ciddi ilgilenenler için , herhangi bir ip ucu da vermek istemiyorum canım kadar sevdiğim bir hikaye ufacık bir ip ucu verirsem başkaları esinlenerek farklı eserler çıkabilir, evet cimriyim.
Dizi olarak düşünüyorum, gerek konusu gerek içindeki bilgiler yönünden halkın genel izleyicinin dikkatini çekeceğinden adım kadar eminim.Orta bir bütçeyle çekilebilecek bir yapıt , merak uyandıra bildiysem benlen irtibata geçmenizi istiyorum.
Daha önce hiç bir işte bulunmadım, yazdığım onca hikayeye rağmen hiç bir yerde paylaşma gereksinimi duymadım.Artık kendi başıma okumak , onu yaşamak yetmez hale geldi ve insanlara sunarak onların beğenisini kazanma gibi bir beklentiye girdim.Kısaca bu sektörde başarılı olucağıma inanıyorum, ciddi platformlardan teklifleri bekliyorum.
Türkiyede ve dünyada bu konuyla çekilmiş bir dizinin olmadığını temin edebilirim.
edit- -- - - - - -
konuyu ve senaryoyu belirtmediğimi için eleştrilerinizde haklılık payınız var fakat gerçekten merak eden bir platform çıkarsa onlarla paylaşırım.Ortam malı bir eser istemiyorum, buraya koyarsam elden ele elden ele bir anlamı kalmayacağını düşünüyorum. Ben kendime ve eserime güveniyorum , ciddi düşünen yapımlarla oturup konuşmak istiyorum Böylesi hem benim kafamdaki sorular için hemde karşı tarafa eseri daha iyi tanıta bilmek için en iyisi. Çokmu şey istiyorum.Daha önce bir yarışmaya katılmadım, yazdıklarımı kendim ve çevremdeki bir kaç kişiden başka okuyanda olmadı, buraya bir cv'de koymuyorum amatör ruhlu çalıştım bu güne kadar.Paramı al , canımı al eserimi çar çur etme .klişeler vardır iş tecrüben varmı veya daha önce nelerle uğraştın. Uzun süredir değişik konularda hikayeler , kurgular yazıyorum.Çevremde bu işlerle uğraşan kişiler olmadığından sektörle ilgim olmadı , bir başka deyimle elimden tutan olmadı.
ilginiz için teşekkür edeiyorum.
Daha önce işlenmemiş konudan kastım , örnek vermek gerekirse bir breaking bad nasıl kurgusu bakımından özgünse eserde öyle.yoksa breaking bad'de bakıldığında walter kanserli ve sadece türk sinemasında kanserli bireylerden oluşan onlarca flim vardır.Anlata bildiysem ne mutlu bana
edit . . .. .
biraz farklı birşeyler arayan yapımcı bilinmeyene yönelmeli diye düşünüyorum.bilgi vermek istemiyorum yüz yüze görüşmede herşey ortada olucak, piyasa nasıl işliyor bilgim yok ama daha ne diyebilirim ki , burda konuyu açıklasam bin bir farklı eser çıakr ortaya.
Ben ciddiyim , ciddi düşünen yapımlar varsa demekten başka çarem yok şuan için ama trade_mark ın dediklerini araştırıcam.
sıradan vasat bir proje değil, olmuş mu bu olurmu demek için bir kaç senaryo örneği koyarım ama bu öyle birşey değil.Garanti verebileceğim birşey
gelişmekte olan bir yapım şirketini tavan yaptıracağına inanıyorum..ayrıca işletme bilgim var marka nasıl yaratılır nasıl yüceltilir az buçuk biliyorum.
edit----
Görüyorum ki ortamda sindirilmiş o kadar çok beyin ve hayal gücü var ki.Hikayesine güvenen biri çıktığında, her zaman karşılaşılan sonucun çıkacağını var sayarak alaycı, küçümseyici tavırlarla konuyu lekeleyen insanların olduğunu görmek çok üzücü. Bir çoğunuz belki işleri basamak basamak olarak düşünüyorsunuz.Önermelerinizde de bunu görebiliyorum, usta bir senaristle tanışma fikri felan güzel şeyler olabilir fakat ne kadar usta olursa olsun hayal gücü önemli bir faktör benim için.Çocukluğumdan beri yazıyorum, ha güzel ha çirkin ha edebi ha paçoz ne farkeder yazma geçmişim var.Kendime göre bir sistem geliştirdim belki okuduğunuzda birşey anlayamıyor veya gözünüzde canlandıramıyor olabilirsiniz ama onun bir kullanma kılavuzu var oda ben.Eğitimim yok amatör diyebilirsiniz.Ama profosyonel hayal görücüyüm, eğitim bir uslüb getirdiği gibi insanları sıradanlaştırıp tekdüze ediyor.Destekleyenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, anlayamadığınız nokta şu .Ben bu eser olmuşmu demiyorum , bu eser oldu hadi yapalım diyorum.Değiştirmelere , tekrardan yazmalara herşeye açığım yeter ki bir yerden başlayayım.
bir yapım şirketi kurulmuş ve ilk yapımı da bu oluyor.Demek istediğim bu yapımdan sonra 5 tane dandik yapım yapılsa şirketin ismi gene kaliteli olarak anılır.
Valla merak ettim, daha önce işlenmemiş konu, hmmmm.
Hem Türkiye ve Dünyada hiç çekilmemiş hemde genel izleyicinin dikkatini çekecek bir film merak ettim 🙂
yani insanlarla ilgili 🙂
insanlarla ilgili değildir bence inter abim. İnsanlarla ilgili çekilebilecek öykü kalmadı benim bildiğim.
Ben sana sinema yapma demiyorum. Yap ama hobi olarak yap!!
Tanrım sen büyüksün.
konuyu ve senaryoyu belirtmediğimi için eleştrilerinizde haklılık payınız var fakat gerçekten merak eden bir platform çıkarsa onlarla paylaşırım.Ortam malı bir eser istemiyorum, buraya koyarsam elden ele elden ele bir anlamı kalmayacağını düşünüyorum. Ben kendime ve eserime güveniyorum , ciddi düşünen yapımlarla oturup konuşmak istiyorum Böylesi hem benim kafamdaki sorular için hemde karşı tarafa eseri daha iyi tanıta bilmek için en iyisi. Çokmu şey istiyorum.Daha önce bir yarışmaya katılmadım, yazdıklarımı kendim ve çevremdeki bir kaç kişiden başka okuyanda olmadı, buraya bir cv'de koymuyorum amatör ruhlu çalıştım bu güne kadar.Paramı al , canımı al eserimi çar çur etme .klişeler vardır iş tecrüben varmı veya daha önce nelerle uğraştın. Uzun süredir değişik konularda hikayeler , kurgular yazıyorum.Çevremde bu işlerle uğraşan kişiler olmadığından , bir başka deyimli elimden tutan olmadı.
ilginiz için teşekkür edeiyorum.
Daha önce işlenmemiş konudan kastım , örnek vermek gerekirse bir breaking bad nasıl kurgusu bakımından özgünse eserde öyle.yoksa breaking bad'de bakıldığında walter kanserli ve sadece türk sinemasında kanserli bireylerden oluşan onlarca flim vardır.Anlata bildiysem ne mutlu bana
ben seni anlıyorum 🙂
iddalı projeni burda veya başka forumlarda paylaşma....
google büyümüze danış...
film yapım şirketlerinin tellerini topla sırayla ara..
isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü..
tasdiklemeyide unutma...
mail at bakarız diyenleri umursama.randevu almaya çalış...
baktın hiç biri olmadı...
bilindik senaryo atölyelerine katıl.sertafika alır.ortamada girmiş olursun.zaten sıradışı isen,fark edilir.seni dinlerler...
buda sana uzun hikayemi geldi 🙂
ozaman hayal kurmaya devam...
çekmesi çok mu zor peki? yani sıradışı bir durum varmı?
trade mark, teşekkür ederim hislerime tercüman oldun. yazmayla haşır neşir olanın değil de yazdığını kendi çocuğuymuş gibi görenin anlayabileceği bir durumdayım. Dediklerini yapıcam , ben sandım ki buradan seçip yapabilirler. İstediğim özel bir görüşme , zaten gerisi çorap söküğü gibi gelecek. Dediklerini taki pedicem çok teşekkürler.Sektör hakkında sıfır bilgisi olan ben'e biryerden başlamayı gösterdiğin için.
ilkersn , dostum çekmesi zor değil ama biraz maliyet gerekli maliyetsizde olur ama bir efsane olamaz.Çok büyük bütçeli birşey de değil bilim kurgu vari şeyler yok.Sadece normal bir dizide ne gerekirse extradan bir kaç fazla birşey.Bilimle ilgili şeylerde olacağından orada extra mimari gerekiyor
brain sadece bu forumda bile aynı senin gibi herhangi bir referansı olmadan çok özgün, harika, piyasayı alt üst edecek senaryosu olduğunu iddia edenler oldu. sadece bu forumda bile 3-4 tane görmüşümdür herhalde. yani bir yapımcıyı cezbetmek için bir şey yapman lazım. sonuçta senaryo hakkında hiçbir bilgi vermiyorsun, senin yaptığın yapabileceğin işler hakkında da bilgimiz yok o yüzden kimsede merak uyandırmıyor. tamam senaryonu ulu orta açma zaten de sonuçta bu adamlar neden oturup senin senaryonu okusun mesela? senin özgün olduğunu düşünmen yeterli değil. o yüzden senaryoyu pazarlama konusunda biraz farklı bir yol denemelisin bence. ya da senaryo yarışmaları oluyor. mesela türsak ın düzenlediği "ilk senaryo yarışması" diye bir yarışma görmüştüm. senaryon gerçekten iyiyse bu tarz yarışmalar yardımcı olabilir. çalınmasından korkuyorsan eğer tasdikletmen iyi olur.
biraz farklı birşeyler arayan yapımcı bilinmeyene yönelmeli diye düşünüyorum.bilgi vermek istemiyorum yüz yüze görüşmede herşey ortada olucak, piyasa nasıl işliyor bilgim yok ama daha ne diyebilirim ki , burda konuyu açıklasam bin bir farklı eser çıakr ortaya.
Ben ciddiyim , ciddi düşünen yapımlar varsa demekten başka çarem yok şuan için ama trade_mark ın dediklerini araştırıcam.
sıradan vasat bir proje değil, olmuş mu bu olurmu demek için bir kaç senaryo örneği koyarım ama bu öyle birşey değil.Garanti verebileceğim birşey
gelişmekte olan bir yapım şirketini tavan yaptıracağına inanıyorum..ayrıca işletme bilgim var marka nasıl yaratılır nasıl yüceltilir az buçuk biliyorum.
işte asıl sorun da bir yapımcıyla yüz yüze görüşmek. bir yapımcının yüz yüze görüşmesi için ya adı duyulmuş bir senarist olmalısın ya da yapımcıyı cezbedecek bir fikrin. fikrini açıklamamanı anlıyorum ama "çok iyi bi fikrim var" demen kimsenin merakını uyandırmıyor. çünkü dedim ya sadece bu forumda bile aynı iddiada bulunan 3-4 kişi gördüm ve piyasada kaç tane vardır kimbilir. o yüzden aradan sıyrılmak için senaryo yarışmaları kendini göstermen için fırsat olabilir. ya da sağlam bir kısa film de faydalı olabilir. sonuçta türkiyede çekilen filmlere baktığın zaman senaryo o kadar da mühim olmuyor genele göre. o yüzden ciddi düşünen yapımcılar varsa açıklarım demen sonuca ulaştırmaz bence. hem yapımcıların çok farklı senaryoya ihtiyacı yok hem de varsa bile ciddi düşünmesi için bir şekilde tavlaman lazım onları.
şu yarışmaları ciddi bir düşün derim. çünkü jüride yönetmenler, yapımcılar falan oluyor genelde.
e burada çok sağlam ekipmanı olan adamlar var. Ortak bul siteden kendine çekin işte filmi. ışıkçısıda sesçiside herşeyside var sitede.
brain kardeşim...
eğer ,bu farklı hemde çok farklı dediğin hikaye yada senaryon,ilk yazdığın projen ise ,sakın yapımcılara göstereyim deme...
çuvallarsın.çünkü ; hem anlatım,hem yazım olarak birçok hatası vardır...
öncelikle bol bol yaz ve oku...
senaryo atölyelerine katıl.ünlü senaristlerin söyleşileri oluyor.takip et.
80 ila 100 sayfa senaryo yazabileceğin kıvama gel.zaten ozamana kadar ortamın, kenarında berisinde olursun...
ee birazda kısmetin varsa ,birde bakmışsın ki patladı gitti 🙂
tek bacakla koşamazsın.yarım işlede ,sunum yapamassın...
gene yaram deşildi 🙂