Merhaba arkadaşlar. Şuan elimde montajlanmak üzere Canon 500D ile çekilmiş diyaloglu amatör bir kısa film var. Seslerin tamamı 500D nin dahili mikrofonuyla kaydedilmiş. Dip sesleri azaltmak ve konuşulan seslerin duyulabilirliliğini arttırmak için Adobe Premiere CS5'te maximum Db seviyesi, compressor, maximizer kullanımı vb. yapmam gerekenleri anlatabilirmisiniz. Yaptığım işin çok fazla acelesi yok o nedenle buradan gerekli bilgiyi alana kadar bekleyebilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
O işi adam gibi yapmak için sesleri tamamen dışarı alıp ayrı bir ses editöründe çalışmanız lazım. Premiere ve AE'nin ses ayarları sınırlı. Sıkıştırılmamış bir formatta sesleri çıkarıp öyle deneyin.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Sound Forge ve Soundbooth gibi programlarda daha önce bu işi yapmışlığım var ancak doğruluğundan emin değilim. Siz biliyorsanız yardımcı olabilirmisiniz. Cevap için teşekkürler.
Tam olarak sorularınız nelerdir? Yani herşeyi başından sonuna anlatmak uzun bir ders olur. Sİz süreçte takıldığınız yerleri sorun, isterseniz de 10 saniyelik ses klipleri halinde biryere yükleyip probleminizi söyleyin, buradakiler daha net yardımcı olabilirler.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Örneğin sesin bass frekanslarını arttırma ve ntv de olduğu gibi normalden daha bir tok ve güçlü ses elde etme. Yani çok kötü kaydedilmiş bir sesten maximum verim alma. Biliyorum her ses kaynağına farklı uygulamarda bulunmak lazım, bunu biran için kenarda bırakalım.. Hazır presetler de olur tabi yapabilirim ama sonuçta ben yaptıktan sonra doğru olup oladığını hiçbirzaman bilemiycem. En azından şu tutorial'lar da sana yardımcı olacaktır denirse benim işimi görecektir.