 18/08/2011 3:24 pm
(@mtnrdgn)

cihazda mic girişi yok yazmışsınız. varsa kullanılabilir.

Gönderildi : 18/08/2011 3:28 pm
(@canbarut)
Başlığı açan

😥 peki ek bir soket yardımı ile falan bağlamak mümkün değil mi?

Gönderildi : 18/08/2011 3:39 pm
(@mtnrdgn)

mic girişi yoksa tek seçenek harici kayıt yada kameranın kendi mikrofonu.

Gönderildi : 18/08/2011 3:41 pm
(@canbarut)
Başlığı açan

lanet olsun!
🙁 😈
şimdiki aklım olsa 550 d alırdım.

şimdiden teşekkürler.

birde bana bu başlıkta bağlanabileceğini söylemişlerdi? :/

http://filmfabrikasi.com/forum/viewtopic.php?f=57&t=9959 " onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 18/08/2011 3:42 pm
(@mtnrdgn)

orada mikrofonu harici kaydediye bağlayabileceğinden bahsediyor. Mikrofonu kameraya takmak o kadar önemli değil ki. Profesyonel çekşmlerde ses ayrı kaydedilir zaten. senin de yapman gereken sadece harici kaydedici veya harici kaydedici + mikrofon kullanmak.

Gönderildi : 18/08/2011 3:47 pm
(@canbarut)
Başlığı açan

pek ama zoom h4n çok pahallı. 650 tl .

mikrofon girişi olsaydı şu merette bir mikrofon alır, kurtulurduk 😀

Gönderildi : 18/08/2011 3:55 pm
(@mtnrdgn)

kameranın mikrofonunu neden kullanmak istemiyorsun? çok gürültülü bir ortamda diyalog çekmeyeceksen (ki kamera üstündeki rode videomicle de bu sorunu çözmezsin) canonun kamera mikrofonu gayet iyi. Çünkü eğer profesyonel bir sesçinin yardımını almayacaksan kamera mikrofonu sana en iyi seçeneği sunacaktır. Shotgunları doğru kullanamazasan sonuç felaket olur.

Gönderildi : 18/08/2011 4:20 pm
(@babaluga)

Harici kayıt cihazı dışındaki tüm çözümler amatör bir yaklaşım olur bencileyin ama kısa filmciler zaten amatör ruhla bu işi yaptıklarına göre sorun yok gibi, öte yandan kayıt cihazı bile olsa ses kaydı denen iş tamamen bu işi bilen birisi tarafından da yapılmadıkça milyon tane problem çıkıyor.. Bizde pro filmlerde bile bir yığın sorun var ki yurt dışından gelen elemanlar yapıyor ses kompozisyonlarını tabir yerindeyse sesin "dantel" gibi işlenmesi gerekiyor..

Gönderildi : 18/08/2011 4:39 pm
(@anilcagin)

Kirala dostum herşeyi satın almak zorunda değilsin.

‎"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...

Gönderildi : 19/08/2011 3:31 am
Paylaş: