Katılmış olduğum AKBANK 9.KISA FİLM FESTİVALİ için acil senaryo arıyorum.Lütfen yardım edebilirmisiniz...
Değer verdiklerini Değeri olmayanlarla Değerlendirme ki o Değeri olmayanlar seni Değerlendirmeye KALKMASIN!!!
Yarışmanın konusu ile ilgilendiğiniz tür ve tarzı belirtirseniz, bu kapsamdaki çalışmalarım size gönderebilirim.
Saygılarımla,
Deccal, gördüm seni sobe.
araştırdığım kadarıyla yarışmada herhangi bir konu istenmemiş.isterseniz sizde bir bakın yarışma koşullarına http://www.akbanksanat.com/web/580-11462-1-1/akbank_sanat/9__kisa_film_festivali/9__kisa_film_festivali/hakkinda " onclick="window.open(this.href);return false; daha sonra kararlaştıralım.teşekkürler yardımcı olduğunuz için....
Değer verdiklerini Değeri olmayanlarla Değerlendirme ki o Değeri olmayanlar seni Değerlendirmeye KALKMASIN!!!
genelde ilgilendiğim tür dram ve belgesel üzerinedir.
Değer verdiklerini Değeri olmayanlarla Değerlendirme ki o Değeri olmayanlar seni Değerlendirmeye KALKMASIN!!!
alınma ama anlamadığımdan soruyorum...
festival başvuruları henüz yeni başlamış iken; festivale nasıl katılmış bulunuyorsun? ilginç...
Duvarlar… Görüyor musun? Duvarlar yükseliyor. Şşşşş, bağırmayı bırak sessiz ol! Bak bak, duvarları daha çok yükseltiyorlar...
onuncucucu koş senaryo istiyorlar
*our AC-130 in the air
haklısın bager yanlış olmuş 😀 KATILACAĞIM olarak değiştirebiliriz.Şimdi Sorun varmı ?
Değer verdiklerini Değeri olmayanlarla Değerlendirme ki o Değeri olmayanlar seni Değerlendirmeye KALKMASIN!!!
Bana da gönderin bi iki tane 🙂
Not: Zaman bol, aciliyeti yok, seneye Cannes'a göndereceğim.
"Su Akar, Yatağını Bulur."
onuncucucu koş senaryo istiyorlar
Yaşlanıyorsun galiba Hepa.
Senden önce mesaj atmıştım.
Hala saygılarımla,
Deccal, gördüm seni sobe.
Ahanda bir senaryo.
KALABALIK KABALIK
SAHNE 1 DIŞMEKAN/GÜN OTOBÜS DURAĞI
GENÇ- KALABALIK FİGÜRASYON
ÖN FON: Haggard’dan V for Vendetta Film Müziği
Kalabalık bir otobüs durağı. Genç elinde kitapları ve T-cetveli ile otobüs durağına gelir. Kalabalık ile birlikte durakta beklemeye başlar. Bir otobüs yaklaşınca insanlar birbirini iterek, zaten dolu olan otobüse binmeye çalışır. Genç ise bu itiş kakışa girmeyip sıranın kendisine gelmesini bekler. Ancak, otobüs dolu olduğu için, duraktan sadece 7-8 kişi otobüse binebilir. Dolan otobüs durağı terk eder. Durak daha da kalabalıklaşmaya başlar. Başka bir otobüs daha gelir. Yine aynı sahnenin bir benzeri yaşanır. İnsanlar birbirini iterek, zaten dolu olan otobüse binmeye çalışır. Genç ise bu itiş kakışa girmeyip sıranın kendisine gelmesini bekler. Ancak, otobüs dolu olduğu için, duraktan sadece 7-8 kişi binebilir. Otobüs dolunca durağı terk eder. Daha sonra başka bir otobüs gelir ancak bu sefer fazla dolu değildir. Yine insanlar itişe kakışa otobüse biner. Genç itiş kakışın bitmesini bekler ve otobüse en son o biner. Otobüs duraktan ayrılır.
SAHNE 2 İÇMEKAN/GÜN ÜNİVERSİTE/KORİDOR
GENÇ-KALABALIK FİGÜRASYON
Genç, Üniversite’nin içinde koşmaktadır. Hızla, kapıyı çalmadan, bir sınıfa girer.
SAHNE 3 İÇMEKAN/GÜN ÜNİVERSİTE/SINIF
GENÇ-KALABALIK FİGÜRASYON
Kapıyı açtığında, arkadaşlarının kağıtlarını hocalarının önüne bıraktığını görür. Sınıfın kenarında yere çömelip ağlamaya başlar.
SAHNE 4 DIŞMEKAN/GÜN SOKAK
GENÇ
Genç, başı öne eğik bir şekilde, yolda morali bozuk bir şekilde yürümektedir.
SAHNE 5 DIŞMEKAN/GÜN BAŞKA BİR OTOBÜS DURAĞI
GENÇ-KALABALIK FİGÜRASYON
Genç kalabalık bir otobüs durağına gelip, beklemeye başlar. Bir otobüs yaklaşınca insanlar birbirini iterek, zaten dolu olan otobüse binmeye çalışır. Genç ise bu itiş kakışa girmeyip sıranın kendisine gelmesini bekler. Ancak, otobüs dolu olduğu için, duraktan sadece 7-8 kişi binebilir. Otobüs dolunca durağı terk eder. Durak daha da kalabalıklaşmaya başlar. Başka bir otobüs daha gelir. Yine aynı sahnenin bir benzeri yaşanır. İnsanlar birbirini iterek, zaten dolu olan otobüse binmeye çalışır. Genç ise bu itiş kakışa girmeyip sıranın kendisine gelmesini bekler. Ancak, otobüs dolu olduğu için, duraktan sadece 7-8 kişi otobüse binebilir. Otobüs dolunca durağı terk eder. Daha sonra, durağa başka bir otobüs gelir ancak bu sefer daha az doludur. Yine insanlar itişe kakışa otobüse biner. Genç, itiş kakışın bitmesini bekler ve otobüse en son o biner. Otobüs duraktan ayrılır.
SAHNE 6 İÇMEKAN/GÜN EV/HOL
GENÇ
Genç, anahtar ile dairelerinin sokak kapısını açar. Ayakkabılarını çıkartıp, holü geçerek, odasına girer.
SAHNE 7 İÇMEKAN/GÜN EV/ODA
GENÇ
Genç elindeki, kitap ve T Cetvelini yere, kendisini yatağa atar. Tavana bakmaya başlar. Sonra bir süre etrafına bakar, sigara içer, odada dolaşır. Sonra birden sinirlenip, kitaplarını yırtmaya başlar. Sinirini hala alamamıştır. En sonunda T-cetvelini alıp, dizine dayayıp, kollarını geriye çekerek, T-cetvelini kırar. Kırılmış cetvelin parçaları elinden düşer.
SAHNE 8 DIŞMEKAN/GÜN OTOBÜS DURAĞI
GENÇ- KALABALIK FİGÜRASYON
Bir cop görüntüye gelir. Polis üniformalı bir adam copuyla oynayarak, onu çevirerek, yolda yürümektedir. Ancak, yüzü görünmemektedir. Kalabalık bir otobüs durağına yaklaşır. Kalabalığa karışmadan durağın çevresinde beklemeye başlar. Beklerken copuyla oynamaktadır. Uzaktan otobüsün geldiğini görünce copunu sağa sola sallayarak durağa koşmaya başlar. İnsanlar şaşırarak, adamdan dolayısıyla duraktan uzaklaşır. Otobüs durduğunda, polisin yakınında kimse yoktur. Adam herkesten önce rahatça otobüse biner. Polisin yüzü görüntüye gelir. Genç, görünür. Sert bir şekilde duraktakilere bakar.
SON
Hülya Avşar Açıklaması: Toplumun kurallara riayet etmemesi nedeniyle okuldan atılan genç, toplumun kurallara uymasını sağlayan ve denetleyen polis olmuştur. Ancak, bir çok zayıf insan gibi, gücünü insanlara hizmet etmek yerine, kendi çıkarı için kullanmaya başlamıştır. Elbette ki, bunun sorumlusu da “Toplumsal Sözleşme” oluşturamayıp hala birbirine saygısızca davranmaya devam eden toplumdur. Dolayısıyla filmin teması; Toplumdaki bireyler birbirlerine saygısızca davrandığı için halen polise ihtiyaç duyulmaktadır.
Deccal, gördüm seni sobe.
Ahan da bir tane daha
DİYAGONAL
SAHNE 1 DIŞ MEKAN/GÜN CADDE
ADAM-KIZ-KIZIN SEVGİLİSİ
ÖN FON: Ercan Demirel’den “Elveda Deme Bana.”
Bir adam sinirli bir şekilde, kız arkadaşıyla tartışan adama doğru bakmaktadır. Herhangi bir ses duyulmasa da, adamın 5-10 metre önünde, sevgilisi bir adam ile tartışmaktadır. Adam yumruğunu sıkar ve sertçe tartışan sevgilisi ve adama bakar. Sevgilisi ve adam birbirlerini itmeye başlayınca, koşarak kavga edenlerin yanına gelir. Tartışan adam, tam kıza vuracakken, uzaktan gelen adam, tartışan adamın elini tutar, elini kaldıran adam donup kalır, sonra ayırmaya gelen adam tartışan adama yumruk atar. Kız yumruk atan adama sarılır. Yumruk yiyen adam ise son derece şaşkındır. Elini kaldırır ama vuramaz. Gözleri dolar. İki adam göz göze gelir. Vuran adamın bakışlarında nefret, yumruk yiyen adamın bakışlarında ise şaşkınlık vardır. Kızın sevgilisi kızı kollarının arasına alıp, yürümeye başlar. Yumruk yiyen adam önce kan tükürür sonra yavaşça yere oturur. Bir süre tek başına kalıp başını öne eğip, durumu anlamaya ve haz etmeye çalışır.
SAHNE 2 DIŞ MEKAN/GÜN SOKAK
ADAM
ÖN FON: Ercan Demirel’den “Elveda Deme Bana.”
Adam elindeki selpağı patlamış dudağına bastırarak, sokakta dolaşmaktadır. Bir bakkala girip, bir sürü bira alıp, bakkaldan çıkar.
SAHNE 3 İÇ MEKAN/GÜN BEKAREVİ/SALON
ADAM
ÖN FON: Ercan Demirel’den “Elveda Deme Bana.”
Adam evin salonundaki kanepeye oturmuş. Kucağına fotoğraf albümünü almış bira içmektedir. Hareketlerinden sarhoş olduğu anlaşılmaktadır. Etrafta onlarca bira şişesi vardır. Adam bir eliyle bira içerken bir eliyle fotoğraf albümünü tutmaktadır. (Ancak fotoğraf albümündeki resimler görüntüye gelmez.) Sinirlerek, fotoğraf albümünü yere fırlatıp, kanepeden kalkar. Salondaki masaya oturur. Masadaki laptopta mesaj yazmaya başlar. Ekrandaki mesaj görüntüye gelir. Ekranda, “İstediğiniz gibi aradan çekiliyorum. Size ömür boyu mutluluklar dilerim.” yazmaktadır. Adam yazdığı mesajı postalar. Masadaki bira şişesini, bira bitene kadar kafasına diker. Sonra sinirle bira şişesini karşısındaki duvara fırlatır. Laptop’unda yeni bir pencere açar.
ÖN FON: Ercan Demirel’den “Elveda Deme Bana.” biter, Malatya Attack’tan “Ortam Kızı” (şarkının ortasından itibaren çalmaya) başlar.
Adam dans ederek, masadan kalkar. Parça bitene kadar salonda sarhoş bir şekilde dans eder.
Müzik bitince, kanepeye doğru yürür. Kendini kanepeye bırakır. Oturduğu yastığın altından silahını çıkartır. Silahına mermiyi sürer. Silahını kafasına dayar ve gözlerini kapatır. Ekran kararır.
ÖN FON: Silah sesi
Adamın elinden silah yere düşer. Yere akan kanlar, salonun parkesinde, yere fırlatılmış fotoğraf albümüne doğru yavaşça ilerler. Kanlar fotoğraf albümüne ulaşınca, fotoğraf albümü görüntüye gelir. İntihar eden adam, kendisine vuran adamın kucağında oturmuş beraberce poz vermektedirler. Albümdeki diğer fotoğraflar da görüntüye gelir. İntihar eden adam mutlu bir şekilde, kendisine vuran adamın kucağında oturmaktadır.
SAHNE 4 İÇ MEKAN/GÜN BEKAREVİ/SALON
KIZ-ANNE-BABA-SEVGİLİ-KALABALIK FİGÜRASYON
ÖN FON: King Crimson’dan “Epitaph”
Cenaze evi. Kalabalık salonda, anne, baba ve kız birbirine sarılarak ağlamaktadır. Salondaki üzgün insanlar görüntüye gelir.
Kız, bir annesine bir babasına sarılarak hüngür hüngür ağlamaktadır. Kızın sevgilisi ise üzgün bir şekilde onları arkalarından seyretmektedir.
Salondaki insanlar görüntüye gelir. Birer birer ağlamakta olan, kıza, anneye ve babaya taziyelerini sunup, teker teker salondan ayrılırlar.
En son kişi çıktığında ise salonun köşesindeki fotoğraf çerçeveleri görüntüye gelir. Baba’nın kucağında bir erkek çocuğu, Anne’nin kucağında ise bir kız çocuğu oturmaktadır.
Başka bir fotoğraf çerçevesi görüntüye gelir. Anne ve Baba kanepede otururken, kanepenin kenarına oturan genç kız Annesine, kanepenin diğer tarafına oturan intihar eden genç adam ise Babasına sarılmıştır.
Ekran kararır.
“DİYAGONAL” yazısı görünür.
SON
Deccal, gördüm seni sobe.
Bi dane daha
İstenirse bu senaryo diyalogsuz da çekilerek, evrensellik ve sanatsal yönü artırılabilinir. Saygılarımla,
ROTATİF
SAHNE 1 İÇMEKAN/GÜN YATAKODASI
GENÇ KIZ-ADAM
İyi döşenmiş bir yatak odası. Yatağın kenarına oturmuş bir kız, kafasını öne eğmiş sessizce ağlamaktadır. Kız başını kaldırır, yüzü görünür. Gözlerindeki maskaralar gözyaşlarıyla birlikte akmaktadır. Dudağına sürdüğü ruj, dudaklarından taşmıştır. Kızın üstünde parçalanmış beyaz bir gömlek, kırmızı ve mavi renkte pöti kareli bir kravat, ve kravatla aynı desende mini bir etek, eteğin altında kısa beyaz çorapları görünür. Kız sabit bir şekilde yatak odasının kapısına bakmaya başlar. Kapı görünür.
SAHNE 2 İÇMEKAN/GÜN GENÇKIZ ODASI
GENÇ KIZ-ANNE
Fakir bir evin genç kız odası. Genç kız bu sefer makyajsızdır. Üzerinde pijamaları vardır.
ANNE- Kızım, hiç okul bırakılır mı ? Baksana bir çevrene senin gibi okumak isteyen binlerce kız okula bile gidemiyor. Hadi giy şunları okula geç kalacaksın.
Anne, elindeki beyaz gömleği, daha önceki sahnede görülen eteğin ve kravatın aynısını kızına uzatır. Kızı sinirle annesinin elinden aldığı okul üniformasını yere atar.
KIZ- Aman be anne, bana aptal Kezbanlardan örnek verme. Ben meşhur olacağım, ne bu gibi bir evde, ne de babam gibi bir ayıyla yaşayacağım.
ANNE- Kızım bak, en azından liseyi bitir, hem bu işin okulu varsa okuluna gidersin.
KIZ- Amma komiksin be anne. Okula gidip de meşhur olan var mı ? Hem artık çok geç ben çoktan kararımı verdim bile.
Kız sinirle odadan çıkarken, sertçe kapıyı çarpar. Kapı görünür.
SAHNE 3 İÇMEKAN/GÜN YATAKODASI
GENÇ KIZ-ADAM
Yatak odasının kapısı görünür. Kız kapıya bakmaktadır. Yatağın diğer ucundan bir adam yataktan kalkarak pantolonunu giymeye başlar. Pantolonunu giydikten sonra kıza yaklaşır. Oturan kızın yanına geldiğinde, adamın sadece bacakları ve büyük göbeği görünmektedir.
ADAM- Kusura bakma, kendimi kaybettim.
Adam, pantolonunun arka cebinden önce cüzdanını arkasından da cüzdanından 200 TL çıkartıp, kıza verir.
ADAM- Al şunu da helalleşelim.
Kız kafasını kaldırmadan parayı alır.
SON
Hülya Avşar Açıklaması: Rotatif, dönerek işleyen demektir. İnsanlar kaderlerinden kaçmaya çalıştıkça, hayat bataklığına saplanmaktadır. Filmin teması; Annenin sana verdiği kıyafetleri giymezsen, elin oğlu sana sadistçe GİYDİRİR.
Deccal, gördüm seni sobe.
onuncu hepsini inceleyeceğim bana uygun olan bir senaryonu inş film yapıcam.ilgin ve yardımların için sonsuz teşekkürler sunarım....
Değer verdiklerini Değeri olmayanlarla Değerlendirme ki o Değeri olmayanlar seni Değerlendirmeye KALKMASIN!!!
iyi de, şu sonlara koyduğunuz açıklamalar nedir? yoksa siz de seyirciyi kafasız zannedenlerden misiniz? merak etmeyin anlatmak istediğiniz anlaşılıyor rahat olun. yani en azından ben anladığıma göre herkes anlar.
Ahanda bir senaryo.
KALABALIK KABALIK
SAHNE 1 DIŞMEKAN/GÜN OTOBÜS DURAĞI
GENÇ- KALABALIK FİGÜRASYON
ÖN FON: Haggard’dan V for Vendetta Film Müziği
Kalabalık bir otobüs durağı. Genç elinde kitapları ve T-cetveli ile otobüs durağına gelir. Kalabalık ile birlikte durakta beklemeye başlar. Bir otobüs yaklaşınca insanlar birbirini iterek, zaten dolu olan otobüse binmeye çalışır. Genç ise bu itiş kakışa girmeyip sıranın kendisine gelmesini bekler. Ancak, otobüs dolu olduğu için, duraktan sadece 7-8 kişi otobüse binebilir. Dolan otobüs durağı terk eder. Durak daha da kalabalıklaşmaya başlar. Başka bir otobüs daha gelir. Yine aynı sahnenin bir benzeri yaşanır. İnsanlar birbirini iterek, zaten dolu olan otobüse binmeye çalışır. Genç ise bu itiş kakışa girmeyip sıranın kendisine gelmesini bekler. Ancak, otobüs dolu olduğu için, duraktan sadece 7-8 kişi binebilir. Otobüs dolunca durağı terk eder. Daha sonra başka bir otobüs gelir ancak bu sefer fazla dolu değildir. Yine insanlar itişe kakışa otobüse biner. Genç itiş kakışın bitmesini bekler ve otobüse en son o biner. Otobüs duraktan ayrılır.
SAHNE 2 İÇMEKAN/GÜN ÜNİVERSİTE/KORİDOR
GENÇ-KALABALIK FİGÜRASYON
Genç, Üniversite’nin içinde koşmaktadır. Hızla, kapıyı çalmadan, bir sınıfa girer.
SAHNE 3 İÇMEKAN/GÜN ÜNİVERSİTE/SINIF
GENÇ-KALABALIK FİGÜRASYON
Kapıyı açtığında, arkadaşlarının kağıtlarını hocalarının önüne bıraktığını görür. Sınıfın kenarında yere çömelip ağlamaya başlar.
SAHNE 4 DIŞMEKAN/GÜN SOKAK
GENÇ
Genç, başı öne eğik bir şekilde, yolda morali bozuk bir şekilde yürümektedir.
SAHNE 5 DIŞMEKAN/GÜN BAŞKA BİR OTOBÜS DURAĞI
GENÇ-KALABALIK FİGÜRASYON
Genç kalabalık bir otobüs durağına gelip, beklemeye başlar. Bir otobüs yaklaşınca insanlar birbirini iterek, zaten dolu olan otobüse binmeye çalışır. Genç ise bu itiş kakışa girmeyip sıranın kendisine gelmesini bekler. Ancak, otobüs dolu olduğu için, duraktan sadece 7-8 kişi binebilir. Otobüs dolunca durağı terk eder. Durak daha da kalabalıklaşmaya başlar. Başka bir otobüs daha gelir. Yine aynı sahnenin bir benzeri yaşanır. İnsanlar birbirini iterek, zaten dolu olan otobüse binmeye çalışır. Genç ise bu itiş kakışa girmeyip sıranın kendisine gelmesini bekler. Ancak, otobüs dolu olduğu için, duraktan sadece 7-8 kişi otobüse binebilir. Otobüs dolunca durağı terk eder. Daha sonra, durağa başka bir otobüs gelir ancak bu sefer daha az doludur. Yine insanlar itişe kakışa otobüse biner. Genç, itiş kakışın bitmesini bekler ve otobüse en son o biner. Otobüs duraktan ayrılır.
SAHNE 6 İÇMEKAN/GÜN EV/HOL
GENÇ
Genç, anahtar ile dairelerinin sokak kapısını açar. Ayakkabılarını çıkartıp, holü geçerek, odasına girer.
SAHNE 7 İÇMEKAN/GÜN EV/ODA
GENÇ
Genç elindeki, kitap ve T Cetvelini yere, kendisini yatağa atar. Tavana bakmaya başlar. Sonra bir süre etrafına bakar, sigara içer, odada dolaşır. Sonra birden sinirlenip, kitaplarını yırtmaya başlar. Sinirini hala alamamıştır. En sonunda T-cetvelini alıp, dizine dayayıp, kollarını geriye çekerek, T-cetvelini kırar. Kırılmış cetvelin parçaları elinden düşer.
SAHNE 8 DIŞMEKAN/GÜN OTOBÜS DURAĞI
GENÇ- KALABALIK FİGÜRASYON
Bir cop görüntüye gelir. Polis üniformalı bir adam copuyla oynayarak, onu çevirerek, yolda yürümektedir. Ancak, yüzü görünmemektedir. Kalabalık bir otobüs durağına yaklaşır. Kalabalığa karışmadan durağın çevresinde beklemeye başlar. Beklerken copuyla oynamaktadır. Uzaktan otobüsün geldiğini görünce copunu sağa sola sallayarak durağa koşmaya başlar. İnsanlar şaşırarak, adamdan dolayısıyla duraktan uzaklaşır. Otobüs durduğunda, polisin yakınında kimse yoktur. Adam herkesten önce rahatça otobüse biner. Polisin yüzü görüntüye gelir. Genç, görünür. Sert bir şekilde duraktakilere bakar.
SON
Hülya Avşar Açıklaması: Toplumun kurallara riayet etmemesi nedeniyle okuldan atılan genç, toplumun kurallara uymasını sağlayan ve denetleyen polis olmuştur. Ancak, bir çok zayıf insan gibi, gücünü insanlara hizmet etmek yerine, kendi çıkarı için kullanmaya başlamıştır. Elbette ki, bunun sorumlusu da “Toplumsal Sözleşme” oluşturamayıp hala birbirine saygısızca davranmaya devam eden toplumdur. Dolayısıyla filmin teması; Toplumdaki bireyler birbirlerine saygısızca davrandığı için halen polise ihtiyaç duyulmaktadır.
yaşadığı şehrin şartlarına göre (hele ki eğer otobüse böyle sinameki tavırlarla binmeyi huy edinmişse) zamanında kalkıp sınavına girmeyen adamın buradan hareketle polis olup kalabalığı coplaması abesle iştigal, şayan-ı hayret, laf-ı güzaf, neticede mesaj yanlış (sizi sevdiğimden söylüyorum, emeğinize saygı duyuyorum güzel işler çıkaracaksınız eminim)