Forum

Masrafsız Kısa Kork...

Masrafsız Kısa Korku Filmi Senaryosu-2012

6 Gönderi
4 Üyeler
0 Reactions
2,341 Görüntüleme
(@onucuncu_1605504554)
Gönderi: 0
Başlığı açan

2012

Formata fazla takılmayın, siteye yükleyince böyle oldu. Masrafsız kısa film senaryosu. Yıkık ve metruk bir binanın içinde ve dışında gündüz çekimi yapılabilinir.
SAHNE 1 DIŞ/GÜN ANKARA/YIKILMIŞ BİR ALAN
MEHDİ

Ön Fon: Terminatör Film Müziği
Parlak güneşin altında, yıkılmış binaların arasında, Mehdi yavaşça yürümektedir. Üstü başı yırtık ve kafasında kanlı bir sargı bezi sarılıdır. Oturur. Sırtındaki çantasından kamerasını ve tripodunu çıkartıp, karşısına kamerayı kurar. Ayarlarını yapar, kayıt düğmesine basar ve kameranın karşısına oturarak konuşmaya başlar. Kameranın şarjının azaldığı da görüntüye gelir.
Mehdi- 20.12.2012 saat 12:12. Bu sabah güneş batıdan doğdu. Mayalar haklıymış. Yılbaşı kutlamalarında olduğu gibi, ilk görüntüler Avustrulya’dan geldi. Güneşin doğuşunu beklerken, Tsunamiyle yok oldular. Sydney’deki “Harbour Bridge” üstündeki insanların, üstüne bir kova su dökülen karıncalar gibi yok olmasını televizyondan seyreden insanların yaşadığı şaşkınlık, ölen insanlarınkinden daha fazlaydı. Panik ve heyecanla herkes bu sefer Çin’i izlemeye başladı. Çoğunluğu şanslıydı. Ne olduğu anlamadan Tsunami veya depremle yok oldular. Sıra Hindistan’a geldiğinde ise televizyon, internet ve cep telefonları çöktü. Onların ölümlerini seyredemedik. Biz Türkler korkmadık veya korktuğumuzu göstermedik. Sokaklara dökülüp, kıyamet geliyor diye çığlık atmadık, ailelerimizle birlikte evde sakince ölümlerimizi bekledik. Dalga dalga gelen depremler, yıktı geçti. Ankara yıkılırken, başımıza gelen aydınlığın eseri olduğunu ispatlarcasına, hava sanki yaz havası gibi sıcak ve aydınlıktı. Hala da tek bir bulut bile yok. Ey insanoğlu, eğer bu kasedi izleyecek teknolojiye tekrar ulaşırsan, bu senin kutsal kaydın olacak. Bundan sonra ne millet, ne devlet ne de din kuracaksın. Tek kural, tek yasa, tek din, sadece vicdanın olacak ve...
Kamera kapanır.

GERÇEKTEN SON
VALLA

Deccal, gördüm seni sobe.

Gönderildi : 19/10/2010 1:46 pm
(@ramiskalkan)
Gönderi: 40

bu da baya iyiymiş 😀

Gönderildi : 20/10/2010 2:04 am
 prot
(@prot)

aslında ben bu senaryoyu begenmiştim her nekadar mattepainting'ler ile desteklensede, ilk girişteki yıkık planları çekmek için, karakteri cidden yıkık bir alan içinde yürütmek ve oldukça büyük ebatlı greenler kullanmak şart.Hikayenin konusu akıcı fakat ,içinde efsaneler barındırıdıg için onların anlatımımı ve o güne dönüş süreci 90 dak bir film için anca yeterli olabilir.uzun metraj için uygun ama bence kısa için uygun degil..

PORTFOLIO: http://xantia.cgsociety.org/gallery/908278/" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 20/10/2010 1:49 pm
(@onucuncu_1605504554)
Başlığı açan

İllginiz için teşekkür ederim. Uzun metrajı için zaten şu an bir çok yapımcı ile görüşüyorum. 20.12.2012 sendromuna ilişkin olarak (o tarihte ne olacağını göstermekten çok, o tarihe neden ve nasıl gelindiğini anlatacak bir şekilde) bir dizi veya film projemin 2012 yılında gerçekleşeceğine inanıyorum. Diğer taraftan, yıkık binalar sorun oluşturuyorsa, yıkık bir binanın içinde, kahramanın ayağı enkaz altında kalmış bir şekilde de konuşturulması mümkün bulunmaktadır. Ben senarist olarak, hikaye ve karakteri oluştururum, eldeki imkanlarla mekan, atmosfer ve görüntü işi ise, yönetmen, kameraman, sanat veya görüntü yönetmeninin işi olacaktır diye düşünüyorum. Saygılarımla

Gönderildi : 20/10/2010 2:10 pm
(@trackless)

aslında ben bu senaryoyu begenmiştim her nekadar mattepainting'ler ile desteklensede, ilk girişteki yıkık planları çekmek için, karakteri cidden yıkık bir alan içinde yürütmek ve oldukça büyük ebatlı greenler kullanmak şart.Hikayenin konusu akıcı fakat ,içinde efsaneler barındırıdıg için onların anlatımımı ve o güne dönüş süreci 90 dak bir film için anca yeterli olabilir.uzun metraj için uygun ama bence kısa için uygun degil..

Deprem geliyor zaten, sağ kalanlar dan biri çeksin işte.

Gönderildi : 20/10/2010 5:20 pm
(@onucuncu_1605504554)
Başlığı açan

Eğer 2012 yılında büyük bir felaket yaşanırsa, bu film kutsal metin veya kayıt olarak, bundan sonraki nesillere aktarılabilinir. O yüzden bunu çekecek olan kişi, gelecekte "Messenger" olarak tarihe geçebilir.

Gönderildi : 20/10/2010 6:14 pm
Paylaş: