Forum

Ustalarla Buluşma (Senaryo Dersleri)

12 Gönderi
7 Üyeler
0 Reactions
3,505 Görüntüleme
(@mordevrim)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Geçen sene katıldığım ve çok faydasını gördüğüm ustalarla buluşma seminerinin 2.si yapılıyor arkadaşlar. Bu sefer katılanlar gerçekten çok iyi. size biraz formattan bahsedeyim. Biraz atölye, biraz seminer havasında. Ders verecek kişi geliyor ve tüm katılımcılara senaryo yazmanın inceliklerini anlatıyor. Konusu genellikle kendi ustalık alanına göre değişiyor.

Bu kez katılımcılar şu şekilde:

Yavuz Turgul
Çağan Irmak
Birol Güven
Nilgün Öneş (Süper Baba, İkinci Bahar, Hatırla Sevgili, Yabancı Damat vs.'nin senaristi)
Gaye Boralıoğlu (Hırsız-Polis, Bıçak Sırtı, Bir İstanbul Masalı vs.'nin senaristi)
Mahir Günşiray

Bilgi almak isteyen bana sorabilir.

Yapmayın. Aynı Big Bang'in çocuklarıyız hepimiz...

 
Gönderildi : 22/01/2009 4:50 pm
(@mordevrim)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Senaryo Yazarları Derneği’nin (Sender) düzenlediği ve senaryo yazmak isteyen herkese açık olan “Ustalarla Buluşma” programının bir yenisi daha 15 Şubat’ta başlıyor…

Bu dönemki programda ünlü senaryo yazarı, yönetmen Yavuz Turgul, senaryoda dramatik yapı; Issız Adam filmiyle son dönemde adından çok söz ettiren Çağan Irmak, yönetmen gözüyle senaryo; ünlü yapımcı ve senarist Birol Güven, komedi; Hatırla Sevgili ve Güz Sancısı’nın senaryo yazarı Nilgün Öneş, senaryoda ön hazırlık; Hırsız-Polis, Bıçak Sırtı gibi birçok dizinin yazarı Gaye Boralıoğlu, senaryonun temel unsurları; ve Mahir Günşiray, oyuncu gözüyle senaryo; anlatacak.

Bugüne kadar üç kez yapılan ve büyük ilgi gören programa senaryo konusundaki bilgi edinmek isteyen herkes katılabiliyor. Kayıt için son tarih: 06 Şubat 2009 Cuma!

Ayrıca:

SAFA ÖNAL ATÖLYESİ

Bu seminerlere paralel olarak, katılımcılardan gelen istek üzerine Safa Önal, 7 Şubat – 7 Mart 2009 tarihleri arasında beş hafta sürecek bir senaryo atölyesine başlıyor. Bu programda katılımcılar, Türkiye’nin yaşayan en eski ustalarından Safa Önal’ın tecrübelerinden faydalanma imkânı bulacaklar. Kayıt için son tarih: 06 Şubat 2009 Cuma!

HALUK ÜNAL ATÖLYESİ

Haluk Ünal tarafından gerçekleştirilen Temel Tasarım Senaryo Atölyesi ise; “script doctoring ve dramaturji” esaslı formatı sürdürüyor. Ürün odaklı (sinema/tv filmi senaryosu) atölye 8 Şubat 2009’ da başlıyor.

Bütün çalışmalar için gerekli bilgi ve ayrıntılara Sender’in web sitesinden (www.sender.org) ulaşabilir ya da 0 212 244 21 22 no’lu telefonu arayabilirsiniz.

Yapmayın. Aynı Big Bang'in çocuklarıyız hepimiz...

 
Gönderildi : 23/01/2009 1:25 am
(@emrahsaglik)
Gönderi: 38
 

bu tip seyler neden hep istanbul da 🙁

www.emrahsaglik.com

 
Gönderildi : 23/01/2009 1:41 am
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

Eyüp sultan, bu etkinliğin reklamını yapmaktan çok, bize senin daha önce katıldığın ilk etkinliğin sana neler kattığını, neler öğrettiğini anlatabilir misin biraz..

Gerçekten bir işe yarıyor mu, bakış açımızı, düşünme biçimimizi değişitiriyor mu, daha önce göremediğimiz veya dikkat etmediğimiz şeyleri farketmemizi sağlıyor mu? Yani ne sağlıyor bu seminerler biraz bahseder misin?

Bu arada alakasız olarak aklıma geldi de, yamulmuyorsam seninle en son geçen sene bu etkinliğe katılmak için İstanbul'a geldiğinde görüşmüştük.. Bİr de arada Özgür festivale gittik ama galiba di mi.. Evet, o da vardı sanki..

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 23/01/2009 2:43 am
(@mordevrim)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

En son 25 mayısta Emel'in doğum gününde görüştük, biz gitmiştik Aykut'la sen hatun izin vermiyor, tırsıyorum deyip gelmemiştin.

Bu seminere gelince, evet, faydasını gördüm. Çünkü karşındaki kişiler ülkenin en tutmuş dizilerini yazan kişiler. En yüksek gişe yapmış filmlerin senaristleri vs. Geçen sene güzel olan taraf seminere katılan sadece 25-30 kişi olmasıydı ve biz senaristlerle birebir muhabbet ettik, neler yapmalıyız, neler yapmamalıyız. Mesela Nilgün Öneş bana yabancı dizilere biraz ara ver, eğer bu işten para kazanmak istiyorsan annen baban ne izliyorsa onu izle, biraz halka in demişti 🙂 ve ben o günden beri Türk dizileri izliyorum. aşk ı memnun'nun, yaprak dökümü'nün hastası oldum çıktım 🙂

Mesela yine nilgün hanım yabancı damat'ı yazmadan önce antep'e gidip 1 ay kaldıklarından bahsetmişti. Ve oranın şivesini, töresini, halkını, zevklerini araştırdıklarını söylemişti. Bir senaryoya başlamadan önceki hazırlığın çok önemli olduğunu anlatmıştı.

Ve ayrıca çok güzel ufak teknikler de anlatıyorlar. Ben dizi yazma konusunda bir çok teknik öğrendim bu kişilerden.

Ve @emrahsağlık, bu tip şeyler hep istanbul'da evet, ama ben de kütahya'dan gidip geldim. İsteyince yapılıyor.

Yapmayın. Aynı Big Bang'in çocuklarıyız hepimiz...

 
Gönderildi : 23/01/2009 3:49 am
(@enjeksiyon)
Gönderi: 0
 

ben katılacam sanırım...çağan ada katlanacaz artık naapalım 😀 (ben onnan küsüm) :mrgreen: burdan katılacak olan canlar haber versinde hepberaber gider gelirik okula..okul nerde?

şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...

 
Gönderildi : 24/01/2009 10:42 pm
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

Fiyatlara bağlı olarak ben düşünebilirim ama bu dönem okulu bitiriyorum, çok da vaktim olmayabilir..

Bu mesajı da 3. gönderme denemem, hadi bakalım..

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 24/01/2009 10:45 pm
(@merakli-ogrenci)
Gönderi: 0
 

11 Şubat'a kadar uzatılmış kayıtlar. Bilginize...

 
Gönderildi : 07/02/2009 11:46 pm
(@kabuss_1)
Gönderi: 0
 

maalesef bu tarz etkinlikler istanbulda ya anadoludakiler ne yapsın neyse başımızın çaresine bakacağız artık ama katılmayı çok isterdim

http://www.minyaturyapim.com

Flycam Nano Önizleme ve Test Videosu

 
Gönderildi : 12/02/2009 12:20 am
(@beran)
Gönderi: 0
 

mordevrim peki Ankara'da böyle birşey olma ihtimali nedir ? 🙂

Akın var güneşe akın! Güneşi zaaptedeceğiz güneşin zaptı yakın!Toprak bakır gök bakır.Haykır güneşi içenlerin türküsünü,hay-kır haykıralım!

 
Gönderildi : 12/02/2009 1:39 am
(@mordevrim)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Ankara'da da bir sürü etkinlik var benim bildiğim. 2. elciler oldukça sıkı bu konuda. Onlarla iletişime geç bence. Kadir Köymen'in de ders verdiği bir etkinlik daha vardı, aynı şey miydi o? Orada sanki bir senaryo dersi / kursu / atölyesi vardı sanki.

Yapmayın. Aynı Big Bang'in çocuklarıyız hepimiz...

 
Gönderildi : 12/02/2009 2:35 am
(@beran)
Gönderi: 0
 

Şimdi ikinci el kısa film festivali var. Fest kartım var buna katılacağım. Nejat İşler var 2.el de.Ve atölye çalışmaları falan. Yavuz Turgul'un olması beni çok cezbetti okul olmasa gelirdim İstanbul'a umarım Ankara'da da böyle birşey ayarlanır.

Akın var güneşe akın! Güneşi zaaptedeceğiz güneşin zaptı yakın!Toprak bakır gök bakır.Haykır güneşi içenlerin türküsünü,hay-kır haykıralım!

 
Gönderildi : 12/02/2009 2:39 am
Paylaş: